Bildet viser et bilde av Bryggen i Bergen. Solen stråler på de gamle husene og himmelen er blå.

Det er ikke så rart at 30 000 studenter fra hele verden velger Bergen som sitt studiested. Opplev den tradisjonsrike bryggen, fiske- torget, de gamle trehusene, Fløibanen og de syv fjell som omkranser byen. Spennende arrangementer og festivaler går av stabelen året rundt, og du har tilgang til flere av landets største aktører innen maritim næring, turisme og flere store aktører i mediebransjen.

Kristiania Bergen ligger i den tradisjonsrike Hansaparken, hvor Hansa Bryggeri lå tidligere. Her får du tilgang til moderne og fine klasserom, grupperom, datasaler, bibliotek og lesesaler. Neste år åpner også fagskolens splitter nye lokaler, midt i sentrum av byen.

Sosialt studentliv

Line Louise Wollertsen som jobber hos Kristiania forteller om et inkluderende og sosialt studentmiljø.

— Dette er en litt mindre skole med rundt 800 studenter. Vi har mange innflyttere fra andre byer og tettsteder ved Campus Bergen. Det gjør at mange søker nye relasjoner, engasjerer seg og deltar på sosiale aktiviteter utenom skoletid. Bergen er en liten storby, med mange tilbud i en sentrert bykjerne, hvor det skjer noe året rundt.

En student sitter med overkroppen vrengt bakover mot kamera og har albuen støttene på stolryggen. Studenten har kort brunt hår og har et mønstret sjal i halsen.

I tillegg til mange lokale festivaler og konserter, organiserer Studentunionen oppstartsuka, fester, idrettslag og karrieredager på skolen. Ikke langt fra skolen ligger også studentenes kulturhus, Det Akademiske Kvarter, hvor man kan delta på konserter, temakvelder, teaterforestillinger og quizkvelder.

Bergen i strålende solskinn. Fjorden glitrer, himmelen er fri for skyer.
I Bergen finner man et myldrende studentmiljø mellom de syv fjell.

Tett på næringslivet

Å studere i en av landets viktigste handels- og forretningsbyer gir mange muligheter for verdifull innsikt og samarbeid med relevante bransjer og næringer i vekst.

— Skolen har tette bånd til næringslivet innenfor alle våre fagområder. Det nyter våre studenter godt av i form av spennende gjesteforelesere og relevante praksisplasser innenfor blant annet de marine næringene, sier Wollertsen.

I tillegg får studentene på Bachelor i hotelledelse, markedsføring- og ledelsesstudiene godt utbytte av å oppholde seg på en av Norges største turistdestinasjoner. På skolen finnes det også et Karrieresenter med studieveiledere og karriererådgivere. Her får du veiledning, og kan delta på kurs og workshops om jobbsøking og karriereplanlegging.

Med kvalitetsstudier fra Kristiania Bergen ligger alt til rette for en morsom, spennende og lærerik studietid i en av landets mest spennende studentbyer.

Ønsker du å studere i Norges vakreste studentby? Se hele vårt studietilbud i Bergen her.