Slik fungerer nettstudier: Nettstudier gir meg frihet til å styre studiedagene mine selv. Jeg må ikke på forelesninger til et spesifikt klokkeslett.
Tekst av nettstudent og studentblogger, Silje Reistad Christensen.

Lurer du på hva nettstudier er?

Det virker som fler og fler har hørt om nettstudier, og kombinerer det med vanlig jobb, hverdag eller reise. Men jeg møter mange som ikke vet så mye om det, og kanskje det er noen nysgjerrige sjeler som kikker innom HK-bloggen og vil vite litt mer? Jeg husker jeg var inn på nettsidene deres sykt mye da jeg vurderte å studere her. Så hvis jeg skulle fortalt om nettstudier til en som aldri hadde hørt om det før, ville det blitt noe slikt... ;

Silje Reistad Christensen
Studentblogger Silje Reistad Christensen.

Hva er nettstudier?

I stedet for å møte opp på en fysisk skole, får du undervisningen via internet.

Det jeg liker best er friheten nettstudier gir. 

Hvordan fungerer det?

Du logger inn på en studieportal (fra hvor enn du ønsker), hvor du kan prate med veileder og klassekamerater via meldinger og mail. Oppgavene ligger inne i portalen, samt forelesninger, informasjon om pensum, eksamen og alt du trenger. Når du har sett gjennom forelesninger, lest pensum og gjort en av oppgavene, leveres de til veileder, og du får raskt svar om oppgaven er godkjent eller ikke. På mine studier må jeg ha levert (og fått godkjent) 6 oppgaver før jeg kan gå opp til eksamen.

Hva liker jeg best ved det?

Den friheten nettstudier gir. Jeg kan styre studiedagene mine selv, og må ikke på forelesninger til et spesifikt klokkeslett. Jeg kan studere hvor enn jeg ønsker, enten hjemme i min egen stue, eller på en kafé på Bali.

Ønsker du en fleksibel studiehverdag? Se hvilke studier vi tilbyr over nett her!
Slik fungerer nettstudier: Nettstudier er frihet til å studere på reise
Om du tar nettstudier kan du studere hvor du vil! Ja – til og med på en kafé på Bali. 

Er det noe jeg ikke liker? 

Nei, nettstudier er perfekt for meg. Studiene koster som regel litt (som de fleste studier), men jeg får støtte av Lånekassen og bekymrer meg ikke over dette i det hele tatt. Studier er en investering, uten tvil!

Fungerer det for meg?

Absolutt. Jeg hadde nok ikke studert om jeg ikke kunne gjort det via nett, da jeg aldri fikk bestemt meg for skole etter folkehøgskolen. Jeg kom inn på medielinje og skuespilllinje på "fysisk" skole, men jeg elsker å jobbe og klarte bare ikke velge bort det. Da ble nettstudiene perfekt å kombinere med jobb! Jeg ble skikkelig glad da jeg skjønte at jeg faktisk kunne studere og jobbe, og styre dette helt selv.

Slik fungerer nettstudier: Nettstudier er frihet til å studere hjemmefra
Nettstudier gir deg friheten til å studere når du vil! Dette gjør det enklere å kombinere med for eksmepel jobb. 

Hva er utfordringene?

Du trenger en god dose selvdisiplin, noe som definitivt er min utfordring. Jeg utsetter oppgaver noen ganger, og får en del å gjøre rett før eksamen. Men jeg blir sakte men sikkert bedre på dette, og oppgavene blir jo levert til slutt! Mitt tips er å lage en realistisk plan, og gjøre det du kan for å holde deg til den. Du vil takke deg selv senere?

- Silje