tegning av kvinne med hjernen full av tanker og ord

Er du en av de som faktisk likte å ha tentamen i norsk på videregående skole? Du kunne sitte i 6 timer og bare... skrive? Jeg var sånn. Derfor fikk jeg meg jobb i lokalavisa i hjembyen min. Det var både utfordrende og moro, men det var samtidig noe som ikke stemte. Jeg som er glad i å skrive, liker egentlig ikke å være journalist? Ryker drømmen om å leve av skriverier? Jeg var mildt sagt bekymret.

Jakten på tekst-studium

Jeg begynte å lete etter andre måter jeg kunne skrive på. Hva med manusforfatter?

illustrasjon te.jpg
Hva er egentlig greeeia med Earl Grey te?
Må man bli enten komiker eller skrive reklame etter å ha gått tekst og skribent, da?

Vel, jeg er egentlig ikke så glad i å skrive manus heller. For all del, jeg setter enormt stor pris på filmer med godt manus, men å skrive dem selv? Æh, ellers takk. Låtskriving, da? Jeg har alltid drevet med musikk. Jeg liker både å synge og spille instrumenter, men er jeg der at jeg vil leve av å skrive musikk? Egentlig ikke. For et håpløst opplegg. Kan man ikke bare studere tekst, liksom? Uten noe mer om og men? Jeg googla det.

sokefelt google.jpg

Sånn fant jeg tekst- og skribent-linja. Jeg googla enda mer, og fant ut at flere av landets største komikere hadde studert der. Jeg fant ut at Westerdals ofte blir omtalt som «reklameskolen». Plutselig jeg også på at en westerdalsstudent jeg bodde i kollektiv med tidligere, mente at jeg kunne passe til  å studere tekst. Må man bli enten komiker eller skrive etter å ha gått tekst og skribent? Nei, heldigvis ikke. Jeg er verken verdens morsomste eller veldig glad i reklame.

Det jeg er glad i er å skrive uten å tenke så mye. Jeg er glad i bøker, eller fantastiske artikler på nettaviser. Jeg elsker å høre på podcast og se «true crime»-dokumentarserier. Dessuten har jeg det siste året funnet ut at jeg er kjempeglad i dikt! Det hadde jeg aldri trodd. Jeg er ganske glad i å tegne og leke meg i photoshop, men jeg er på langt nær noen ekspert i markedskommunikasjon, som grafisk designer eller art direction.

Derfor er tekst perfekt for meg. 

humorogalvor.jpg

Rom for humor - rom for alvor

På eksamen lagde jeg og en klassekamerat et gameshow om clickbait-overskrifter, men den morsomste eksamenen til nå var da jeg fikk utgi min egen lille diktsamling som e-bok. I tillegg står kampanjen om plast i havet, som vi gjorde i samarbeid med WWF, veldig høyt hos meg.

På tekst og skribent har vi besøk av forfattere, Instagram-poeter, reklamebyråer og bedrifter. Foreleserne våre er litt gærne, morsomme, faglig sterke og har verdifull erfaring fra bransjen. I tillegg blir vi alltid oppfordret til å teste ut alle de rare og sprø ideene våre. Det er rom for både humor og alvor. Tekst-studiet har fått meg til å tro at en bokutgivelse kan være mulig for meg å gjennomføre. Før trodde jeg at forfattere bare VAR. At man ikke kunne BLI forfatter. Nå føler jeg at veien til mål blir litt kortere for hver dag.

Hvem passer tekst og skribent-linja for?

Tekst og skribent-linja passer for deg som liker å holde mulighetene åpne. For deg som ikke helt vet hvorfor, men du elsker bare tekst, kommunikasjon og medier. Du liker å drive med litt av alt. Litt reklame, litt poesi og litt kronikk. Du er glad i å høre på «Radioresepsjonen», men er kanskje ikke helt der at du skal lede «Dax18».

dax18_fail.jpg

Tekst og skribent passer for deg som liker å skrive. Liker å lese. Liker å høre på radio og podcast. For deg som har ganske mange meninger om hvorfor en serie var bra eller dårlig. For deg som har en trang til å skrive en hel bok. Eller et lite dikt. Eller for deg som er hysterisk morsom og trenger å få utløp for det. Nettopp deg passer tekst for. 

Ønsker du å leve av historieformidling? Nå kan du søke Bachelor i tekst og skribent. 

Bilde av instagram ikon med teksten @hkristiania