Bilde av noen studenter rundt et bord.
Som student ved Kristiania får du tilgang til noen av landets beste forelesere, utstyr og fasiliteter. Foto: Kristiania/Haakon Dueland
Bilde av tre studenter sittende i en trapp
Uansett hva du velger å studere hos oss, kan du se frem til en lærerik og minnerik studietid!Foto: Kristiania/Haakon Dueland

Du som skal studere, har mange ting å tenke på. Ikke bare må du avgjøre sånn cirka hva du skal bli og hvor du skal studere – du må også få orden på økonomien og legge en plan for hvordan studietiden skal finansieres.

Midt oppi det hele dukker det helt sikkert opp spørsmål om semesteravgifter og skolepenger. For hva koster det egentlig å studere på Kristiania? Er det dyrt, for dyrt? Og er det verdt pengene? La oss hjelpe deg med i hvert fall noen av svarene. 

Dette koster det å studere hos oss

Her skulle vi veldig gjerne ha kommet med et kort og konkret svar, men så enkelt er det dessverre ikke. Akkurat hva det koster å studere hos oss, avhenger nemlig av hvilket studium du velger. Semesteravgiften varierer fra 30 000 kroner til 60 000 kroner og dekkes av Lånekassen. For nøyaktig pris anbefaler vi deg å undersøke studiets nettside eller bestille en gratis veiledningstime

Hvorfor koster det egentlig penger?

Svaret på det er heldigvis ganske enkelt: Kristiania er en privat skole, eid av en ideell stiftelse. Det betyr at alt overskudd går rett tilbake til studentene, noe som også betyr at vi kan tilby blant landets beste forelesere, utstyr og fasiliteter. Pengene går altså ikke i lomma til eierne, men reinvesteres i selskapet med det formål å gi studentene det beste innen utdanning. Private skoler, sånn som Kristiania, er med på å sørge for at alle får like utdanningsmuligheter, og at det er mulig å studere fag som tradisjonelt sett ikke tilbys på offentlige universiteter og høyskoler.

En fullstendig oversikt over alle studiene vi tilbyr, finner du her!

Men er det verdt det, da?

På Kristiania står studentene i sentrum, alltid. Vi jobber hardt for å tilby det beste innen utdanning og kan skilte med noen av landets (til og med verdens!) beste forelesere. Vi følger studentene tett og tilbyr bransjenære studier, hvor det er mulig å få en fot inn i bransjen allerede under studietiden.

Så om det er verdt pengene? Det hele er selvfølgelig mest opp til deg. Du kan velge å gi jernet, studere flittig, engasjere deg i linjeforeninger og bruke praksisperioden til å knytte kontakter – eller du kan velge det helt motsatte. Uansett hva, ligger alt til rette for en innholdsrik, lærerik og minnerik studietid hos oss, hvor vi vil gjøre vårt ytterste for at du skal få den karrieren du drømmer om.

Vil du vite mer om hvordan det er å studere hos oss?

Bestill en gratis veiledningstime i dag og få svar på alt du måtte lure på om studier, eksamener, semesteravgifter, studiemiljøet, samt mye mer.
Ja, jeg vil ha veiledning!