rubiks kube
En FB-chat.

Du kommer mest sannsynlig til å ha en mye lettere sekk nå, sammenliknet med når du var VGS-elev. Etter sånn omtrent to dager kommer du til å glemme hvor utrolig tungt det var å drasse på alle bøkene du pleide å ha med deg før.

Likevel er det fortsatt greit å ikke komme helt tomhendt til skolen.

Hva har man egentlig i skolesekken som student? 

Alt du trenger å ha med deg til forelesning: Mac, penner, notatbok, lader, høretelefoner, solbriller, nøkler og penger.

Maren: I sekken har jeg macen, men sjelden lader (takk til alle som låner meg lader). Jeg har ellers som regel med meg vannflaske, kaffekopp og forhåpentligvis niste. I ytterlomma har jeg lommebok, mobil, nøkler, leppepomade hårstrikk og ørepropper.

Vida: I skolesekken har jeg alltid et survival-kit, som for meg innebærer leppomade, mint, paracet, OB, neglefil, plaster, bankkort, andre morsomme kort og håndkrem. Kommer litt an på dagen, men helst alt det. I tillegg har jeg såklart meg meg headset, for å ta tog uten musikk eller podcasts er drit kjedelig må jeg innrømme.

Jeg bruker togturen til å jobbe eller studere, forberede meg på ting eller sortere tanker, og da MÅ seriøst headsettet være med. Iblant tar jeg med en bok, men det er sjelden jeg leser den på toget da. Ellers har jeg med meg macen til å notere, lader, vannflaske, lunsj (for skal jeg ha råd til Syden må jeg jo spare penger NOE sted, sant). Hender også at jeg tar med meg telefonlader, sokker (lol), notatblokk og penn. I en periode med mye forelesninger i Visuell kommunikasjon, hadde jeg dessuten med meg valørtusjer og spesialark. Ja, sekken min er tung, og går jeg i trappene istedenfor heisen får jeg bonustrening gjennom dagen.

Jakob: Skolesekken min er ikke så veldig innholdsrik. Som regel har jeg med meg macen, en vannflaske og noen ganger lunsj (skoledagene våre er ikke alltid så lange at man trenger lunsj). Ved eksamenstider har det hendt at jeg har fylt sekken til randen med pensumbøker fra biblioteket.  

Hva tror du at du trenger å ha med deg, som du kommer til å finne ut at du virkelig ikke trenger likevel?

Jakob: Det har en tendens til å hope seg opp papirer i sekken min, som jeg tenker at jeg sikkert får bruk for. Det har jeg ennå ikke fått. Sånn sett synes jeg det er litt lite miljøvennlig med for mye utskrifter i skolen, siden det bare ender opp som rot uansett. Derfor foretrekker jeg heller å få dokumenter og oppgaver digitalt.

Maren: Jeg har så mye juggel hjemme, som jeg stadig tenker at «denne får jeg sikkert bruk for i dag». Jeg har tatt med meg både ansiktsmasker, sjal, ekstra sokker og rubiks kube. Får sjelden bruk for noe av det ass.

rubiks kube

Vida: Well. Jeg har jo med meg ganske mye, selv om jeg liker å tro at jeg «bare har med meg macen». Som regel trenger jeg jo aldri survivalkittet, heller ikke penn og notatblokk? Men noe jeg alltid burde ta med, som jeg aldri gidder, er avtaleboka. Ender 9/10 ganger opp med frasen «Åh jeg vet ikke, har ikke med avtaleboka» og det høres like arrogant ut hver gang. Sorry, jeg skal begynne å ta den med. Ikke at jeg er opptatt, men har en tendens til å gjøre tre ting på én dag, én gang i måneden, feel me?

Hva må du aldri glemme å ta med til forelesning?

Jakob: Lader til iphone! Den må med. I klasserommene våre er det stikkontakter ved hver sitteplass, og det prøver jeg å utnytte til det fulle.  

 

En FB-chat.

Vida: Jeg må aldri, aldri, ALDRI, glemme studentkortet. Det er nesten helt krise, for det tar meg gjennom alle magiske portaler på hele skolen. Dessuten tenker jeg litt på det som en dogtag, dere vet sånne metallkjeder som soldater har med seg i krigen. Just in case, sant. Kan heller aldri glemme headsettet når jeg tenker meg om, det er faktisk mer fordervelse enn å glemme studentkortet.

Maren: Nøkler! Jeg ORKER ikke sitte 2 timer utenfor døra og vente på at noen andre skal komme hjem. Og leppepomade!

Bilde der det står: Følg oss på sosiale medier.