Bilde av utsikten fra Fløyen.

Studentlivet handler ikke bare om å studere. Det er i studietiden du knytter vennskap for livet, får livserfaring og finner din egen vei i livet, og da er Bergen et godt valg!

Tett trehusbebyggelse og brosteinsbelagte gater omfavnet av syv fjell og Campus Bergen ligger tett på noe av det beste byen har å tilby. Urbane Bergen er intim, vakker og virkelig noe for seg selv. Det finnes utallige ting å finne på, men for å gjøre det enklest mulig for deg, har vi samlet noen av de beste tipsene i vår Bergensguide! 

Sulten?

Man går fort lei av nudler og knekkebrød. Heldigvis finnes det et hav av forskjellige spisesteder som er verdt å besøke.

 • Hoggorm – Pizzasjappen til Michelin-kokken Christopher Haatuft er best i byen. Kjent for kortreiste råvarer, uvanlige smaker og god musikk. Ligger like ved Grieghallen.
 • Holy Cow – Et utrolig koselig sted med amerikansk hurtigmat. Med gunstige priser og fantastisk mat kan denne perlen også skilte med veganske alternativer. Ligger på Galleriet, i hjertet av Torgallmenningen.
 • Pastasentralen – Du trenger ikke å være rakettforsker for å skjønne hva spesialiteten til denne restauranten er. Liker du hjemmelaget pasta og/eller pizza til en hyggelig pris, er dette stedet for deg! Ligger i Vestre Torggaten 5.
 • Asian Street Food – Så autentisk som du får det. Dette er ekte, asiatisk gatemat til en god pris, og midt i hjertet av byen.
 • Baban Grill – Baban lager byens beste kebab! Hemmeligheten? En ordentlig kullgrill! Prisene er også veldig studentvennlige.
Bilde av noen hus i Bergen. Det ligger brostein på bakken.
Velkommen hjem til trehus og brostein i vakre Bergen!

Opplev naturen

Bergen er vestlandsk naturidyll på sitt aller beste. Du har parker, fjellturer og byfjorden. Det finnes også rikelig av tilbud for de som trives med ski eller snowboard på beina. Mulighetene er mange! De fleste har hørt om byen mellom de syv fjell, men det mange ikke vet er at det er uenighet om hvilke av de ni fjellene rundt Bergen som hører til de syv. Er du i det spreke hjørnet, kan det anbefales å besøke denne siden.

Spesielt Fløyfjellet skiller seg ut med sin sentrale beliggenhet. Så finnes det jo dager der det heller frister å ta livet med ro i parken. Det er vanskelig å velge ut de beste, men det skal godt gjøres å ikke ha det hyggelig i:

 • Nordnesparken – Den ligger helt ytterst på Nordnes, ved Akvariet. Her er det også gode bademuligheter!
 • Muséhagen – Denne parken er ikke så stor, men uten tvil den vakreste og mest intime! Ligger ved Naturhistorisk museum og Studentsenteret.
 • Skansedammen – Ligger ved Skansen på vei opp mot Fløyen. Ikke akkurat en park, men absolutt mulig å ta livet med knusende ro med utsikt over hele byen. Om vinteren er det mulig å gå på skøyter!
 • Nygårdsparken – En botanisk perle som ligger i hjertet av byen! Parken er stor og godt egnet for alt fra rusleturer til å ta livet med knusende ro.

Sjekk også ut Bergen Kommunes liste over badeplasser

Det er ikke akkurat parker, men du må nesten oppleve Bryggen og Verftet på en solskinnsdag! Det kommer du ikke til å angre på.

Foto av Bryggen i Bergen

Kultur og uteliv

Foto av fontenen i Lille Lungegårdsvann.

Man kan si mye om Bergen, men musikk og kultur er virkelig noe de kan. Året rundt kan du finne festivaler i ulike sjangre som høster lovord fra alle verdenshjørner, og det er ikke uten grunn. Her finnes det noe for enhver smak!

 • Bergenfest – Bergenfest er Vestlandets største musikkfestival som finner sted i midten av juni hvert år. Festivalen byr på det beste fra både internasjonale og norske artister! Dette er en begivenhet du ikke vil gå glipp av.
 • Beyond the Gates – Dette er festivalen for de som elsker metal! Beyond the Gates byr på fire dager med metal i hjertet av Bergen.
 • Nattjazz – Festivalen serverer moderne jazz i brytningspunktet mellom jazz, rock, elektronika og folkemusikk. Fordelt på ulike lokaler under samme tak, kan du nyte et frodig utvalg av musikk fordelt på hele ni dager!  
 • Vill Vill Vest - Dette er en nasjonal musikkfest som finner sted i september hvert år. Med fokus på å løfte fram nye artister, er festivalen det perfekte stedet til å utforske nye musikalske talenter.
 • Festspillene i Bergen - Denne begivenheten fungerer som et knutepunkt for nye produksjoner innen musikk, opera, teater og dans. Festspillene i Bergen er Skandinavias største festival i sin sjanger, og finner sted i overgangen fra mai til juni.
 • Borealis – I mars hvert år fyller Borealis byen med konserter, installasjoner, forestillinger, foredrag og filmer i mange av byens små og store kulturarenaer. Festivalen består ikke bare av én type eller sjanger av musikk, her finnes det noe for enhver smak.  
 • Arabisk Filmfest – I likhet med Borealis, går denne filmfesten av staben i mars hvert år. Med utelukkende arabiske filmer, arrangeres festivalen på USF Verftet, en kort spasertur fra Torgallmenningen.
 • Hot!Hot!Hot! – Klubbmusikkfestival med noen av de festeste DJ-ene som finnes – og matmarked hvor byens beste kokker.
 • Bergen Internasjonale Filmfestival – BIFF viser de beste kino- og dokumentarfilmene fra hele verden. Et must for alle som er film- og samfunnsengasjerte.

I tillegg til et yrende kulturliv er Bergen også kjent for sitt gode uteliv. Sentrum er, som nevnt tidligere, lite og intimt, noe som gjør at det ikke er så langt mellom de forskjellige utestedene.

Foto av ung mann som sykler på en bysykkel.
Bysykkel er en perfekt måte å utforske byen på!
 • Hulen – Studentdrevet og prisvinnende utested/konsertsted som faktisk er å finne i en ekte hule. I løpet av årene dine i Bergen, bør du oppleve minst én konsert her! Ligger i Olaf Ryes vei 48
 • Det akademiske kvarter (Kvarteret) – Studentenes kulturhus i Bergen. Bygget inneholder tre etasjer med arrangementer, konserter, barer og hyggelige folk. Har du studentbevis, er aldersgrensen 18 år. Også Kvarteret ligger svært sentralt til i Olav Kyrres Gate 49.
 • No Stress – Prisvinnende bar som i tillegg til drinker fra øverste hylle, kan skilte med Nintendo 64 og Mario Kart! Ligger i Hollendergaten 11, ikke langt fra Fisketorget og Korskirken.
 • Vaskeriet – Kan bordtennis, gratis popcorn og stort dansegulv slå feil? De har også «silent disco» hver onsdag. Vaskeriet finner du i Magnus Barfots gate 4, like ved Bergen Kino.
 • Kong Oscar – Passer perfekt for de som liker biljard, dart og shuffleboard! Ligger i Kong Oscarsgate 45, like ved Marken.

Her finner du en god oversikt over flere utesteder i Bergen – flere av dem har også 18 års aldersgrense.

Kjekke applikasjoner

Skyss billett – Den enkleste måten å kjøpe billett til all kollektivtransport i sone Bergen.

byVENN – Tilbud, medlemsfordeler, nyheter, kampanjer, butikkoversikt og åpningstider samlet i én app.

Bergen kino – Sjekk kinoprogrammet, få anbefalinger og kjøp billetter via Bergen Kino sin egen applikasjon.

Foodora – Få mat syklet på døren fra en rekke restauranter i Bergen. Perfekt de dagene du ikke vil gå ut døren, eller de gangene du vil få levert mat rett til parken.

Too Good To Go – En super app som er med på å redusere matsvinn. Her får du oversikt over overskuddsmat fra spisesteder og butikker som ellers ville blitt kastet. Du sparer penger og man unngår at god mat blir søppel.

Har du lyst på flere tips, anbefaler vi å sjekke ut VisitBergen sine nettsider. De har full oversikt over hva som skjer og hva du bør få med deg i Bergen. Et godt tips er å kjøpe et Bysykkel-abonnement! Det koster 469 kroner for et årsabonnement og er en utmerket måte å oppleve Bergen på. Sykkelstasjonene er plassert over hele byen – også ved Kristianias Campus Bergen.

Hvorfor velge Kristiania + Campus Bergen

 • Foto av seks studenter rundt et bord.

  Hvorfor velge Kristiania

  Vår forskning og vårt samarbeid med arbeidslivet gir deg de mest fremtidsrettede studiene.
  Les mer
 • Foto av to kvinnelige studenter i et klasserom.

  Velkommen til Bergen

  I Bergen får du den faglige tyngden, erfaringen og inspirasjonen til å gå din egen vei.
  Les mer