Bachelor - Oslo

Retail Design

Vær med på å skape de råeste kundeopplevelsene, de beste vindusutstillingene eller de hippeste butikkonseptene.

Oppstart
Høst 2021
Studiested
Oslo
Nivå
Bachelor
Pris
51 700 kr pr semester1900 kr registreringsavgift
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
3 år
Studiepoeng
180
Opptakskrav
Programbeskrivelse

Opptaket for 2021 er stengt

Se vårt tilbud av nettstudier hvor du kan søke opptak hver dag, hele året

Ønsker du å jobbe med design, varehandel, kundeopplevelse og interiørarkitektur i et bredt og variert perspektiv i Norges største bransje?

Overalt finnes det noe som skal eksponeres eller selges, både analogt og digitalt, og på Bachelor i Retail Design vil du jobbe med både varehandel, sosiale medier og tjenestedesign. Dette er en utdannelse med stort nedslagsfeltet og anvendelsesområde.

Med en bachelor i Retail Design vil du få anvendt teoriene i praksis både fysisk og virtuelt – fra vareeksponering og profilering i rom, til arkitektur, scenografi, strategi, produktutvikling og utstillingsdesign - klar til å utfordre og forme fremtidens varehandel. 

Gode og unike konsepter og opplevelser går aldri av moten, så dette er en utdanning med store fremtidsmuligheter for kandidatene som står på. 

Teamleder og studieveileder Dennis Dennis Haffner holder en mobil i hånden. Han har mørkt hår, skjegg, og et smil om munnen.

Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne!

Hva lærer du?

Studieprogrammet er både praktisk og teoretisk, og du jobber med konseptutvikling innen merkevare kommunikasjon, så vel som fysiske butikker og e-handel.

Du får jobbe med gitte oppgaver og reelle kundeprosjekter, som løses i team eller med individuelle kreative løsninger. Det kreves at du jobber både strategisk og kreativt, har gode samarbeidsevner og samtidig evnen til å tenke og reflektere alene. Du kan spesialisere deg innen:

 • Butikkplanlegging (konseptuell ideutvikling med fokus på interiørarkitektur og visual merchandising av kommersielle, sosiale og konseptuelle rom)
 • Brandscapes (nye strategier og utvidede retail-arenaer til merkevare kommunikasjon, branding i fysiske og digitale rom i form av digifysiske opplevelser.)
 • Begge spesialiseringene gir deg i tillegg en innføring i e-handel og trendanalyse med fokus på kundeopplevelser.

Jobbmuligheter

Studenter med bachelorgrad i Retail Design fra Høyskolen Kristiania, tidligere Westerdals, er ettertraktet. Flere av våre tidligere studenter jobber blant annet for store moteaktører, i interiørmagasiner, i varehus, design-butikker, designbyråer, kommunikasjonsbyråer, produksjonsselskaper og i eventbyråer.

Du kan blant annet jobbe som: 

 • Visual merchandiser
 • Butikkdesigner
 • Communication and interior designer (comi)
 • Visuell og kreativ leder
 • Event designer
 • Opplevelsesdesigner
 • Utstillingsdesigner
 • Boligstylist
 • Fotostylist
 • Butikkplanlegger
 • Konseptutvikler
 • Trendanalytiker
 • Scenograf for film og tv
 • Kreatør

Du kan i tillegg arbeide innenfor varehandelen og detaljhandelen for store nasjonale og internasjonale kjeder, med belysning, innen innovasjon, i reklame- og kommunikasjonsbyråer, i produksjonsselskaper eller drive egen virksomhet.

Bli en del av Norges største kunstfaglige miljø

Klart du kan leve av det du liker å jobbe med. Vi er sikre på at du blir lykkeligere av å leve av det du brenner for, det du er flink til, det du liker å gjøre. Høyskolen Kristiania utdanner folk som Norge og verden trenger. School of Arts, Design, and Media er til for deg som vil ha et kreativt yrke og bygge nettverk allerede under studietiden.

Vi er landets største kunstfaglige miljø og her finner du fremtidens kreative talenter. Bachelor i Retail Design på Westerdals Institutt for kommunikasjon og design, tidligere en del av Westerdals Oslo ACT, tilhører dette kreative fellesskapet. Etter sammenslåingen er vi blitt enda flere fagmiljøer som jobber sammen på tvers. Her er det kort avstand mellom teori og praksis, mellom studenter og forelesere, Norge og resten av verden, mellom studier og jobb.

Vil du se mer fra våre studenter på Retail Design? Sjekk ut vår digitale avgangsfestival for School of Arts, Design, and Media. Her får avgangsstudentene ved Westerdals institutt for film og medier, Westerdals institutt for kreativitet, fortelling og design, Institutt for scenekunst og Institutt for musikk presenterer sine bachelor-/ avgangsprosjekter.

Studiedetaljer

Studieprogramleder

Jannicke Johansen
Les mer om Jannicke

Kontakt oss

Ønsker du nyhetsbrev?
Mobilnummer