Videreutdanning - Oslo

Videreutdanning i idrettsmedisin

Dette er utdanningen for deg som vil lære mer om idrettsmedisin og bli en kompetent støttespiller og behandler for både mosjonister og idrettsutøvere.

Søknadsfrist
15. april
Oppstart
Høst 2022
Studiested
Oslo
Nivå
Videreutdanning
Pris
19 200 kr pr semester
Språk
Norsk
Gjennomføring
Deltid
Studielengde
1 år
Studiepoeng
30
Opptakskrav
Programbeskrivelse

Osteopater og akupunktører jobber i dag med mosjonister og idrettsutøvere fra amatør til elite- og profesjonelt nivå. De jobber både på klinikk og i det idrettsmedisinske støtteapparatet i klubber og lag på forskjellige nivåer. Denne utdanningen gjør deg rustet til å inngå i et idrettsmedisinsk støtteapparat, hjelpe utøvere med ulike idrettsskader og være en viktig bidragsyter for både lag og utøvere på ulike nivåer både i hverdagen og ved skader og andre problemer. 

Videreutdanningen gjør deg i stand til å planlegge, gjennomføre og bidra i multimodale, tverrfaglige, biopsykososiale og kunnskapsbaserte behandlingsforløp som forsvarlig, reflektert og effektiv terapeut for pasienter med idrettsskader i ulike aldersgrupper og nivåer. 

Videreutdanningen er et deltidsstudium som gir 30 studiepoeng i idrettsmedisin. Studiet strekker seg over to semestre og er organisert med helgesamlinger som varer tre eller fire dager. Studiet er organisert sånn at det skal være mulig å praktisere som kliniker ved siden av. Det er ingen krav til erfaring innen idrettsmedisin for å ta utdanningen.   

Det er planlagt et opptak på 30 studenter og opptaket blir gjennomført etter førstemann-til-mølla-prinsippet.

Hva lærer du?

I videreutdanningen i idrettsmedisin lærer du hva du skal gjøre når en akuttskade oppstår og hva du skal gjøre ved alvorlige akutte traumer og hendelser.

Utdanningen gir deg kompetanse om idrettsskader fra alle kroppens regioner og hvordan disse skal behandles og rehabiliteres. Du lærer om skadeforebygging og restitusjon og hvordan du skal møte og håndtere utøvere som ikke fungerer som de skal.

Utdanningen gir deg også kunnskap om antidopingarbeid og lovverket om doping. Utdanningen har et klinisk fokus og du lærer hvordan du kan integrere fagspesifikk kompetanse i idrettsmedisinske problemstillinger og være en del av et tverrfaglig idrettsmedisinsk støtteapparat.  

Jobbmuligheter

Videreutdanningen i idrettsmedisin gir deg 30 studiepoeng i idrettsmedisin og kompetanse til å jobbe med idrettslag og med idrettsskader på klinikken.   

Studiedetaljer