Bilde av ferdigutdannet studentblogger Jakob Skjelbred med eksamenshatt.
Bye, bloggen ❤

I snart ett år har jeg jobbet som bloggkonge for Høyskolen Kristiania - men nå er det på tide å si fra meg tronen. 

Alternativet er å lansere en egen blogg som eks-studentblogger, men noe sier meg at etterspørselen etter dét ikke er den største. (Domenet eks-studentblogger.blogg.no er ledig, så jeg skal aldri si aldri). Nå som jeg er ferdigutdannet, er det på tide å slippe nye generasjoner med studentbloggere til. Selv går jeg inn i pensjonisttilværelsen - også kjent som arbeidslivet - med godt mot.

Bilde av studentblogger Jakob Skjelbred som vinker farvel.

Fordelene ved å studere

Studentlivet kan være både stressende og økonomisk utfordrende. Men det har sin sjarm. Så lenge du studerer noe du er interessert i, er det mest av alt gøy. Du får muligheten til å utvikle deg både faglig og sosialt, og blir kjent med mennesker du aldri ville møtt ellers.

Etter å ha vært student i sju år, er min konklusjon at (studie)tiden går alt for fort. Du har kanskje hørt et lignende utsagn fra besteforeldrene dine før - men du burde høre litt mer på oss pensjonister. Vi vet tross alt best.

Reality check

Når du er ferdig med å studere får du fort en reality check. Lånekassen spanderer ikke lenger noe som helst på deg, og etter hvert må du begynne å betale ned studielånet. Å bo i studentbolig er heller ikke en mulighet lenger. Du blir, enkelt og greit, kastet ut av redet. Men forhåpentligvis har studietiden gjort deg flyvedyktig til arbeidslivet. Og er du heldig, får du en jobb innenfor noe som er enda mer spennende enn studiene.

Antiklimaks?

Min erfaring er at det å slutte å studere fort blir et antiklimaks. Etter uker og måneder med eksamensarbeid blir det plutselig stille. Da kan det være greit å huske på at det som egentlig teller faktisk ikke begynner før etter at du er ferdig med å studere. Det er selvfølgelig et pluss å ha gode karakterer, men jeg kan nesten ikke huske at jeg har blitt spurt om karakterer på et jobbintervju. Det er først etter studiene du virkelig får mulighet til å vise hva du kan. Om du er nyutdannet fra Høyskolen Kristiania eller Westerdals, kan jeg anbefale deg å melde deg inn i skolens alumninettverk. Som tidligere student får du spesielle tilbud og kurs, og en mulig rekrutteringsarena i arbeidslivet. Pluss at du får klamret deg fast til skolen og tidligere medstudenter litt lenger, hvis du ikke føler deg helt ferdig med dem.

PS:

Jeg kan trøste alle mine trofaste lesere med at studentbloggen kommer til å fortsette for fullt til høsten - selv uten meg. Her kommer det masse bra innhold å boltre seg i for både studenter, fans, stalkere og nett-troll. Alle skal få!

Ønsker du kanskje å ta min gamle plass? I så fall anbefaler jeg å søke på stilling i Markedsteamet til høsten!
Bilde av peace-emoji og teksten "snx".

 

Bilde der det står: Følg oss på sosiale medier.