Go to main content

En av de største fordelene med å studere midt i hovedstaden, er det store utvalget av butikker, spisesteder, puber og underholdningstilbud rett utenfor døra. Studentene ved Høyskolen Kristiania fordeler seg på fire campuser i Oslo, alle med sentral beliggenhet. Hvert campus har også mange moderne fasiliteter, som kantine, studentpub, laber og verksteder.

Alt du trenger til studiene!

Det du trenger til studiene

Her finner du en komplett oversikt over alt du trenger til studiene.

Det er gjerne i sentrum det skjer hvis du er ute etter kultur, uteliv eller andre aktiviteter. Som Oslo-student vil du bli en flittig bruker av byens kulturliv, slik at du kan fylle hele uken med spennende gratisforedrag, kurs og andre arrangementer.

Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO)

SiO er samskipnad for 26 utdanningsinstitusjoner i Oslo og Akershus. Som bachelorstudent ved Høyskolen Kristiania kan du etter å ha betalt semesteravgiften benytte deg av SiOs tilbud.

SiOs hovedoppgave er å tilby studenter produkter og tjenester som bidrar til en effektiv læringsprosess, en stimulerende studiehverdag og høy studiekvalitet, og at forholdene ligger til rette for trivsel.

Samskipnaden tilbyr studentboliger, trening, helsestasjon, psykolog- og rådgivertjeneste, spisesteder, studenthytter, studentbarnehager og karrieresenter. Her finner du oversikt over alt SiO tilbyr!

Studentunionen

Studentunionen står for de fleste sosiale arrangement på skolen, blant annet studentfester, karrieredag, fadderuken, fellesturer og mye mer. Den har også flere idrettslag man kan engasjere seg i, som fotballag, håndballag og volleyballag.

Du har muligheten til å engasjere deg i mange forskjellige utvalg i Studentunionen, noe som gir både nyttige erfaringer under og etter studietiden, i tillegg til muligheten for å skape nettverk på tvers av fagene.

Karrieresenteret

Lurer du på hvordan du kan forberede deg på arbeidslivet? Spørsmål om praksis, eller ønsker du veiledning eller kurs? Karrieresenteret er her for å støtte deg på veien mot livet etter arbeidslivet. Vi har også en jobbportal der tidligere studenter lyser ut stillinger for å nå de rette kandidatene.

Bynært friluftsliv – friluftsnært byliv

Oslo har mange parker som egner seg for hyggelig grilling med kollokviegruppen. En tur langs Akerselva, fra Maridalen ned til Grünerløkka, gir deg både natur og kultur. Den nye bydelen Sørenga har også blitt populær på sommerstid og har et sjøbad i verdensklasse. Hit rusler du på under ti minutter etter forelesningen.

KlimaOslo: Så lett reiser du kollektivt til Marka

To tredjedeler av byen er dessuten markaområde. Skiløyper, badesteder, enten de er med salt- eller ferskvann, og flust av andre fritidstilbud gjør at du kan fylle lungene med frisk luft bare få minutter fra høyskolen og der du måtte velge å bo.

Kalender Oslo

 • 07. desember
  • Improvisasjonsforestilling (dans): Hvis jeg berører gulvet berører gulvet meg –

   Kunstnernes Hus, Oslo

   Studenter fra Institutt Norges dansehøyskole danser i utstillingen Tegnetriennalen 2019 – HUMAN TOUCH, kl. 12.00 og kl. 14.00.

   Les mer
 • 09. desember
  • Frokostmøte: Hva er en politisk suksess?

   Litteraturhuset, Oslo

   I boken "Great Policy Successes" har akademikere fra hele verden gått sammen for å beskrive politiske suksesser og spør: Hva vi kan lære av disse? Agenda, Civita og Høyskolen Kristiania har samlet et knippe erfarne tidligere og nåværende norske politikere for å diskutere om det finnes en norsk oppskrift på politisk suksess.

   Les mer
 • 14. desember
  • Musikkteaterhøyskolens julekonserter

   Lilleborg kirke, Oslo

   Ro deg ned i førjulsstria og kom på julekonsertene våre i Lilleborg kirke kl. 16.00 og kl. 18.30.

   Les mer
 • 18. desember
  • Eksamenskonserter avgangsstudenter Bachelor i låtskriving og produksjon

   Parkteatret Scene, Oslo

   Våren 2020 uteksamineres det første avgangskullet på Bachelor i låtskriving og produksjon, men allerede onsdag 18. desember kan du se og høre avgangsstudentene live, når de har sine eksamenskonserter på Parkteatret.

   Les mer
Se alle arrangementer