Sigrid foran en skog

En tirsdag i november skjønte jeg at jeg måtte vekk fra pensumbøker, og heller ut i naturen. Jeg er oppvokst på bygda, og er vant til å ha turstien mindre enn 500 meter unna døra. Derfor var det et lite sjokk å flytte til byen. Jeg møter over 400 mennesker før jeg i det hele tatt skimter et grantre eller en tursti når jeg går hjemmefra. Til tross for dét, er det faktisk ikke ille å komme seg ut i naturen. Den er nesten rett utenfor døra (du må bare gå forbi 426 mennesker først). På en halvtime kan du komme deg fra Oslos kjerne til en skog uten mennesker, og friskere luft. Det er bare å hoppe på nærmeste buss, trikk eller t-bane. Finn gjerne ut om bussen går riktig retning. Hehe.

Eksamen versus marka

På tirsdag sluttet jeg på skolen før klokken viste 12.00. En deilig fordel med å være HK-student er at vi slutter tidlig innimellom. Jeg hadde to eksamener som nærmet seg. Jeg burde ha sittet hjemme og lest til eksamen, til tross for at inspirasjonen var på minus 2 og motivasjonen var glemt igjen på skolen. Jeg satte meg på t-banen til Sognsvann og begynte å traske innover i skogen.

Trær og solnedgang

 Novembersolen tittet fram denne dagen, og jeg har nå sett solen hele fire dager denne måneden. Elsker mørketid.

Vettakollen, Oslos fineste utsikt?

Jeg tok stien fra Sognsvann til Vettakollen. Du kommer etterhvert inn på turstien som går fra Vettakollen stasjon. Hvis du tar banen dit, er det en enda kortere tur opp til selve Vettakollen. Det er en tur du kan gå selv i sneakers og jeans. Det er nesten litt som å gå tur i Frognerparken, bortsett fra at på tur til Vettakollen må du tråkke på litt større steiner og få litt fler granbusker i fleisen, enn i Frognerparken.

 På toppen finner du en av Oslos fineste utsikter og jeg skjønner at det er mange som går hit. Du ser hele Oslo og litt mer. På denne turen tok jeg bare med meg litt ekstra klær og en klementin, men dette er uten tvil en Kvikk Lunsj og kakao-tur. Jeg spiste den litt stusselige klementinen og drømte om varm kakao i hendene, før jeg begynte på nedturen.

Klementin og pånnebånd

 På vei hjem fortsatte jeg å nyte solnedgangen fra t-banevinduet. Frisk og klar i hodet, og med ny motivasjon og inspirasjon. På turen fikk jeg tenkt gjennom alt jeg ikke vanligvis har tid til å tenke på. Jeg fikk tenkt på årets ønskeliste og julegavekjøp, hva jeg skulle spise til middag, reflekterte litt over livet og jeg var til og med innom eksamensoppgaven i noen øyeblikk.

Mitt beste tips

Dette er derfor mitt tips. Sliter du med motivasjon til eksamen, eller bare trenger å klarne hodet litt? Dra ut på tur. Aktivitet hjelper på hjernen din, det er påvist. Og ja, vi er nå i den mørkeste tiden på året, og du føler det akkurat rekker å bli lyst på dagen, før det mørkner til igjen. Det er akkurat derfor du burde bruke de timene midt på dagen riktig. Ikke tørk inn på en tettstappa lesesal eller et slitent grupperom, men:

gå en tur og pust inn frisk luft.