Charlotte Svele Larsen

For hvert semester som går plukker du opp nye ideer og metoder for å gjøre studiehverdagen din mer effektiv. Her er en liste med tanker og studietips, basert på en nettstudents erfaringer (nemlig mine):

Tanker og studietips til nettstudenter
Tanker og studietips til nye nettstudenter

Først og fremst, finn noe du interesserer deg for! Gjør du det har du allerede satt et godt grunnlag. Som nettstudent sitter du og jobber mye alene, så har du null interesse for studie kan det bli tøft å finne frem til motivasjonen. Selvfølgelig, det er dager der motivasjonen ikke er på topp, slik er det i alle de ulike settingene her i livet, men er det en viss form for interesse så gjør det jo alt mye lettere. Når du nå har pumpet deg opp med motivasjon er det viktig å sette seg mål. Sett deg langsiktige mål, både for semesteret og måneden, men husk også å sette deg delmål for uken og dagen. Enkle delmål er en super måte å motivere deg selv og bygge opp selvtilliten på.

Charlotte Svele Larsen

Så hvordan oppnår du nå de målene du har satt deg? Jo, det er like enkelt som 1+1; du må være strukturert og disiplinert. Det er ikke noe mer hokus pokus enn det. Og som nettstudent er dette noe av det aller viktigste, ja kanskje

det 

viktigste! Du har ikke fysiske forelesninger, så planleggingen, strukturen og disiplinen i arbeidet ditt er avgjørende for det endelige resultatet.

Store skippertak like før eksamens perioden er ikke noe for meg!

Ikke utsett til i morgen hvis du kan bli ferdig nå

Ikke utsett noe, tro meg, det kommer ikke noe godt ut av det. Store skippertak like før eksamensperioden er i det minste ikke noe for meg. Det går utover både innhold og læring. I tillegg gir du deg selv en stor (unødvendig) dose med stress!

skippertak
Et praktisk råd fra min side er: unngå skippertak, jobb jevnt og trutt!

Jobb jevnt og trutt gjennom hele semesteret og du kommer til å takke deg selv når eksamensperioden kommer!

Og selvfølgelig; ikke glem....

Døgnet har kun 24 timer, så finn den rette balansegangen mellom studier og fritid. Det er viktig å få unnagjort studiene, men ikke glem å sette av tid til venner og familie. Du må være litt ego i den form av at når du studerer så studerer du. Legg vekk mobil og sosiale medier. Få unnagjort dagens delmål! Når dette er gjennomført kan du med god samvittighet legge bøkene tilbake i hylla, og nyte litt tid med dine kjente og kjære, ta en treningsøkt eller slappe av på sofaen. Hva enn som måtte tilfredsstille deg og gi deg energi til å starte opp igjen når klokka ringer neste morgen.

Alle lærer på forskjellige måter

Som nettstsudent kan du studere hvor du vil
Som nettstudent kan du studere hvor du vil. Kanskje til og med i tannlegestolen? En ekstra takk til tannlege Rodopi Maria Kardatou fra Tannféen tannklinikk i Porsgrunn for bilde!

Det har seg (heldigvis) sånn at vi er alle forskjellige. Vi lærer alle på ulike måter og har våre egne ritualer og rutiner for å få de beste resultatene. Så tipsene over er ikke en guidebok til suksess, nei snarere tvert imot. Det er kun synsing fra min side, om hva som funker for meg. Men jeg håper du finner det behjelpelig uansett ??? Og så må du gjerne komme med litt innspill og andre tips du også!

Vi blogges
Bilde der det står: Følg oss på sosiale medier.
Bilde der det står: Følg oss på sosiale medier.