Venezia, piazza san marco

Som nettstudent er det få grenser for hvordan og hvor man kan studere. Så selv om semesteret er godt i gang, var det ingenting som stoppet meg fra å ta en liten tur til Venezia. Jeg mener, så lenge jeg har tilgang til nett så går jeg ikke glipp av noen forelesninger. Med ferske notater skrevet ned på OneNote og en bok om rådgivning i håndbagasjen satte jeg kursen for Venezia. Reise- og studieplanen var klar: Morgenene gikk til turisme, mens når mine reisepartnere trengte et par timers siesta (er man spanjol så er man spanjol) midt på dagen, så gravde jeg nesen godt ned i bøker og notater. Deretter var det tilbake til museer, gondoler og spritz.

Venezia, kanal, gondol

Struktur og disiplin

Er jeg en utvekslingstudent som alle andre? Nja, vi kan kanskje si det sånn. Men hva er forskjellen på meg og en «vanlig» utvekslingsstudent? Forskjellen er at jeg har ikke de samme grensene som den vanlige studenten. Jeg har hjemmebase i Barcelona, men det betyr ikke at jeg må være her til hver tid. Nettstudier gir meg muligheten til å gjøre dagene til mine egne og det er kun min egen fantasi som kan stoppe meg. Og hva er den store hemmeligheten bak det hele? Enkelt, hemmeligheten bak nettstudier er å være strukturert og disiplinert. Klarer du dette er det ingenting som sier at du ikke kan studere og reise i den samme perioden. Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen:

Det beste med nettstudier er muligheten til å skreddersy din egen studiehverdag.

Semester på semester med reisebrev

Jeg har ikke planer om å legge noe mer ut om Venezia, Barcelona eller noen andre steder som jeg har reist til eller bodd under studieperioden min. Jeg ønsker bare å gjøre det klart for alle og en hver at muligheten er der! Det har nå gått fem år siden jeg flyttet fra Norge. Og tro meg, mitt reisebrev er alt for langt til å skrive ned kun i et innlegg. Mitt reisebrev er mer som en bok. En bok som fortsatt har noen kapitler igjen å skrive før den er klar til publisering.

Reisebrev, Barcelona, kart
Livet som nettstudent er et eneste langt reisebrev.

Som Hannah Montana ville sagt det: «I got the best of both worlds».