Katt som ligger på ryggen.

Det er allerede et par uker siden du kom deg gjennom siste innspurt med opptaksprøver, og kunne glede deg over en tilbakevendende zen i livet ditt. Men vent litt? Hva er denne følelsen som kommer krypende innpå? Denne følelsen som får deg til å sjekke mailen opp mot fire ganger i timen for å se om du har et intervju den neste måneden?

Skjermbilde fra sims med simmer som mediterer og raker zen-hage.
Føler du deg ikke like zen som simmene mine? Her har du noen tips som funker (nesten) like bra som å ha en zen-hage i hagen.

Jeg deler mine tips til hvordan du kommer deg gjennom den nervepirrende perioden! Les også: 10 ting du forhåpentligvis ikke gjorde i stedet for å ferdigstille opptaksprøvene.

Hold deg unna

Du vet hvordan tiden går umåtelig sakte hvis du stirrer på klokka? Når man kan sverge på at minuttviseren beveger seg baklengs for hver runde sekundviseren tar? Det gjør fysisk vondt. Det samme gjelder i dette tilfellet, så ikke sjekk om du har fått svar 16 ganger om dagen! Men, husk å sjekke da, hvis ikke kan det bli litt kjipt. Men det holder med et par ganger om dagen. Ekstra tips: Tenk at om kun én uke (eller to) fra nå har du fått svaret og kan stresse over et potensielt intervju i stedet. Jeg tenker alltid slik 8)

Forbudtsymbol for å vise at man bør vente litt med å sjekke mailen.
Hold hendene unna tastaturet!

Vær busy

Jeg skrev bacheloroppgave samtidig som opptaksprøver, og det ga meg betydelig mindre tid til å tenke på når den skjebnesvangre mailen ville dukke opp. (Den komboen er for så vidt ikke noe jeg nødvendigvis anbefaler). Hvis du går videregående skole har du kanskje en del eksamenslesing denne måneden? Eller kanskje du er litt over gjennomsnittet engasjert i russetiden og ruller hver kveld? Eller kanskje du jobber? Uansett hva: Hvis du har masse å finne på har du mindre tid til å stresse over en potensiell innkallelse til intervju. Les også: Derfor tar jeg to bachelorgrader.

Pust

Det går fint, det er snart over. Pust med magen!

Lev livet

Studentblogger Tina koser seg med is.
Kos deg litt mens du venter på svar, så går tiden mye fortere!

Hey, du har nettopp levert inn et kjempeprosjekt av opptaksprøver! Bra jobba! Sola skinner, temperaturen er zupernize og du fortjener noen skikkelig allrighte dager. Ta med vennegjengen ut i parken/på kafé/hvor som helst og nyt at det snart er sommer. Eller kanskje du skal kjøpe en liten ting til deg selv som premie? Du fortjener uansett en is.

Hva enn du gjør: Ikke gå over opptaksprøvene på nytt

ABORT MISSION. Dette er det verste du kan gjøre på dette tidspunktet. Selv om du gikk over opptaksprøvene til øyene ble såre og røde (det kan eventuelt også være pollen) før du leverte inn, kan jeg garantere at du vil finne en eller annen skrivefeil, en annen vinkling eller en overveldende følelse av at alt er feil hvis du går over opptaksprøvene dine på nytt. De er levert, ferdig, finito. Aldri se på dem igjen (vent i hvert fall til etter svaret har kommet i juli).

Pust igjen

Dypt inn. Dette går fint. Se på denne søte katten i stedet.

Katt som ligger på ryggen.
Her har du en opp-ned-katt for å lette litt på stresset. Jeg elsker katter.

Les også: Vida´s innlegg om stressmestring.

Ikke gru deg til intervjuet

Hvis du er en av de heldige får du straks en ny ting å stresse over: Intervjuet. Men det er ikke noe du trenger å stresse over i det hele tatt. For vet du hva? Det er faktisk skikkelig hyggelig. De er ikke ute etter å analysere hver eneste bit av opptaksprøven din. De er ute etter å bli kjent med deg og din motivasjon! Uansett hvor klisje det er: Vær deg selv, vis hvorfor nettopp du vil gå på høyskolen. Det kommer til å gå fint. Lykke til med nervene!