De 20 beste Visual Effect-skolene i verden ble nylig kåret, og Kristiania havnet på en 12. plass med sitt bachelorprogram, foran både Danmark og Tyskland. Bak kåringen står The Rookies, og det er våre studenter på Bachelor i Visual Effects som er vurdert.   

Hans Gunnar Brekke er førsteamanuensis og studieprogramleder for Bachelor i Visual Effects. I flere år jobbet for det anerkjente filmstudioet, Tippett Studio, i Berkeley California. Her jobbet han med effektene til ekornet og dragen i Disney filmen «Et eventyr i New York».

I filmen «Cloverfield» ga han liv til monsteret som raserte New York og i «Twilight»- sagaen var han ansvarlig for animasjon av ulvene. I New Zealands hovedstad Wellington jobbet Hans Gunnar for Weta Digital med visjonene til regissør Peter Jackson. Her utviklet han mange av de store filmsekvensene i Hobbit filmene, Planet of the Apes og Jungelboken som fikk Oscar for beste visuelle effekter i 2017.

Du finner alle episodene av podcasten Krumsvik & Co. på 10 ulike plattformer: Amazon Music/AudibleApple PodcastsGoogle Podcasts, iHeartRadio, Listen Notes, Player FM, PodBean, Podtail, Spotify og TuneIn.

Her er de fem siste: