Line som studerer.
Notatblokk der det står: Make a plan!

Studiehverdagen kan være tidkrevende, og til tider veldig stressende. Selv er jeg akkurat ferdig med min bachelor i HR og personalledelse ved Høyskolen Kristiania i Bergen.

Gjennom fagene jeg har hatt på skolen har jeg blitt en flinkere og bedre student.

Dette fordi jeg har dratt nytte av teoriene vi har hatt i pensum, og brukt disse til å forstå hvordan jeg kan lykkes med studiene mine. For meg har det vært viktig å forstå at det ikke finnes en fast oppskrift. Vi er alle forskjellige og trenger ulike løsninger for å lykkes. Derfor er det viktig å understreke at løsningen må passe deg som enkeltindivid dersom den skal vare. Som student er det lett å få følelsen av at man aldri har helt fri. Det finnes alltid en pensumbok som bør leses eller oppgaver som må løses. For å bryte denne tankegangen har jeg selv prøvd å behandle studiet som en jobb. Da har jeg satt et start- og sluttidspunkt for arbeidet, slik at den resterende tiden kan brukes til aktiviteter som gir meg energi.

Line som studerer.

Her er mine beste studietips

1. Lag din egen studierutine.

Studer fokusert, uten distraksjoner. Kanskje du klarer å jobbe effektivt i 40 minutter før du trenger en fem minutters pause? Her bør du lage en plan allerede før du starter. Bruk gjerne alarmer for holde tider, og unngå bruk av sosiale medier når du jobber.

2. Spør om hjelp.

Spør studievenner og forelesere om det du ikke forstår. Del tanker og erfaringer rundt pensum.

3. Les fordi du vil – ikke fordi du må.

Målet med lesningen er ikke bare å gjøre det godt på eksamen, målet er å lære og å bli en god yrkesutøver. Her kan du lage en leseplan slik at man unngår skippertak. Ta notater eller lag tankekart underveis. Husk at litt er bedre enn ingenting!

4. Møt opp i forelesninger!

Pensumet presenteres her, og hjelper deg å komme gjennom det som er sentralt i emnet. Studiene bør struktureres med utgangspunkt i det som presenteres på forelesningene. Det å lese og studere er viktig, men det er kun en del av livet som student. Det er også viktig å nyte studietiden og ha det gøy.

17.mai feiring med HR-gjengen
Du skal yte før du kan nyte!

Forhåpentligvis kan disse tipsene hjelpe deg til å planlegge og strukturere tiden din, slik at du lettere kan lykkes på studiet ditt. Ta kontroll over tiden din slik at du rekker mer, unngår dårlig samvittighet og får det mer gøy!

Tekst av: Line Hobbesland

Bilde der det står: Følg oss på sosiale medier.