Foto av fire studenter som tegner ved et bord.

Fagskole - Oslo

Design thinking i praksis

Design thinking er en stadig mer etterspurt kompetanse i arbeidslivet. Med dette studiet får du gode muligheter på arbeidsmarkedet etter fullført utdannelse.

Oppstart
Høst 2021
Studiested
Oslo
Nivå
Fagskole
Pris
51 700 kr pr semester1900 kr registreringsavgift
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
1 år
Studiepoeng
60
Opptakskrav
Programbeskrivelse

Opptaket for 2021 er stengt

Se vårt tilbud av nettstudier hvor du kan søke opptak hver dag, hele året

Design thinking et samlebegrep på måter å utvikle tjenester og produkter på som setter brukeren i sentrum – en kompetanse som er stadig mer etterspurt i arbeidslivet.

Metodikken brukes allerede aktivt innen tjenestedesign, produktdesign og emballasjedesign, og mange mener design thinking vil være en viktig suksessfaktor for norsk næringsliv framover.

Studiet gir deg kompetanse til å både bidra til og lede design thinking-prosesser for utvikling av nye produkter, tjenester, opplevelser og/eller forretningsmodeller i konkrete prosjekter i bedrifter og organisasjoner. 

Teamleder og studieveileder Dennis Dennis Haffner holder en mobil i hånden. Han har mørkt hår, skjegg, og et smil om munnen.

Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne!

Hva lærer du?

Studiet lar deg jobbe tverrfaglig og lærer deg hvordan du kan bruke designmetodikk til å løse utfordringer knyttet til forskjellige utviklingsoppgaver.

Det praktiske perspektivet er helt sentralt i utdanningen, både på grunn av det pedagogiske grunnsynet til fagskolen og fordi design thinking i sin natur er et praktisk og konkret fag som krever øving og faglig modenhet.

Derfor gir utdanningen deg ikke bare kunnskap om sentrale teorier og begreper knyttet til feltet, men også ferdigheter til å gjennomføre prosesser og prosjekter for utvikling av nye produkter, tjenester, opplevelser og/eller forretningsmodeller.

Trine Harnes har blondt, langt hår. Hun har på seg en hvit, blomstrete t-skjorte og en grønn bukse. Hun har hendene i lommen og smiler til kamera.

Tidligere Try Apt-sjef skal lede Design Thinking

Jobbmuligheter

Etter ett år med Design thinking i praksis vil du ha en praktisk og yrkesrettet kompetanse som er etterspurt i både offentlige og private virksomheter.

Du vil blant annet kunne:

 • Jobbe tverrfaglig i design thinking-prosesser, både som deltaker og fasilitator/leder.
 • Du vil beherske en rekke verktøy og teknikker for praktisk gjennomføring av prosesser, og være i stand til å ta en faglig lederrolle der det kreves.
Utdanningen egner seg godt for deg som ønsker å bygge videre på et fagskole- eller bachelorstudium. Design thinking er et tverrfaglig studium, og kan kombineres med fagområder som markedsføring, prosjektledelse, salg og helse – til kreative fag som design, film og tv. NRK brukte blant annet design thinking som metode i utviklingen av serien Skam, som alle vet ble en seerfavoritt! 

Er du fremdeles usikker på hva Design Thinking er?

Studiedetaljer

Aktuelt fra Design Thinking i praksis

 • Fagskolen Kristiania rekrutterer Try Apt-sjef
  Design Thinking i praksis

  Fagskolen Kristiania rekrutterer Try Apt-sjef

  Avtroppende leder for Try Apt, Trine Harnes, blir ny fagansvarlig for Design Thinking i praksis.
  Les mer
 • Møt fagansvarlig for rykende ferske Design Thinking
  Design Thinking i praksis

  Møt fagansvarlig for rykende ferske Design Thinking

  Med et ønske om at alle studentene skal elske faget, er Heidi Bach fagansvarlig for det nye studiet Design Thinking i praksis. Hun forteller at det er fremtidens utdanning og noe du virkelig burde ha med deg i verktøykassa.
  Les mer
 • Design thinking i praksis
  Design Thinking i praksis

  Design thinking i praksis

  Design thinking er en stadig mer etterspurt kompetanse i arbeidslivet. Med dette studiet får du gode muligheter på arbeidsmarkedet etter fullført utdannelse.
  Les mer
 • Økende etterspørsel etter design-tenkere
  Design Thinking i praksis

  Økende etterspørsel etter design-tenkere

  Hvordan sikre en utdanning som er etterspurt i jobbmarkedet? Studer Design Thinking! Det er i alle fall Anne Elisabeth Bull helt sikker på.
  Les mer

Studieprogramleder

Trine Harnes
Les mer om Trine

Kontakt oss

Ønsker du nyhetsbrev?
Mobilnummer