juleshopping
julestemning i skibakken
Er du klar for juleferie? Ikke glem at du også skal ha eksamen!

Hvilket humør befinner du deg i når du forbereder deg til eksamen?

«Ja ja, jeg oppnådde i det minste noe»:

Du våkner opp om morgenen, fast bestemt på å være produktiv i løpet av dagen. Når kvelden kommer innser du at du ikke har fullført en eneste ting fra dagens «to-do-liste». Fortvilet setter du kursen mot kjøkkenet for å lage deg en kaffe. Med en god dose koffein setter du deg tilbake ved skrivebordet, både umotivert og utmattet. 30 minutter senere har du skrevet et avsnitt. Du lukker pc'n og smiler; nå har du i det minste oppnådd noe.

«Jeg er så sykt motivert»:

Det er tidlig på morgenen. Du har hatt en god natt søvn og føler deg uthvilt. Når alarmen ringer hopper du rett ut av sengen. Etter frokost lager du deg en kopp kaffe mens du går over dagens «to-do-liste». Du finner deg til rette ved pulten/bordet/sengen, hvor enn du jobber best, og begynner å lese over dagens pensum. «I dag kommer jeg til å oppnå store ting» tenker du mens du tar en slurk av kaffen.

«Hvorfor forstår jeg ikke dette» (også kalt «dette er så sykt frustrerende, jeg kommer til å få et mentalt sammenbrudd»):

Du er ikke i humør til å studere, men du vet selv at det er nødvendig fordi eksamen nærmer seg. Ok, fram med pensum. Du leser en side, et avsnitt, et kapittel.

Hæ?

Notatene ligger strødd utover hele rommet. Off, kaffekoppen er tom

igjen

. Du har jobbet med den samme oppgaven hele dagen. Det at du fikk både medelever og læreren til å forklare saken for deg hjalp heller ikke. Du sitter der som et spørsmålstegn fortsatt. Frustrert slår du opp Google og krysser fingrene mens du skriver inn spørsmålene dine, i håp om at noen andre har spurt om dette før deg.

«Jeg skal bevise at dere tar feil»:

«Du kommer ikke til å klare det», sier de. Fast bestemt på å motbevise dem står du opp tidlig for å studere. Du leser, skriver notater, gjør research og diskuterer med andre. På eksamensdagen ankommer du skolen full av selvtillit. Du nailer eksamen, og stolt forlater du lokalet med ryggen vendt mot dem som en gang sa du ikke kunne.

«Easy peasy»:

Du kikker ikke engang på pensum fordi du tenker at du har full kontroll. Om du har full kontroll eller ikke er jo et annet spørsmål. Et spørsmål som du får svaret på etter eksamen.

juleshopping
Det er viktig å lese fram mot eksamen, men litt juleshopping må også til!

Med det vil jeg ønske dere alle masse lykke til med eksamen. Og god jul!

Ho ho ho!