Går du inn på Tripadvisor.no finnes det 286 restauranter med uteservering i Oslo. Jeg skal være ærlig med deg: Jeg har ikke vært på alle sammen. Men de beste stedene jeg har vært på, skal jeg tips deg om. Noen av stedene sier seg kanskje selv, men jeg har også med noen litt ukjente steder. Her har du Oslos beste uteserveringer ...i mine øyne: 

Aker Brygge/Tjuvholmen

Denne kommer vel ikke som noen overraskelse. Noen ser på Aker Brygge som Oslos største turistfelle, etter Operataket og Karl Johan, men rekka med restaurant på restaurant ved vannkanten lokker ikke bare turister. Om man takler å gå litt slalom mellom turister som tusler i alt for treigt tempo før man setter seg ned på uteserveringen til en restaurant her, er det verdt strevet, spør du meg. Lite slår digg pizza og god drikke med godt selskap i solsteken her. På Aker Brygge er det bare sol på dagtid, og er perfekt hvis du skal spise lunsj. Skal du ha ettermiddagssol til middagen derimot, må du til Tjuvholmen.

Sol + venninne + pizza + aperol = nesten litt for herlig. Her er vi på Olivia Tjuvholmen.

 

Baltazar

Sentrum, Dronningens gate 27

Når vi først er inne på italiensk... Baltazar er en restaurant som ligger bak Domkirken og er stedet hvis du skal ha skikkelig autentisk italiensk. Uansett om du spiser pizza, pasta eller risotto, er det ikke bare maten som minner om Italia. Uteserveringen er plassert ved en fontene, og restauranten ligger i et vakkert murbygg. Man føler at man har reist til Italia en liten stund.

pizza
Hvem er ikke fan av pizza parma?

 

Vaffel og is er ikke en helt ukjent kombinasjon, men har du prøvd bubble waffle? Dette er himmelen om du liker vafler og is – og du finner den i boden Monkeys.

   

Oslo Streetfood

Sentrum, Torggata 16

Du har sikkert hørt om Oslos nye mathall som ligger i gamle Torggata Bad. I mathallen finnes stands med mat fra all verdens kjøkken og her er det vanskelig å velge bare en rett! Etter du har vurdert menyen til 16 forskjellige boder, endet på én rett og skal finne deg et sted å sette seg ned, er det muligheter både inne og ute. Og det er her jeg anbefaler uteserveringen.

Av de 286 uteserveringene i Oslo, er kanskje ikke dette stedet med de fineste eller mest behagelige utemøblene. Men det er noe med stemningen her! Dette er det perfekte stedet til de som bare vil kose seg med god mat i sola, uten at det skal være for fancy. 

Ikke at jeg skal komme med dating-tips nå, men dette er et bra sted for første date, også! Stilig sted, men fortsatt casual.

(Trenger du datingtips? Da kan studentblogger Gaute hjelpe deg).  

 

Olaf Ryes

Grünerløkka, Olaf Ryes Plass  8-12

Hvor fristende ser ikke dette ut? Øverst  på Olaf Ryes plass finner du kanskje de beste av de beste uteserveringene. Her kan du spise pizza, pasta, burger, indisk og masse annet på Villa Paradiso, Eldhuset eller Theka. Du kan ta en øl på Parkteateret eller kaffe fra Kaffebrenneriet. Og alt dette i god stemning i sola. Her får man både fine steder, deilig mat, kul atmosfære, og sol (det er jo alltid sol i Oslo, er det ikke?). Det eneste som kan være ulempen, er at når solen tittter fram er ofte hele Grünerløkka å finne på disse stedene. Så, kanskje må man ikke bare ta med solbriller, men også en smule tålmodighet når man skal sette seg ned i sola på uteserveringene på Olaf Ryes.  

Trattoria Popolare og Südøst

Grünerløkka, Trondheimsveien 2 og 5

Det er ikke bare Olaf Ryes plass som har fine uteserveringer på Grünerløkka. På Trattoria Populare og Südøst sitter du nederst på Grünerløkka med utsikt til Akerselva og lyden av Trikken i bakgrunnen. Trattoria Populare serverer ekstremt god pasta, mens Südøst er til deg som digger asiatisk mat med vri. Alt for enhver smak, med andre ord.

 Dette er bare et fåtall av alle uteserveringene i Oslo. Det finnes helt sikkert mange andre steder som også har koselige uteserveringer, men dette var noen mine beste steder.  

– Kom deg ut i sommersola, nyt at det er ferie og kos deg med middag på en av Oslos uteserveringer!  

Les også: De beste utestedene for deg under 20 år. 

Bilde av instagram ikon med teksten @hkristiania