En gutt som nervøst spiser på et tre mens en mistenksom bever ser på

Vida

Vida_Emilie_Larsson_Hoyskolen_Kristiania

 Jeg hadde mine faser som barn. Den tidligste «prinsessedrømmen» jeg kan huske, var mitt hardnakkede ønske om å bli butikkmedarbeider. Eller «kassadame» som jeg kalte det den gangen. Jeg hadde observert de saftige mengdene kontanter, som fantes i kassaapparatet på Rema 1000, under mammas ukentlige handel. I lang tid var jeg bestemt på at det var der jeg skulle jobbe. Alle pengene tilhørte jo kassadamen? Eller? Åpenbart brast den drømmen da jeg ble fortalt om hvordan business fungerte. Jeg syntes ikke lenger det virket riktig for meg. Det eneste rette å bli var en «bakmann».

En som trakk i tråder og som kunne trylle alt en ville. Jeg bestemte meg derfor for å bli tryllekunster. På vei til lekebutikken skrøyt jeg av alt jeg skulle trylle. Skuffelsen var derfor stor da jeg oppdaget at tryllestaven ikke virket. Det ble livets store lærdom for lille meg, så blant poesi og forelskelser ble dette nøye dokumentert i en av mine mange dagbøker. Både i tekstformat og illustrasjoner.

I dag studerer jeg Bachelor i kreativ markedskommunikasjon. Det eneste jeg vet helt sikkert er at jeg skal jobbe innen kommunikasjon. Formidling med tekst og bilder har jeg tross alt alltid vært lidenskapelig opptatt av. Det høres heller ikke feil ut å kunne trekke i tråder, som vi kan oversette til ansvar for mennesker, prosjekter, oppgaver eller noe større?

Vida som barn. Musefletter og solbriller.
Et lite barn, med en stor drøm om å jobbe i butikk.

Victor

En gutt står og holder i et gelender.

 I en alder av 8 år så jeg filmen Ratatouille på kino. Etter det var jeg fascinert av matlaging og alt rundt det. Jeg ville bli kokk, og var helt klar på at det var det jeg ville. Problemet oppsto da jeg innså at en viktig del av det å være kokk, er å smake på maten man lager. Jeg var veldig kresen på mat, og var aldri kjempeflink til å smake på nye ting. Det gikk derfor fort opp for meg at for å bli kokk, måtte jeg møte min største frykt som åtteåring, nemlig å smake på nye ting. Det var knusende da, men når jeg ser tilbake på det er det mest morsomt. Victor studerer i dag Bachelor i spilldesign, og designer morgendagens spill - både digitale og brett.

En kokk legger opp mat på fat.
Kan man være kokk når man er redd for å smake på nye retter?
Studentblogger Joakim på skolen.

 Som jeg har skrevet om på bloggen her før, var jeg som barn fast bestemt på å bli beverkonge. Den drømmen gikk dessverre i tusen knas. Etterpå var jeg keen på å forske på humler. De dyrene køddet sånn med hodet mitt. Det gjør de forresten fortsatt. (De skal vel ikke kunne fly, skal de vel??) Etter hvert bevegde jeg meg vekk fra dyrenes helsprø verden, og fikk interesse for å skrive. Det at jeg kunne bruke interessen min i et bachelorstudie hadde jeg ikke tenkt på - før noen fra folkehøgskolen tipset meg om å søke på tekst og skribent. Det var innmari lurt, for her kan jeg fortsette å skrive. Uten å måtte velge hvilken retning jeg vil gå. Før jeg har testet ut det meste. Folkehøgskole - vår primærkilde til livsvisdom. Og spredning av klamydia. Men det er en annen historie.

En gutt som nervøst spiser på et tre mens en mistenksom bever ser på
Joakim skulle bli beverkonge, men endte opp på Høyskolen Kristiania. Takk og pris.

Maren

Maren

 Jeg var ganske fersk i gamet (les: livet) da jeg bestemte meg for å bli standup-komiker. Jeg hadde ingen anelse om hva det innebar, men det hørtes fett ut. Så ble jeg eldre, og forsto hva en standup-komiker er. Faktisk har veldig mange av landets største komikere gått nettopp studiet jeg går, nemlig Bachelor i tekst og skribent. Selv har jeg ikke lenger planer om å drive med standup, men litt humor er jeg absolutt ikke fremmed for.

Les også:

Bør du søke tekst og skribent?

tegning. jente tenker på typiske ting komikere sier.Må man drive med humor på tekst og skribent? Klikk på bildet for å lese mer om min erfaring med studiet.

 

Tina

 Jeg kan ikke huske hva jeg ønsket å bli før barneskolealder, men fra jeg var en seks-syv år har jeg vært innom en del ulike yrker jeg kunne se for meg: Forfatter, kunstner, klesdesigner, stylist, interiørarkitekt, fotograf, motefotograf, journalist, grafisk designer, sjefsredaktør og ”noe innenfor markedsføring”. Selv om det er mye forskjellig, er det en gjennomgående fellesnevner - gjennom disse femten årene med undring - over hva jeg skulle bli: Alle mine drømmeyrker var kreative! Med dette utgangspunktet kom det ikke som noen overraskelse at jeg valgte Høyskolen Kristiania ikke bare én, men to ganger. Første gangen falt valget på Bachelor i grafisk design, og nå går jeg Bachelor i tekst og skribent. Når jeg ser tilbake på barndomsdrømmene mine går både skriving og design igjen i alt. Kanskje 10 år gamle Tina allerede hadde svaret på hva jeg skulle bli? Det eneste jeg egentlig trengte å gjøre var å plukke ut et av yrkene fra listen jeg hadde opparbeidet meg gjennom årene?

Tina som barn og Tina som voksen.
Selv om både den rosa kjolen og krøllene har forsvunnet, er interessene fremdeles de samme.

   

Bilde av instagram ikon med teksten @hkristiania