Student sitter foran en PC. Bachelor i informasjonsteknologi - Spillprogrammering ved Høyskolen Kristiania.

Bachelor - Oslo

Informasjonsteknologi - Spillprogrammering

Lag avanserte systemer gjennom en skreddersydd kombinasjon av systemprogrammering, matematikk og 3D-programmering.

Oppstart
Høst 2020
Studiested
Oslo
Nivå
Bachelor
Pris
47 000 kr pr semester
1900 kr registreringsavgift
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
3 år
Studiepoeng
180
Opptakskrav
Ja, se opptaksinformasjon
Med forbehold om endringer
Opptaket for 2020 er stengt Se vårt tilbud av nettstudier hvor du kan søke opptak hver dag, hele året Se alle våre nettstudier

Spillprogrammering er en spesialisering i informasjonsteknologi som betyr at du i tillegg til å bli en god programmerer, lærer programmering spesielt for spill. Du vil lære å bygge kunstig intelligens for spill (AI) og matematikk som bygges opp til 3D-grafikk når spillet nærmer seg ferdig.

Utdanningen passer for deg som alltid har lurt på hva som foregår “under panseret” i et spill, men kompetansen du får i løpet av studiet gjør deg aktuell for å jobbe med mye annet i tillegg, blant annet simulatorer, styringssystemer og mer generelle IT-konsulentstillinger.

Vi gir deg kompetansen du trenger for å lage avanserte systemer gjennom en skreddersydd kombinasjon av systemprogrammering, matematikk og 3D-programmering.

Teamleder og studieveileder Dennis Dennis Haffner holder en mobil i hånden. Han har mørkt hår, skjegg, og et smil om munnen.
Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne! Ta kontakt med våre studentambassadører her!

Hva lærer du?

Vi gir deg det du trenger av matematikk og fysikk for å bli en god programmerer. Du lærer blant annet å bruke Scrum, sammen med JavaC , C# og C++ til å designe og implementere kjente algoritmer og kunstig intelligens for spill. 

I løpet av studietiden din hos oss vil bli blant annet gå i dybden på: 

  • Digital teknologi
  • Programmering
  • Algoritmer og datastrukturer
  • Software Design
  • Game AI

Du får en detaljert og anvendelig forståelse for hvordan spill og andre avanserte grafiske applikasjoner lages.

Jobbmuligheter

Etter fullført utdanning i spillprogrammering har du et godt fundament for alle typer programmeringsjobber.

Mange velger å jobbe for store konsulenthus som Accenture og Sopra Steria eller andre tradisjonelle IT-firmaer som Visma. Spesielle fortrinn har du likevel i firmaer som jobber med simulering av virkeligheten, som i spill, men også opplæring og tekniske applikasjoner.

Drømmejobben for spillprogrammererstudenter er ofte spillfirmaer som Funcom og Ravn, og en del får slike jobber. Andre slår seg sammen med medstudenter fra andre linjer og starter for seg selv. Høyteknologisk industri som for eksempel Kongsberggruppen er også en populære arbeidsplasser, der man kan lage militære simulatorer eller styringssystemer. For andre er det naturlig å gå videre til master.

NB! Alle studiene innen teknologi har felles første år. Dersom du ønsker det, kan du bytte teknologistudium etter å ha fullført førsteåret. Vi anbefaler deg derfor å sette opp flere alternativer på søknadsskjemaet.

Studieprogramleder

Kjetil Raaen
Les mer om Kjetil

Kontakt oss

Ønsker du nyhetsbrev?
Ønsker du studiemagasin?
Mobilnummer