Illustrasjon av en hånd som holder en megafon med teksten PR og kommunikasjon

Denne gangen har jeg snakket med en hyggelig jente på bachelor i PR og kommunikasjon. Katrine flyttet hjemmefra for akkurat ett år siden, og hadde mange forventninger. I sommer fullførte hun sitt aller første studieår. Det er en opplevelse i seg selv, og noe alle opplever forskjellig. Derfor er vi superglade for at Katrine har sagt ja til å dele sine erfaringer med oss. Her kommer et innblikk i Katrines første studieår:

Katrine smiler til kameraet, tar en selfie. Har på seg hvit topp.
Katrine fra PR og kommunikasjon!

Bachelor i PR og Kommunikasjon

  • Navn: Katrine Angela Haga
  • Alder: 21 år
  • Campus: Kvadraturen

Alene i ny by

Den første tiden etter skolestart var litt skummel. Jeg hadde nettopp flyttet fra Ålesund til Oslo, og kjente ingen i klassen eller på skolen generelt. Jeg følte meg litt alene i storbyen, og mange spørsmål surret gjennom hodet mitt. Hva om jeg ikke får noen venner? Hva om jeg hater linjen min?

Det tok ikke lang tid før jeg kjente at studiet var midt i blinken for meg.

Jeg ble tipset om linja av en venn. Heldigvis tok det ikke lang tid fra jeg startet, til jeg følte meg hjemme på skolen. Jeg opplevde skolen som inkluderende, og ble tatt godt i mot av smilende ansikter som følte seg like mye ”alene” og ny som meg. Jeg opplevde skolen som inkluderende og framtidsrettet, så det tok ikke lang tid før jeg kjente at studiet var midt i blinken for meg.

Fasade Høyskolen Kristiania

Ny familie

Fadderuken var kickstarten på det som jeg nå ser på som en liten familie, altså klassen min. Vi har fått et utrolig bra miljø, hvor alle heier på hverandre, og derfor tror jeg kanskje dette er det fineste minnet fra første skoleår. Opplegget var råbra, og jeg storkoste meg.

IntoCampus
Klassevors og fester, grilling og ellers bare det å være på skolen sammen har vært veldig gøy!

Ellers har miljøet, som over tid vokste frem i klassen min, vært med på å gjøre hele året gjennomgående bra. Klassevors og fester, grilling og ellers bare det å være på skolen sammen har vært veldig gøy! Foreleserne våre har også vært en aktiv del av klassemiljøet, noe som gjør at jeg føler skolen genuint ønsker at vi skal få til det vi vil. De har vært tilstedeværende, og aktivt frontet muligheter som frivillig arbeid og deltidsjobber. Jeg har lært så mye om meg selv gjennom dem.

Riktig innstilling

Mitt råd til førsteklassinger er at dere 

Bilde der det står: Følg oss på sosiale medier.