DJ rekker hånden opp i lufta foran dansende publikum.
Båtturer blir igjen et høydepunkt på årets program!Foto: Jonatan Quintero

Det er alltid knyttet stor spenning til fadderuken. I år har det vært ekstra spesielt, med tanke at vi legger en periode med usikkerhet bak oss. Nå er det klart: Fadderuken Into Campus braker løs i Oslo 16. til 19. august, og 16. til 20. august i Bergen.  

Ung kvinne i sommerlige klær foran gult bygg.
Leder for Into Campus Oslo, Celine Herregården, lover en bra fadderuke for alle nye studenter.Foto: Haakon Dueland

Styret i Into Campus har spikret et opplegg som skal sikre en trygg, artig og sosial studiestart for alle. Og rekordmange faddere har meldt seg til å ta nye studenter med seg gjennom uka. 

Alle som er booket i år er dritbra. Og vi har booket inn de artistene som appellerer til flest mulig.

– Alt er solid og godt planlagt, spesielt med tanke på smittevern. Vi har samarbeidet tett med skolen for å få gjennomført dette slik vi har sett for oss. Vi ønsker velkommen til en trygg, minnerik og inkluderende fadderuke, sier Celine Herregården, leder for Into Campus Oslo. 

Styret har jobbet ut ifra scenarioer med tanke på potensielle innstramminger, eller ytterligere lettelser, fra myndighetene. I praksis vil det si at uansett hva som skjer, så kan fadderuken oppskaleres eller nedskaleres ved behov. 

Også i Bergen er det planlagt for eventuelle pålegg fra myndighetene. 

– Vi har en plan B, så vi er ganske sikre på at alt skal la seg gjennomføres uansett, forteller leder for Into Campus Bergen, Malin Kristensen. 

Tettpakket program på Youngstorget 

Programmet for Oslo er mer eller mindre ferdig spikret, og det er mye gøy å se frem til. Det vil som tidligere år bli satt opp et stort telt på Youngstorget, hvor det vil være arrangementer som f.eks stand-up på dagtid, og konserter på kvelden. 

Ung blond kvinne i hvit topp foran rekkverk i hage.
Malin Kristensen og resten av styret i Into Campus Bergen jobber på spreng for å sikre best mulig program for fadderuken.Foto: Privat

– Alle som er booket i år er dritbra. Og vi har booket inn de beste artistene som appellerer til flest mulig, forteller en hemmelighetsfull Celine. 

I år som i fjor blir det arrangert båtturer i Oslofjorden, og skal vi tro arrangemestslederen er det lurt å være rask på labben her. 

– I fjor ble det satt opp som et alternativ pga. restriksjonene, men de viste seg å være kjempepopulære og billettene ble utsolgt raskt. Derfor setter vi opp flere turer i år, slik at flere får anledning til å bli med, forteller hun. 

Fadderuken gir en viktig introduksjon til både by og studiested, og ikke minst menneskene som går her.

Fra båttur til konserter

I Bergen jobbes det også på spreng for å få programmet helt klart, men det avsløres at også her blir det muligheter for å få seg en tur på bøljan blå, blant andre ting. 

– Vi planlegger noen konserter og andre festligheter på kvelden. Dagtid vil nye studenter få anledning til omvisning av skolen og byen for øvrig. Vi vil også ha en del konkurranser hvor faddegruppene kjemper mot hverandre, forteller Malin. 

Felles for både Oslo og Bergen er at det vil bli en studentvennlig pris for å delta på noen av arrangementene. Dette er utelukkende for å dekke inn utgifter som går til å kunne avholde fadderuken, som artister og lokaler. 

Konsertlokale med fargerike lys over publikum.
I teltet på Youngstorget vil mange av de kulturelle innslagene foregå. Det loves et fantastisk show. Foto: Studentunionen

Hvorfor delta på fadderuka? 

Celine mener fadderuken er kjernen til studietiden på skolen. Her får man en trygghet i møte med første skoledag, og knytter kontakter på tvers av studier.  

– Jeg vil si det kanskje er en av de viktigste ukene i året. Ikke fordi man skal feste , men fordi man skaper et samhold og får nye venner. Og det tenker jeg er spesielt viktig etter året vi har lagt bak oss nå, forteller hun. 

Fadderopplæringen i år har rettet mye oppmerksomhet mot psykisk helse ifølge Celine. 

– Fadderne skal sørge for at alle tar vare på hverandre og at alle har det bra, understreker hun. 

Hun får støtte av sin vervskollega i Bergen. 

– Det er veldig viktig å avholde en fadderuke. Noen kan synes det er vanskelig og skummelt å flytte til ny by og begynne på utdanning. Fadderuken gir en viktig introduksjon til både by og studiested, og ikke minst menneskene som går her, sier hun. 

Begge lederne håper så mange nye studenter som mulig ønsker å delta, og Malin har dette å si til de som enda ikke er helt sikre på om de skal være med: 

– Det er bedre å bli med og heller hoppe av underveis, enn å ikke bli med og angre i ettertid. Vi har mange forskjellige arrangementer, og er sikre på at alle vil finne noe som passer seg selv. 

Smittevern, smittevern, smittevern 

Into Campus er planlagt med smittevern i tankene hele veien. Nye retningslinjer i både Oslo og Bergen gjør at det åpnes for en del felles arrangementer, med noen restriksjoner. 

Blond dame i lys genser smiler.
Programmet for 2. og 3. årsstudentene jobbes med for å bli klart til studiestart forteller eventansvarlig Ane Aanestad.Foto: Privat

Faddergruppene vil bli delt inn etter schools, og arrangementene avholdt på ulike tidspunkt slik at så mange som mulig kan delta samtidig, og alle få muligheten til å bli med. Det regnes med å kunne samles rundt 200 i hver gruppe, eller «kohort», fordelt på fire grupper. 

– Alle studentene vil også få utdelt goodiebags, hvor man får blant annet masker, antibac og kanskje hurtigtester, forteller Celine. 

En fadderuke for alle 

Høyskolen Kristiania har i lang tid planlagt et «BacktoCampus»-arrangement for studenter på 2. og 3. året både i Oslo og Bergen etter «IntoCampus».  

Dette blir et eget opplegg, i et litt annet format som strekker seg over flere uker. Det blir blant annet et heldagsarrangement med både faglig innhold og ulik underholdning, forteller eventansvarlig Ane Aanestad ved Høyskolen Kristiania.

Dette blir et tilbud for eksisterende studenter med sosiale møteplasser tilrettelagt de smittevernstiltak som foreligger.  

Mer info om hva som skjer under «BacktoCampus» kommer medio august.

Fadderuken trenger deg! 

Det er mange funksjoner i sving under fadderuken, og styret trenger din hjelp til følgende oppgaver: 

 • Crew 
  • Bar 
  • Scenerigg 
  • Smittevernsansvarlige 
 • Teamleder 
  • Skal ha oversikt over fadderne 
  • Kontaktperson for fadderne 
  • Koordinere faddergruppene 
 • Fadderansvarlig 
  • Ansvar for fadderopplæring 
  • Dele opp i faddergrupper 
  • Kontaktperson for fadderne mot teamleder 

StudiestartgrupperFB

 • Ung kvinne smiler i en trikkeovergang. Bildekollasj.

  Studiestart Oslo

  Denne gruppen er for alle som skal studere på Høyskolen Kristiania, Fagskolen Kristiania og ESMOD OSLO fra høsten 2021!
  Til gruppen
 • Ung kvinne med mørkblondt hår ser i kamera. Bildekollasj med tekst.

  Studiestart Bergen

  Denne gruppen er for alle som skal studere på Høyskolen Kristiania og Fagskolen Kristiania i Bergen fra høsten 2021!
  Til gruppen