Student sitter foran en PC. Bachelor i informasjonsteknologi - Spillprogrammering ved Høyskolen Kristiania.

Bachelor - Oslo

Informasjonsteknologi - Spillprogrammering

Lær hvordan du lager avanserte systemer, gjennom en skreddersydd utdanning som kombinerer systemprogrammering, matematikk og 3D-programmering.

Søknadsfrist
15. april
Oppstart
Høst 2021
Studiested
Oslo
Nivå
Bachelor
Pris
48 000 kr pr semester
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
3 år
Studiepoeng
180
Opptakskrav
Programbeskrivelse

Spillprogrammering er en av spesialiseringene du kan velge innen informasjonsteknologi. Velger du denne spesialiseringen blir du en god programmerer, i tillegg til at du lærer mer spesifikk spillprogrammering. Du vil lære å bygge kunstig intelligens for spill (AI) og matematikk som bygges opp til 3D-grafikk når spillet nærmer seg ferdig.

Utdanningen passer for deg som alltid har lurt på hva som foregår “under panseret” i et spill. Kompetansen du får i løpet av studiet gjør deg samtidig aktuell for å jobbe med mye annet, som simulatorer, styringssystemer og andre generelle IT-oppgaver.

Vi gir deg kompetansen du trenger for å lage avanserte systemer gjennom en skreddersydd kombinasjon av systemprogrammering, matematikk og 3D-programmering.

Hva lærer du?

Vi gir deg det du trenger av matematikk og fysikk for å bli en god programmerer. Du lærer blant annet å bruke Scrum, sammen med JavaC , C# og C++ til å designe og implementere kjente algoritmer og kunstig intelligens for spill. 

Teamleder og studieveileder Dennis Dennis Haffner holder en mobil i hånden. Han har mørkt hår, skjegg, og et smil om munnen.

Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne!

I løpet av studietiden din hos oss vil bli blant annet gå i dybden på: 

  • Digital teknologi
  • Programmering
  • Algoritmer og datastrukturer
  • Software Design
  • Game AI

Du får en detaljert og anvendelig forståelse av hvordan spill og andre avanserte grafiske applikasjoner lages.

Jobbmuligheter

Etter fullført utdanning i spillprogrammering har du et godt fundament for alle typer programmeringsjobber.

Mange velger å jobbe for store konsulenthus som Accenture eller Sopra Steria, mens andre får seg jobb i tradisjonelle IT-firmaer som Visma. Men denne bacheloren vil du ha et spesielt konkurransefortrinn i firmaer som jobber med simulering av virkeligheten, som i spill og opplæringsapplikasjoner.

Drømmejobben for mange spillprogrammeringsstudenter er ofte spillfirmaer som Funcom og Ravn, og en del får slike jobber. Andre slår seg sammen med medstudenter fra andre linjer og starter for seg selv. Noen velger å jobbe i høyteknologisk industri, mens for andre er det naturlig å gå videre med en master.

NB! Alle studiene innen teknologi har felles første år. Dersom du ønsker det, kan du bytte teknologistudium etter å ha fullført førsteåret. Vi anbefaler deg derfor å sette opp flere alternativer på søknadsskjemaet.

Studiedetaljer

Studieprogramleder

Kjetil Raaen
Les mer om Kjetil

Kontakt oss

Ønsker du nyhetsbrev?
Mobilnummer