lærer sammen med to studenter som bygger lego

Fagskole - Oslo

Design thinking i praksis

Vil du jobbe med designdrevet innovasjon? På dette studiet får du kompetanse til å gjennomføre design thinking-prosesser i bedrifter og organisasjoner.

Oppstart
Høst 2022
Studiested
Oslo
Nivå
Fagskole
Pris
53 000 kr pr semester
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
1 år
Studiepoeng
60
Opptakskrav
Programbeskrivelse

Ikke oppstart 2022

Vi er lei oss for å meddele at dette studiet er kansellert høsten 2022 grunnet lave søkertall.

Design thinking, eller designtenkning, er et samlebegrep for metoder og prosesser for utvikling av tjenester og produkter, som setter brukeren i sentrum.

Metoden benyttes allerede aktivt innen blant annet tjenestedesign, produktdesign, emballasjedesign og bærekraftsarbeid – og er en stadig mer etterspurt kompetanse i arbeidslivet. NRK brukte blant annet design thinking som metode i utviklingen av dramaserien SKAM – som alle vet ble en seerfavoritt!

Det er bevist at denne måten å tenke og jobbe på kan være svært lønnsomt, og mange mener design thinking vil være en viktig suksessfaktor for norsk næringsliv og det grønne skiftet framover.

Studiet gir deg kompetanse til å ikke bare bidra til, men også lede design thinking-prosesser i konkrete prosjekter, i bedrifter og organisasjoner. Design Thinking i praksis er et tverrfaglig studium og kan kombineres med mange ulike fagområder. Utdanningen egner seg derfor godt for deg som ønsker å bygge videre på et fagskole-, bachelor-, eller masterstudium.

Teamleder og studieveileder Dennis Dennis Haffner holder en mobil i hånden. Han har mørkt hår, skjegg, og et smil om munnen.

Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne!

Hva lærer du?

Design Thinking i praksis lærer deg hvordan du kan bruke designmetodikk til å løse utfordringer knyttet til forskjellige utviklingsoppgaver. Du vil få kunnskap om sentrale teorier og begreper knyttet til fagfeltet.

Gjennom arbeid med reelle caser og praktiske øvingsoppgaver, vil du få kompetanse til å omdanne innsikt i brukerbehov til konkrete løsninger, som for eksempel fysiske produkter, digitale løsninger eller opplevelser.

For å løse kompliserte oppgaver kreves ulike perspektiver og kompetanse. Du vil derfor gjennom hele studiet jobbe tverrfaglig med studenter fra relevante fagområder som Innovasjon og entreprenørskap, Prosjektledelse og Interaksjonsdesign. Dette vil gi deg erfaring med realistiske design thinking-prosesser.

I løpet av studiet vil vi gå i dybden på temaer som:

 • Brukerinnsikt
 • Språk og visualisering
 • Fasilitering og prosessledelse
 • Prototyper og testing
 • Teknologi og digitalisering

Design Thinking handler om å komme opp med innovative løsninger, som bygger på en dypere forståelse for brukernes behov. Det er med andre ord en menneskeorientert måte å jobbe med innovasjon og utvikling. Gjennom intervju, observasjon, testing og medvirkning, involveres brukerne gjennom hele prosessen. Research og innsiktsarbeid er derfor en sentral del av studiet.

Å jobbe etter Design Thinking-metoden innebærer å arbeide i etapper, og kontinuerlig få tilbakemelding fra de menneskene vi løser problemer for. Testing av prototyper og idéer er derfor en naturlig del av innsiktsarbeidet. Etter hver etappe kan man evaluere, justere og forbedre – og på den måten komme frem til de beste løsningene.

Hva kan du bli?

Etter ett år med Design thinking i praksis vil du ha en praktisk og yrkesrettet kompetanse som er etterspurt i både offentlige og private virksomheter.

Du vil blant annet kunne:

 • Jobbe tverrfaglig i design thinking-prosesser, både som deltaker og fasilitator/leder
 • Du vil beherske en rekke verktøy og teknikker for praktisk gjennomføring av prosesser, og være i stand til å ta en faglig lederrolle der det kreves
Fagansvarlig presenterer foran klassen

Praktisk informasjon:

Studiedetaljer

Aktuelt fra Design Thinking i praksis

 • Kompetansen som skiller deg ut i søknadsbunken
  Design Thinking i praksis

  Kompetansen som skiller deg ut i søknadsbunken

  Hvordan kan du stille sterkere i en jobbsøkerprosess, og skille deg ut i søknadsbunken? Få svarene her!
  Les mer
 • Disse ettårige studiene kan du studere ved Fagskolen Kristiania
  Design Thinking i praksis

  Disse ettårige studiene kan du studere ved Fagskolen Kristiania

  Ønsker du en kort og yrkesrettet utdanning? Hos Fagskolen Kristiania kan du velge mellom 10 ettårige studier innen kreativitet og teknologi.
  Les mer
 • Gikk rett fra studier til fast jobb i OBOS
  Design Thinking i praksis

  Gikk rett fra studier til fast jobb i OBOS

  Design Thinking-studiet ble veien inn i arbeidslivet for Malin. Nå har hun fast jobb i innovasjonsavdelingen til OBOS.
  Les mer
 • Fagskolen Kristiania rekrutterer Try Apt-sjef
  Design Thinking i praksis

  Fagskolen Kristiania rekrutterer Try Apt-sjef

  Avtroppende leder for Try Apt, Trine Harnes, blir ny fagansvarlig for Design Thinking i praksis.
  Les mer

Studieprogramleder

Trine Harnes

Kontakt oss

Ønsker du nyhetsbrev?
Mobilnummer