Foto av kvinne foran murvegg.

Høstens vakreste eventyr, fadderuken Into Campus ved Høyskolen Kristiania og Fagskolen Kristiania, står for døren. Vi treffer lederen for Into Campus Bergen, Malin Kristensen, når det bare gjenstår en knapp uke til det hele braker løs.

– Pulsen er litt høy nå, sier Malin og ler.

Det har vært hektiske uker for arrangørene. Det er nemlig ikke bare enkelt å arrangere fadderuke midt i en koronapandemi. Mye usikkerhet rundt hvilke regler som vil gjelde og stigende smittenivå har gjort at Into Campus-arrangørene har måttet endre programmet for fadderuken mange ganger allerede.

Slik ser programmet for fadderuken ut:

– Mange endringer skapte forsinkelser

Foto av kvinne som ler.
- Jeg husker godt hvor vanskelig det var å vente på prgrammet for fadderuken da jeg var ny student. Men nå vet vi hvilke regler kommunen har gitt oss, og kan endelig spikre de siste detaljene, sier Malin Kristensen, leder for Into Campus Bergen.

– Vi er avhengige av tydelige føringer fra kommunen. Det er smittesituasjonen og myndighetenes regler som avgjør hva vi kan og ikke kan gjøre, sier hun.

– Noen ganger har planene blitt endret flere ganger om dagen, fordi det er usikkert hvilke lokaler vi kan benytte og hvor mange vi kan være på hvert sted. Det er veldig frustrerende for både de nye studentene og vi som arrangerer, men det blir fadderuke fra mandag 16. august. Og vi planlegger for alle situasjoner som kan oppstå, forsikrer Malin.

Malin vet godt at mange venter i spenning på programmet for Into Campus. Heldigvis er det like om hjørnet. Rebusløp, båtturer, temakvelder og parkliv er bare noe av det som er planlagt.

– Jeg vet godt hvordan det er å være spent på hva som skal skje, og føle at man ikke får nok informasjon. Jeg flyttet fra Stavanger til Bergen for å studere høsten 2020, og vår fadderuke ble veldig annerledes på grunn av korona. Da var også programmet veldig forsinket, fordi det er så vanskelig å forutsi hva man kan gjøre i en slik situasjon. Men det ble likevel en fantastisk fadderuke, forteller hun.

Fadderne gleder seg også

Ifølge Malin gleder årets faddere seg ekstra mye.

– De hadde jo selv en litt amputert fadderuke i fjor, så nå vil de trå til og gi neste kull en best mulig start på studietiden. Nå bruker vi den siste tiden på å kurse alle i sikkerhet, hvordan takle alle mulige situasjoner som kan oppstå, og lage gode rutiner som skal gjøre at alle får informasjonen de trenger.

Fadderuken er en viktig del av det å studere. Da er det nemlig mye tid til å bli kjent med både medstudenter og byen. Malin forteller at hennes egen fadderuke var viktig, selv om den ble litt annerledes enn mange hadde trodd.

Foto av kvinne i park.

– Jeg fant gjengen min på Høyskolen Kristiania

Traff folk som brant for det samme som seg selv.

– Alle har store forventninger, og mange gleder seg nok til det å feste, men i etterkant skjønte vi jo at det beste var det å bare være sammen, bli kjent med folk og å ha det fint i lag.

– Noe av det fineste var faktisk det å sitte i parken sammen, spille kubb og grille god mat. Det viktigste jeg fikk ut av fadderuken var følelsen når jeg kom på campus første dag etter fadderuken og møtte så mange igjen. Det ga en veldig god trygghet for resten av året, avslutter hun.

Fem tips til fadderuken Into Campus

 • Alle synes fadderuken er litt skummel. Husk det, og møt opp på alt du kan. Dere vil få det kjekt!
 • Kle deg etter været, ta med en regnponcho for sikkerhets skyld.
 • Bruk fadderuke-T-skjorten din – akkurat som russedressen er dette et fysisk minne fra denne tiden, og skal bære spor av det!
 • Ta med drikkeflaske – drikk nok vann hver dag.
 • Følg med på IntoCampus Bergens Instagram-side og i Facebook-gruppen for din faddergruppe (du får tilgang av din fadder), det er der vi poster alle viktige beskjeder og hva du trenger underveis.

Dobbel content

 • Studenter i klasserom med laptop og notatbøker.

  Alt vi vet om høstsemesteret

  Vi legger bak oss et vanskelig år for mange, og inviterer studentene våre velkommen tilbake til campus til høsten. 
  Les mer
 • DJ rekker hånden opp i lufta foran dansende publikum.

  Slik blir årets Into Campus

  Fadderuken Into Campus 2021 på Høyskolen Kristiania går av stabelen 16. august. Nye studenter kan glede seg til et fullspekket program.
  Les mer