Studenter jobber med prototyper foran PC-er. Bachelor i informasjonsteknologi – intelligente systemer ved Høyskolen Kristiania.

Bachelor - Oslo

Informasjonsteknologi - Kunstig intelligens

Dette studiet gir deg ettertraktede kunnskaper og ferdigheter innen et spennende og raskt voksende fagområde.

Oppstart
Høst 2021
Studiested
Oslo
Nivå
Bachelor
Pris
48 000 kr pr semester1900 kr registreringsavgift
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
3 år
Studiepoeng
180
Opptakskrav
Programbeskrivelse

Opptaket for 2021 er stengt

Se vårt tilbud av nettstudier hvor du kan søke opptak hver dag, hele året

I dagens høyteknologiske hverdag har det blitt vanlig å be en smarthøyttaler om å skru på lyset eller spille av favorittsangen. Det blir stadig vanligere med roboter som gjør oppgavet som tidligere krevde menneskelig intelligens. Overalt rundt oss lærer maskiner og programvare hvordan forskjellige oppgaver skal utføres. Men noen må først lære maskinene hvordan de skal lære. Er det deg?

Med denne utdanningen blir du en ettertraktet kandidat innen et sterkt voksende fagområde for IT, nemlig kunstig intelligens. Du lærer om tingenes internett, mobile løsninger, hvordan maskiner effektivt kan kommunisere med hverandre og hvordan de kan settes opp til å sanse omverdenen.

I løpet av studietiden vil du først bygge utstyret du skal jobbe med. Du vil deretter lære deg å programmere det. Til slutt lærer du opp programvaren til å lære selv.

Etter fullført utdanning vil du ha ettertraktede kunnskaper og ferdigheter som vil gjøre deg til en attraktiv kandidat for en spennende bransje, både i Norge og internasjonalt. 

Teamleder og studieveileder Dennis Dennis Haffner holder en mobil i hånden. Han har mørkt hår, skjegg, og et smil om munnen.

Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne!

Hva lærer du? 

Hensikten med intelligente systemer er å automatisere, forenkle og se sammenhenger i gjøremål innen forbrukerteknologi og områder som mobilbetaling, helse, trafikk, sikkerhet og overvåkning. 

I løpet av studietiden din hos oss vil du få en grundig innføring i: 

  • Tingenes internett
  • Data science
  • Maskinlæring
  • Programmering: Java, C og C++

Du får utvikle spennende løsninger og prototyper, blant annet innen sensornettverk og big data, og du får bruke de samme verktøyene som benyttes av IT-bransjen.

Slik vil du etter fullført studium være klar til å levere gode resultater hos arbeidsgivere fra første arbeidsdag.

Jobbmuligheter

Høyskolen Kristiania gir deg et verdifullt nettverk med kommende kolleger og arbeidsgivere. Du knytter kontakter med fremtidige samarbeidspartnere innenfor kunst, kommunikasjon og teknologi.

Med kompetansen fra intelligente systemer er du høyaktuell for oppgaver relatert til data science og tingenes internett. Du kan også ta rollen som mer generell utvikler innen Java, C og C++.

Du kan fylle et bredt spekter av roller i norsk og internasjonalt næringsliv, som for eksempel: 

  • IT-konsulent
  • Data scientist
  • Programmerer
  • Løsningsspesialist

Etter det andre året kan du også søke om å ta en industribachelor, der du får jobbe, tjene penger og starte karrieren din mens du utdanner deg.

NB! Alle bachelorstudiene innen teknologi har felles første år. Dersom du ønsker det, kan du bytte teknologistudium etter å ha fullført førsteåret. Vi anbefaler derfor å sette opp flere alternativer på søknadsskjemaet.

Studiedetaljer

Studieprogramleder

Tomas Sandnes
Les mer om Tomas

Kontakt oss

Ønsker du nyhetsbrev?
Mobilnummer