Sigrid gående
Sigrid gående
What? Yoga + Høyskolen Kristiania = sant?

Yoga! Jeg vil ikke si jeg er en mester i det, men jeg er ingen amatør på det heller.

Eller jo, det er jeg kanskje... Men nybegynner — det er jeg i hvert fall ikke. Min lille yoga-karriere startet da jeg gikk på folkehøgskole, og jeg hadde yoga som valgfag. Det gikk mye i yoga på folkehøgskolen. Siden dét må jeg innrømme at yoga-karrieren min har vært lite å skryte av. Det å sette meg ned på en matte, puste i dype åndedrag og strekke beina i alle retninger har ikke vært øverst på prioriteringslista det siste året. Jeg er rett og slett ikke så dedikert. Yin-øvelsene og vinyasa-poseringene har utgått til fordel for skole, jobb, eksamen og annet. Det krever også litt mindre av meg å traske avgårde alene på en tredemølle enn å booke meg inn på yogatimer på treningssenteret. Jeg trener på Sio Athletica, som fikset den bra dealen på medlemskap for studenter på Høyskolen Kristiania tidligere i år.

Underveis i timen gikk jeg fra stressa-Sigrid til avslappa-Sigrid.

Alene på yoga

Derfor ble jeg veldig begeistret da jeg fant ut at vi har yogatimer for studentene på skolen! Det er Idretten ved Studentunionen som arrangerer ulike idretter og treninger hver uke. Yoga-gjengen møtes hver onsdag på Campus Kvadraturen og har Yoga i en time. Denne onsdagen dro jeg avgårde til min første yogatime på Høyskolen Kristiania. Alene! 

 Jeg ventet oppe i resepsjonen i Prinsens gate. Der ble jeg og resten av yoga-gjengen hentet av den herlige instruktøren Linnea. Vi gikk ned til yoga-rommet og fikk utdelt en yogamatte. Mens verden utenfor fortsatte dagens stress, pustet vi rolig ut og inn. Vi bøyde på beina og strakk på alle mulige muskler nede i yoga-salen på skolen. Underveis i timen gikk jeg fra stressa-Sigrid til avslappa-Sigrid. Det var deilig. Jeg sto til og med på hodet! Og det var overraskende avslappende.

Etter å ha sittet i underlige stillinger og pustet dype åndedrag i en time, la vi oss ned på mattene våre og fikk pakke oss inn i hvert vårt pledd. Avslutningen var rett og slett litt meditasjon, og jeg sovnet nesten. Etterpå snakket vi løst om yoga-stillinger og andre ting. I dagens time var vi ikke så mange, og det ble lett å komme i prat med hverandre. Noen ganger drikker de også te og skravler litt, fortalte instruktøren meg.

Hva er idretten på SHK?

Nå høres det kanskje ut som at jeg er tidenes yoga-entusiast. Og at det neste du må gjøre nå, er å komme deg på yogatime på Høyskolen Kristiania. Det er litt sant, men jeg vil også fortelle at Studentunionen (SHK) har andre idretter du kan være med på. Ja, det er helt sant, du kan spille fotball- eller håndballkamper med studievennene dine. Det blir ikke bare holdt yogatimer nede i treningsfasilitetene; det blir også arrangert cross-trenining. Tenk å bli sterk og være sosial samtidig! På nettsiden til Studentunionen kan du lese mer om de ulike idrettene.

Jenter på fotballbane
Her er fotballjentene!

I forrige uke avslørte Studentunionen at de skal starte opp med en ny idrett, nemlig volleyball!

Felles for alle idrettene, er at treningene ikke krever forkunnskap eller ferdigheter. Du trenger faktisk bare godt humør, sier Studentunionen selv. Så enkelt var det for meg:

  1. Jeg meldte meg inn i Facebook-gruppen for yogatimene.
  2. Jeg møtte opp på yoga.
  3. Vipps! Så var jeg blitt en del av yoga-gjengen.

Bli med på noe, du også!