Skiløype og en på ski. Sigrids interesser.

Jeg er veldig glad i å stå på ski. Og å gå bortover på ski. Også liker jeg å være sosial med venner. Men jeg er også en sånn ‘sitte-hjemme-og-skrive-ned-tankene-eller-tegne-person’. Også liker jeg å sminke meg og kjøpe dyre, trendy plagg som jeg kan gå med på café i byen. Jeg liker å si meningene mine høyt, og engasjerer meg kanskje litt for ofte i alt rundt meg. Noen ganger er det å snakke med ukjente mennesker ikke skremmende i det hele tatt, andre ganger får jeg puls i 200 og vil grave meg ned under jorda av bare litt smalltalk.

Et bilde av konsert og et på ski
Jeg går på konsert i byen og på ski på fjellet

Elsker IKEA og har bukse til 2000

Jeg elsker å finne en spilleliste på spotify stappfull med deilig musikk. Rolig og rar musikk, populær toppliste-musikk, akustisk musikk, pop eller rap, klassikere. Jeg liker sushi, indisk, pizza, vietnamesisk og burger. Jeg er stor fan av tredemølla og vekter, men kan ikke ta en eneste pullup. Den ene dagen vil jeg gå i den dyre buksen til 2000 kroner sammen med en bluse kjøpt i København. Den andre dagen vil jeg helst hoppe i turbuksa, tre en stygg fleece over hodet og dra i klatrehallen. Jeg er dritgod på å lage mat, tror jeg selv. Jeg er ihvertfall glad i å lage mat. Også er jeg ganske god på å skru IKEA-møbler (hvor tar man bachelorgrad i det??). Jeg har venner som snakker mye og høyt og hele tiden, men også de som nesten ikke sier noe og som kan fortelle de dypeste ting.

Salat og kanelbolle
Jeg spiser både salat og saftig kanelbolle

Kirurg med OL-gull?

Jeg elsker å bare sitte og skrive. Jeg elsker å sitte å se på en serie også. Noen ganger engasjerer jeg meg for miljøet, tar toget hjem - i stedet for fly, og krangler med folk om hvorfor de skal spise mindre kjøtt. Andre ganger synes jeg de fem skrittene til papirsøpla er for mye, og kaster papir i restavfallet (jeg vet, jeg er et dårlig menneske). Og spiser pølse til middag. Jeg interesserer meg for grønne smoothier med avokado, innvandringspolitikk og dyr. Når noen får et kutt, leker jeg sykepleier og kirurg med en gang. Når jeg ser film tenker jeg litt for mye på hvilke instrukser regissøren har gitt skuespillerne. Jeg har også alltid drømt om å bli sykt kul programleder, verdenskjent arkitekt, lege på Grey's Anatomy, statsminister eller å vinne OL-gull. Også hører jeg, ‘bli den du er’. Men hvem er det da?

Sigrid på trikken
Sitter på trikken og funderer på hvem jeg er

Jeg har skrevet et blogginnlegg om å ikke lete etter det perfekte studiet og at jeg ikke har et indre kall. Jeg har altså ikke et indre kall, men heller 143 interesser. Det er den jeg er. I lang tid prøvde jeg å finne ut hva som sto høyest på lista mi, hva jeg var best i eller hva som interesserte meg mest.

Det er ikke lett, skal jeg si deg.

‘Finn deg noe du er god på’

‘Ikke bruk tid på interesser du ikke har fordel av i fremtiden’. Det er nok mange som har hørt eller føler på sånne kommentarer fra folk rundt seg. Jeg har jo selv hørt fra foreldre at man kanskje ikke må ha alt for ‘mange baller i luften’, og at man ikke kan være med på alt. Men jeg må si at jeg er litt uenig der. Jeg har funnet ut at mange interesser ikke er en svakhet (jeg leste faktisk at de med for mange interesser har større sjanse til å bli suksessfull, i følge forskere). Altså, tenk bare på hvor stor og utvidet den der horisonten din blir av å interessere deg for mye forskjellig?

Solnedgang og mennesker
Jeg utvidet horisonten min i California.

Kanskje har det med tiden vi lever i. Kanskje har vi for mye å være med på, for mye å interessere seg for, for mye å engasjere seg i.

Mat-, interiør- og ski-journalist?

Jo, vi har kanskje det. Men la oss bruke det til vår fordel. Jeg endte jo opp med journalistikk her på Høyskolen Kristiania, men jeg er også dødsopptatt av bananpannekaker, hvilken farge sengetøyet mitt skal ha, og hvor den beste toppturen er. Det er jo bare en fordel for meg. Jeg kan jo stille sterkt som journalist i et interiørmagasin eller skiblad? Eller som aller første mat-, interiør- og ski-journalist?? For dagens yrker er mer sammensatte enn vi tror. For å være en god journalist er det ikke lenger nok å kunne intervjue og skrive bra. Å ha flere interesser og mer kunnskap på andre steder kan være det som gjør at en stiller sterkere enn andre i en jobb. Eksempel: en markedsføringskonsulent med interesse og forståelse for eksempelvis miljøet, mat og trender, vet kanskje ikke mer om markedsføring enn en 'vanlig' markedsføringskonsulent, men har jo et mye bredere spekter i jobben. Ps: du kan studere markedsføring på HK.

Knowledge is power. Har jeg hørt.

Jeg er ikke et multitalent

Formålet med dette blogginnlegget er ikke å fortelle deg hvilket fantastisk multitalent jeg er, og at problemet mitt er at jeg er flink i for mange ting (for det er jeg ikke, det er forskjell på å ha en interesse og å være et talent i noe). Det er for å fortelle deg (og meg selv?) at selv om man har mange interesser, betyr ikke det at du må bli noe forbundet med alle disse interessene. At man interesserer seg for mange ting er bare en eneste stor styrke. Det gjør at det kan være helt utrolig vanskelig å ta valg til tider, men det gjør jo bare at man har masse fine kvaliteter man kan komme med i alle type jobber. Bli den du er. Og det er deg og alle interessene dine.

Skiløype og en på ski. Sigrids interesser.
Jeg «er» både langrennski-løper og toppturski-kjører, men jeg er også journaliststudent (og studentblogger såklart)
Bilde av instagram ikon med teksten @hkristiania