jobb Engel & Volkers

En ting er sikkert, det er ingen fasit på hvordan en nettstudent skal jobbe. Det er det som er så flott med å være student. Vi har alle vår måte å gjøre ting på, og fra én dag til den neste kan uendelige ting skje eller endre seg. Dette er ingen fasit på hvordan alle nettstudenter jobber, det er mer en oversikt over hvordan jeg setter opp dagene mine.

Almanakken til en nettstudent
Som nettstudent er det viktig å ha god orden i hverdagen.

Fra idrett og studier til jobb og studier.

I sist innlegg nevnte jeg at livet som idrettsutøver var en stor grunn til at jeg startet med nettstudiene. Dessverre måtte jeg operere skulderen denne sommeren, på grunn av overbelastning over lenger tid, og har måttet legge håndballen på hylla. Til tross for at jeg ikke kan kaste ball mer, har jeg valgt å bli værende i Barcelona. Som idrettsutøver gikk dagene til morgentrening og deretter til studier frem til trening på ettermiddagen igjen. Nå som jeg er i jobb må det enda mer planlegging til for å få kabalen til å gå opp.

En dag i mitt liv som nettstudent:

Teksten under er basert på hvordan en dag i hverdagen min kan se ut.

07.00

Alarmen ringer og det er på tide å stå opp. Jeg starter ikke på jobb før klokken 09.00, men jeg liker å begynne hver dag med en god (og stor) frokost og en kaffe. Det er ingenting bedre enn roen om morgenen, mens du sipper til kaffen og ser hvordan byen sakte men sikkert våkner til liv ute i gatene.

08.30

På tide å komme seg av gårde til jobb. Det tar meg ca 25 min å gå, og er en super måte å starte dagen på. Det er kanskje ikke som treningsøktene jeg er vandt med fra tidligere år, men jeg får i det minste beveget kroppen litt før jeg ankommer kontoret.

09.00- cirka 16.00

På kontoret er hver dag forskjellig, og noen dager har jeg muligheten til å reise hjem mellom 14-15, mens andre dager sitter jeg til kl 18-19. Dette gjør også studiedagene veldig forskjellige og det krever at jeg har god kontroll på hvilken dager jeg skal gjøre hva. Personlig er jeg avhengig av timeplanene mine. Jeg bruker kalender/timeplan på mobilen, men jeg har også en almanakk der jeg skriver ned alt. Ved å skrive ned for hånd visualiserer jeg alt på en helt annen måte en hvis jeg bare taster det inn på iphonen.

16:30-19.30

Studietid. Avhengig av når jeg forlater kontoret, prøver jeg å få inn minst 2-3 timer med studietid hver dag. Noen dager blir det mindre, andre dager blir det mer. Som regel vier jeg litt ekstra timer til studiene lørdag og søndag morgen. Så i perioden mellom 08/09.00 og 12./13.00 finner du meg som regel ved skrivebordet med nese godt trykt ned i en eller annen notatbok i helgene.

20.00-21.30

Jeg prøver å få inn treningsøkter minst 6 dager i uken, og som oftest jeg har mandag som «rest day».

22.00

Middagstid i Spania. Eller tid for kveldsmat hvis du spør en nordmann.

23.30

Du finner meg pakket inn i dyna som en burrito. Adiós!