Fagskole - Oslo

Design thinking i praksis

Design thinking er en stadig mer etterspurt kompetanse i arbeidslivet. Med dette studiet får du gode muligheter på arbeidsmarkedet etter fullført utdannelse.

Oppstart
Høst 2020
Studiested
Oslo
Nivå
Fagskole
Pris
50 600 kr pr semester
1900 kr registreringsavgift
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
1 år
Studiepoeng
60
Opptakskrav
Ja, se opptaksinformasjon
Med forbehold om endringer
Opptaket for 2020 er stengt Se vårt tilbud av nettstudier hvor du kan søke opptak hver dag, hele året Se alle våre nettstudier

Design thinking et samlebegrep på måter å utvikle tjenester og produkter på som setter brukeren i sentrum – en kompetanse som er stadig mer etterspurt i arbeidslivet.

Metodikken brukes allerede aktivt innen tjenestedesign, produktdesign og emballasjedesign, og mange mener design thinking vil være en viktig suksessfaktor for norsk næringsliv framover.

Studiet gir deg kompetanse til å både bidra til og lede design thinking-prosesser for utvikling av nye produkter, tjenester, opplevelser og/eller forretningsmodeller i konkrete prosjekter i bedrifter og organisasjoner. 

Teamleder og studieveileder Dennis Dennis Haffner holder en mobil i hånden. Han har mørkt hår, skjegg, og et smil om munnen.
Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne! Ta kontakt med våre studentambassadører her!

Hva lærer du?

Studiet lar deg jobbe tverrfaglig og lærer deg hvordan du kan bruke designmetodikk til å løse utfordringer knyttet til forskjellige utviklingsoppgaver.

Det praktiske perspektivet er helt sentralt i utdanningen, både på grunn av det pedagogiske grunnsynet til fagskolen og fordi design thinking i sin natur er et praktisk og konkret fag som krever øving og faglig modenhet.

Derfor gir utdanningen deg ikke bare kunnskap om sentrale teorier og begreper knyttet til feltet, men også ferdigheter til å gjennomføre prosesser og prosjekter for utvikling av nye produkter, tjenester, opplevelser og/eller forretningsmodeller.

Jobbmuligheter

Etter ett år med Design thinking i praksis vil du ha en praktisk og yrkesrettet kompetanse som er etterspurt i både offentlige og private virksomheter.

Du vil blant annet kunne:

  • Jobbe tverrfaglig i design thinking-prosesser, både som deltaker og fasilitator/leder.
  • Du vil beherske en rekke verktøy og teknikker for praktisk gjennomføring av prosesser, og være i stand til å ta en faglig lederrolle der det kreves.
Utdanningen egner seg godt for deg som ønsker å bygge videre på et fagskole- eller bachelorstudium. Design thinking er et tverrfaglig studium, og kan kombineres med fagområder som markedsføring, prosjektledelse, salg og helse – til kreative fag som design, film og tv. NRK brukte blant annet design thinking som metode i utviklingen av serien Skam, som alle vet ble en seerfavoritt! 
Er du fremdeles usikker på hva Design Thinking er? Les hva DOGA skriver om Design Thinking.

Aktuelt fra Design Thinking i praksis

Se flere artikler fra Fagskolen Kristiania
  • Økende etterspørsel etter design-tenkere

    Hvordan sikre en utdanning som er etterspurt i jobbmarkedet? Studer Design Thinking! Det er i alle fall Anne Elisabeth Bull helt sikker på.

Studieprogramleder

Heidi Eva Back
Les mer om Heidi Eva

Kontakt oss

Ønsker du nyhetsbrev?
Ønsker du studiemagasin?
Mobilnummer