Hender skriver ideer på ark om entreprenørskap.

Entreprenør­skap

Sitter du med et brennende ønske om å starte egen bedrift eller utvikle et eget produkt? Med en bachelorgrad i entreprenørskap lærer du hvordan du gir idéene dine liv!
OpptakStengt
Hender skriver ideer på ark om entreprenørskap.

Nøkkelinformasjon

 • Bachelor
 • Heltid
 • 180 studiepoeng
 • Norsk

Hva lærer du?

I dag står verden overfor sammensatte problemer som krever smarte løsninger. Behovet for kreative og visjonære entreprenører som vil bygge bærekraftige forretningsmodeller og skape et rikere samfunn, vokser. Gjennom en bachelorgrad i entreprenørskap lærer du hvordan du kan utvikle nye virksomheter. Du vil lære hvordan du starter en virksomhet fra bunnen av, og hvordan du kan realisere virksomheten du drømmer om, selv om du står overfor begrensninger i form av tid og ressurser. Du lærer også om hvilke strategier og vurdereringer som bidrar til å bygge, drifte og skalere levedyktige virksomheter.  

Fagene og undervisningen er variert og kombinerer akademisk tyngde med praktisk kunnskap og nærhet til organisasjons- og næringsliv.

Studiemodell

Denne bachelorgraden går over tre studieår, og hvert studieår er delt opp i to semestre. Her ser du en oversikt over obligatoriske emner og hvilke muligheter du har for praksis, utveksling og spesialisering. Vi tar forbehold om endringer.

Hva kan du bli?

Foto av Tobias Martens og Markus Bjørnereim, fotogfrafert utenfor StartupLabs lokaler i Bergen

Kristiania-studentene Markus og Tobias utvikler e-sport-plattformen Gameflow.

Møt fagmiljøet

 • Slik jobber vi

  Vår forskning vektlegger økonomi, innovasjon, digitalisering og IT. I tillegg er det flere spennende forskningsprosjekter innen anvendt informatikk, informasjonssystemer og interaksjon mellom teknologi og menneske. Våre forelesere har lang erfaring fra både bransje og akademia, og vi benytter relevante gjeste- og timeforelesere som tar sin arbeidshverdag med inn i undervisningen. Dette gjør at du som student blir vant til å løse de samme utfordringene som venter på deg når du er klar for arbeidslivet.
 • Slik er studiehverdagen

  Kristiania er et sted hvor alle passer inn, men hvor du likevel studerer sammen med andre som brenner for det samme som deg. En utdanning fra Kristiania er praktisk orientert, noe som gjør våre studenter ettertraktede på arbeidsmarkedet, også før de er ferdig utdannet. Studentenes egne foreninger gjør at man kan knytte tette bånd over felles interesser, mens inkubatorer som Loftet og Bryggeriet gjør at vi har et yrende og inspirerende miljø for studentenes egne bedrifter.

Slik er søknadsprosessen

Her finner du viktig informasjon om søknadsprosessen og hvordan du best kan forberede deg til studiestart. 
 • Viktige frister

  Søknadsfristen er 15. april. Dokumentasjonsfrist for vitnemål og attester er 1. juli.
 • Behandlingstid

  For studier med rullerende opptak mottar du et betinget studietilbud i løpet av 1-3 dager etter søknad, dersom det er ledige plasser på programmet du har søkt. 
 • Slik søker du

  På Min Side for søkere, aksepterer du tilbudet og laster opp nødvendig dokumentasjon på dine kvalifikasjoner.
 • Semesterregistring

  Du må registrere deg for semesteret i StudentWeb. Dette er et krav for å få utbetaling fra Lånekassen.
 • SiO (Oslo) og Sammen (Bergen)

  SiO og Sammen tilbyr boliger, helsetjenester, barnehage, treningssenter og mye mer til sine medlemmer.
 • Lånekassen

  Alle våre studier er offentlig godkjent og gir rett til å søke lån og stipend fra Lånekassen.
 • Støtte og tilrettelegging

  Som student kan du få rådgivning, tilrettelegging og oppfølging på studierelaterte spørsmål og utfordringer. Vi har taushetsplikt.
 • Mitt Kristiania

  Her finner du timeplan, pensum, tjenester og alle andre verktøy du trenger som student.
 • Studentbevis

  Studentbevis er ditt adgangskort til campus, betalingskort på printere og lånekort på vårt bibliotek. Dette får du i våre resepsjoner (unntatt i Brenneriveien).

Hva lurer du på?

Våre studentambassadører svarer deg gjerne – på chat, telefon, e-post eller video.

Ofte stilte spørsmål