Foto av kvinne med hodetelefoner med miktofon, som sitter ved PC.

Fagskole på nett - Nettstudium

Juridisk assistent

Studiet for deg som ønsker å arbeide med administrative oppgaver ved et advokatkontor eller i virksomheter med juridiske fagfelt.

Oppstart
Høst 2021
Studiested
Nettstudium
Nivå
Fagskole på nett
Pris
21 300 kr pr semester1900 kr registreringsavgift
Språk
Norsk
Gjennomføring
Deltid
Studielengde
2 år
Studiepoeng
60
Opptakskrav
Programbeskrivelse

Opptak avsluttet for nettstudier med studiestart uke 35

Neste studiestart for fagskolestudier på nett er uke 5, 2022. Få beskjed når opptaket starter,

Utdanningen gir kunnskap og kompetanse til å arbeide med administrative oppgaver i juridiske miljøer. Juridiske assistenter er viktige medarbeidere som har fått stadig mer selvstendige og spesialiserte oppgaver knyttet til administrasjon og kontordrift. Denne utdanningen gir deg også ferdighetene du trenger for å kunne jobbe i det juridiske fagfeltet med sentrale temaer som klientforhold, etikk og juridisk dokumentbehandling. Du vil få en innføring i det norske rettssystemet, juridisk metode og utvalgte rettsområder.

Studiet gir deg opplæring i hvordan du skal arbeide i team med annet administrativt støttepersonell og advokater/jurister. Du vil få en solid digital kompetanse og du vil lære å bruke flere ulike digitale verktøy som bedriftene bruker. Utdanningen avsluttes med et prosjektarbeid der studentene må vise selvstendighet i løsningen av prosjektet.

Utdanningen Juridisk assistent er utviklet i samarbeid med yrkesfeltet gjennom faglige innspill fra flere av landets ledende advokatkontorer og juridiske miljøer. Slik er du sikret en relevant og ettertraktet utdanning som vil åpne dører i arbeidslivet.

Hva lærer du?

Utdanningen er bygget opp av to emner – kontordrift og juridisk lederstøtte.
Det første emnet gir et grunnlag for å arbeide som administrativ støtte i et juridisk miljø. Du vil jobbe med temaer som kommunikasjon og virksomhetsforståelse, få en grundig opplæring i bruken av relevante digitale verktøy, lære hvordan etablere gode rutiner og prosesser innenfor administrativt arbeid, og få en innføring i prosjektarbeid som metode.

Det andre emnet gir grunnlag for å utføre juridisk lederstøtte. Emnet tar for seg sentrale temaer som klientforhold, etikk og juridisk dokumentbehandling. Studentene får innføring i det norske rettssystemet, juridisk metode og utvalgte rettsområder.

Utdanningen avsluttes med et større prosjektarbeid i samarbeid med andre studenter ved utdanningen.

Jobbmuligheter

Utdanningen gir deg de nødvendige kunnskaper, ferdigheter og kompetanse til å arbeide med administrative oppgaver i juridiske miljøer, som ved et advokatkontor eller i andre virksomheter med juridiske fagfelt. Du kan blant annet jobbe som juridisk assistent eller juridisk lederstøtte.

Hvis du tidligere har tatt nettstudiet Kontormedarbeider tilsvarer dette første året på Juridisk assistent, som gjør at du kan søke deg inn på dette studiet dersom det er ledige studieplasser. Du får godkjent Kontormedarbeider som første emne, tilsvarende 30 studiepoeng.

Har du spørsmål eller trenger veiledning?

Ta gjerne kontakt med oss:

Tlf : +47 22 59 61 00 - åpent hverdager 08:00 – 16:00

E-post: nettstudier@kristiania.no

Studiedetaljer

Aktuelt fra Juridisk assistent

 • Slik kan du jobbe med juss uten å være advokat
  Juridisk assistent 

  Slik kan du jobbe med juss uten å være advokat

  Er du interessert i juss og administrativt arbeid? Da kan Juridisk assistent være utdanningen for deg!
  Les mer
 • Nå får voksne økt støtte av Lånekassen
  Juridisk assistent 

  Nå får voksne økt støtte av Lånekassen

  Høsten 2020 innfører Lånekassen bedre ordninger for voksne som vil videreutdanne seg. Fagskolen Kristiania tilbyr en rekke nettstudier på deltid. Les mer her!
  Les mer

Studieprogramleder

Laila Småstuen
Les mer om Laila

Kontakt oss

Ønsker du nyhetsbrev?
Mobilnummer