Førstelektor Johanne Karen Hagen er studieprogramleder for bachelorprogrammet i musikkteater ved Institutt for scenekunst på Høyskolen Kristiania. Hagen har vært sentral i å utvikle en felles faglig plattform for teater-, sang- og dansefagene i musikkteater.

Musikkteaterhøyskolen startet som egen høyskole i 2012 og ble i 2019 en del av Høyskolen Kristiania. Musikkteater er en fellesbetegnelse for alle typer teater som har musikk som bærende element. Kabareter, show, musikaler, revyer, operetter – alt sammen regnes inn i musikkteateret.

Siden 1920-tallet har musikalen etablert seg som en populær sjanger, noe musikaldistriktene Broadway i New York og West End i London vitner om. Noen av de største publikumssuksesser på norske scener i nyere tid, både i institusjonsteatre og privatteatre, er musikaler. 

Du finner alle episodene av podcasten Krumsvik & Co. på 10 ulike plattformer: Amazon Music/AudibleApple PodcastsGoogle Podcasts, iHeartRadio, Listen Notes, Player FM, PodBean, Podtail, Spotify og TuneIn.

Her er de fem siste: