Studenter i fellesområde.
Campus Bergen åpner dørene! Under Åpen dag kan du møte studenter og forelesere, få omvisning i våre lokaler og lære mer om Kristianias studietilbud.Foto: Kristiania/Haakon Dueland

Åpen dag er et arrangement hvor alle tredjeklassinger i videregående skole i bergensregionen kan besøke studiesteder og bli bedre kjent med oss. Da åpner Kristiania dørene til vårt campus i Hansaparken i Kalfarlien, og du er hjertelig velkommen!

Slik er programmet 

Cecilie Beate Wilson Ramstad er eventansvarlig ved Campus Bergen, og har ansvar for Åpen dag. Hun forteller at det blir en innholdsrik dag for elevene som kommer på besøk.

– På åpen dag vil man få en smakebit på de studiene man er nysgjerrig på. I tillegg til en faglig smakebit vil man få se campus, treffe studenter som vil kunne svare på de spørsmål man har – ja, rett og slett virkelig få opplevelsen av å være student sier hun.

Alle Kristianias studier i Bergen har sitt eget opplegg denne dagen. Når du besøker oss, får du:

 • Møte forelesere som forteller om studiet
 • Bli med på en miniforelesning
 • Omvisning på campus
 • Møte nåværende studenter som forteller om studentlivet

– Flere muligheter for dem som ikke kan nå

Åpen dag er ikke din eneste sjanse til å bli bedre kjent med Kristiania.

– Vi tilbyr også klassebesøk gjennom hele året. Vi tilpasser det man måtte ønske, enten man vil vite mer om et bestemt studium, vil vite mer om oss generelt, eller rett og slett bare vil få et innblikk i studiehverdagen hos oss, sier Ramstad.

Kristiania har også egne studentambassadører. De har som jobb å forklare alle som lurer hva Kristiania er, hvordan undervisningen fungerer, og hvordan studiene er lagt opp.

– De kan svare på alle spørsmål og er selv studenter hos oss så de aller beste til å fortelle hvordan livet hos oss er, forklarer Ramstad.

På lag med de andre studiestedene 

Utdanning i Bergen er en nettverksorganisasjonsom skal styrke og synliggjøre Bergen som studieby. Her er alle studiestedene på Vestlandet er med og samarbeider, inkludert Universitetet i Bergen, Høgskulen på Vestlandet, NHH, BI – og Kristiania.

– Gjennom en rekke aktiviteter og tiltak jobbes det for å få unge til å velge Bergen som studieby, og å beholde kompetansen i byen etter endt utdanning. Bergen kommune, Vestland Fylkeskommune og en rekke utdanningsinstitusjoner er medlemmer, sier Ramstad.

Et av de mest populære tiltakene Utdanning i Bergen har er såkalte campusbesøk. Hensikten med disse er å inspirere unge til å ta høyere utdanning, og å forberede dem på studenttilværelsen. Kristianias Campus Bergen har hatt mange slike besøk i løpet av høsten, og får stadig nye bookinger fra elever, lærere og klasser som vil vite mer.

Campusdirektør Aleksander Sivertsen tror det skyldes at Kristiania har et unikt studietilbud.

– Vi har en unik studieprofil med vekt på markedsføring, HR, ledelse, IT og psykologi, utdanninger som er laget i samarbeid med arbeidslivet for å møte deres behov også i fremtiden. Kombinert med mulighet for praksis i bedrifter som en del av utdanningen, skiller vi oss ut blant utdanningsinstitusjonene. Dessuten har vi dyktige forelesere med lang erfaring fra arbeidslivet, samt forskning på høyt nivå, sier han.

– Vi vet at høyere utdanning må være tett på arbeidslivets behov. Det gjør at våre studenter får kompetansen som arbeidsgiverne faktisk etterspør, avslutter han.

Bergen + Hvorfor velge - content card

 • Tre studenter snakker sammen Campus Bergen

  Bergen

  Vil du studere i Bergen? Våre studier er utviklet for at du som student skal få en fot innenfor arbeidslivet, allerede før siste eksamen er gjennomført.
  Les mer
 • Spør en student

  Nysgjerrig på studier, søknadsprosess eller studentlivet? Våre studentambassadører vet akkurat
  Spør en student her!