Løkka

Hvis du er oppvokst i Oslo, og ikke et lite sted kalt Lier slik som meg, så vet du ikke hva "ekte lidelse" egentlig er. La meg forklare: Det å måtte vente på bussen i -10 grader, i 20 minutter... Det er tortur det! Man kan heller ikke gjøre noe med det, siden bussen alltid er for sen og kun går en gang i timen. Det er heller ikke det verste: Det verste er når du ikke rekker bussen, og må gå hjem igjen. Som oftest er det en 15 minutters walk, fordi nærmeste busstopp er 1 KM UNNA HUSET DITT... Det var 30 minutter av dagen din for å si det sånn.

Her er ting man ikke trenger å stresse med når man studerer i Oslo:

Kollektiv transport

 Jeg tenker at siden jeg klagde så mye i introen, så kan jeg like godt forsette å klage. Kollektiv transporten her er insane!!! Det har nesten blitt sånn at jeg irriterer meg over å ikke rekke bussen som nettopp kom, fordi jeg må vente i HELE TRE MINUTTER på neste trikk. I Oslo går det for det meste en buss eller en trikk hvert femte minutt. Du må kanskje vente ti minutter, om du er uheldig. Jeg sjekker ikke engang når bussene går fra stoppet mitt, som for the record er rett utenfor døra til bygningen min. Hvor herlig er ikke det?

Alltid noe åpent

 

En av de største fordelene (syntes jeg da), er at det alltid er noe åpent til enhver tid. Jeg trenger liksom ikke å tenke på at jeg må kjøpe inn mat for hele uka. Klokka kan være tre på natta, og kjøleskapet mitt kan være tomt, men det går fortsatt fint. Det er alltid en sjappe med dagligvarer fem meter unna.

Tidlig frokost? Null stress. Ellers er det alltid en kaffebar i nærheten:

Lomme by

Da jeg bodde hjemme i Lier, så måtte jeg planlegge dagene mine litt mer detaljert enn det jeg gjør nå. Ting tok lengre tid enn her i Oslo. For eksempel hjemme i Lier, hvis jeg skulle ha en vinflaske så måtte jeg sette av tre timer! Det eksisterte sånn ett, kanskje to vinmonopol i området, og de lå selvsagt på andre siden av byen.

Nå derimot? Har jeg litt tid etter skolen, eller et lite smutthull i timeplanen min, så kan jeg gå innom polet.

Hva med det sosiale? Oslo er en lomme by. Man kan nesten bare gå til alt og alle, siden alle venner og alle butikker som regel er innen rekkevidde.

Tiens studentliv: klassefest
Det er lett å komme seg rundt i Oslo, som for eksempel når du skal på klassefest!

Aldri kjedelig...

Det er aldri ingenting å gjøre, byen er full av gratis kulturtilbud.

Tien utenfor slottet.

Man kan gå langs gatene på løkka, og poff, så har du noe å gjøre.

Eller så kan man kan gå inn på Facebook og sjekke ut hva som skjer i byen. Det er alltid et arrangement på gang!

Så ja, privilegerte - det er vi ?
Bilde der det står: Følg oss på sosiale medier.