En kvinnelig student på Fagskolen Kristiania studerer kameraet sitt. Hun har langt mørkt hår og en grå fleece-genser.
Innlemmingen av SoFI og Bilder Nordic i Fagskolen Kristiania bidrar til å komplettere sistnevntes studieportefølje og vil gi et større fagmiljø med mange nye muligheter for tverrfaglige synergier.
Rektor ved Fagskolen Kristiania, Annelise Kiønig, har halvlangt hår, briller, beige dressjakke og en hvit bluse. Hun har et stort sølvsmykke rundt halsen.
Rektor ved Fagskolen Kristiania, Annelise Kiønig, er svært fornøyd med mulighetene overtagelsen bringer.

Fagskolen Kristiania har inngått en avtale med Intendia Group/NKI om en overføring av de kreative utdanningene i deres studieportefølje. Som følge av denne sammenslåingen vil Fagskolen Kristiania skape et enda større kreativt studentmiljø i hovedstaden. Annelise Kiønig, rektor ved Fagskolen Kristiania, er sikker på at fusjoneringen vil komme både studenter og ansatte til gode.

– Studietilbudene ved begge fagskolene passer svært godt inn i Fagskolen Kristiania sin faglige profil. Sammenslåingen vil også gi et større fagmiljø, et utvidet kontaktnett mot kreativ bransje, samt mange nye muligheter for tverrfaglige synergier.

Rektor ved NKI Fagskole, Hege Ulveland, uttaler at de ønsker å satse på nettstudier og vil derfor selge ut deler av virksomheten sin for å rendyrke digitale studier innenfor økonomi/administrasjon.

Fagskolen Kristiania overtar ca 280 studenter fordelt på 15 ulike studietilbud. Studentene blir foreløpig værende i nåværende undervisningsbygg. Alle de faste medarbeidere vil bli innlemmet i Fagskolen Kristiania.

– Fagskolen Kristiania vil være et bedre hjem for studenter og ansatte ved disse studiene, sier Nils Ola Bark, COO i Intendia Group.

Ledende kreativ fagskole

Kiønig er sikker på at innlemmelsen av Bilder Nordic School of Photography og School of Fashion Industry vil bli en sentral del av Fagskolen Kristianias ambisjonen om å bli et ledende fagmiljø innenfor kreative fagskoleutdanninger.

– Fotostudiene til Bilder Nordic bidrar til å komplettere vår studieportefølje. Ved å innlemme motestudiene fra SoFi, sammen med våre ESMOD-utdanninger, blir vi den største utdanningsaktøren innen mote i Norge. Dette er en veldig spennende utvikling for oss, og ikke minst for våre mange studenter, avslutter Kiønig.

Les Fagskolen Kristianias pressemelding på NTB her.

Om skolene

SoFI – School of Fashion Industry er en offentlig godkjent fagskole i Oslo sentrum, som tilbyr praktisk rettede utdanninger innen hele spekteret av mote og interiør. Fagskolen ble stiftet i 2009 og tilbyr de toårige utdanningene Motedesign og Moteindustri, samt de halvårige utdanningene Motekonsulent og Motekommunikasjon som steds- og nettbasert med samlinger. I tillegg tilbyr fagskolen ettårige utdanningene Interiør og Retail Design.

Bilder Nordic School of Photography er en offentlig godkjent fagskole i Oslo sentrum. Fagskolen ble grunnlagt i 2005. Bilder Nordic er en betydelig aktør i norsk fotomiljø, med et internasjonalt renommé, takket være engasjerte studenter, lærere og et sterkt nettverk av fotografer, bilderedaktører og andre bransjeaktører. Fra 2018 utvidet Bilder Nordic studieporteføljen sin til å omfatte utdanninger innen kommunikasjon og design.