Visningen spilles tre ganger på campus Fjerdingen i Chr. Krohgs gate 32:

  • 12. desember kl. 18.00
  • 13. desember kl. 14.00
  • 13. desember kl. 20.00

Gratis inngang, men det anbefales å forhåndsreservere billetter HER. Publikum bes møte opp i 1. etg. ca. et kvarter før visningsstart.

VINTEREVENTYRET av William Shakespeare
Gjendiktet av André Bjerke

En tragikomedie om kjærlighet, sjalusi, maktmisbruk og lederhosen… Polixenes, konge av Bøhmen, har vært på besøk hos sin kjære barndomsvenn Leontes, konge av Sicilia, og hans kone, dronning Hermione, i 9 måneder. Leontes blir overbevist om at den gravide Hermione har vært utro med Polixenes, og kommanderer hoffmannen Camillo til å ta livet av ham. Camillo tror på dronningens uskyld og flykter med Polixenes til Bøhmen.

En annen hoffmann, Antigonus, bli beordret til å kaste Hermiones nyfødte datter Perdita ut i ødemarken. Han tar henne med til kysten av Bøhmen. Der blir han spist av en bjørn. Perdita blir funnet av en hyrde. Hermione blir dømt til døden, til tross for at hennes hoffdame Paulina forsøker å megle. Men Apollons Orakel i Delfi overprøver domstolen og erklærer henne uskyldig. Leontes går mot Orakelet og straffes straks ved at både sønnen Mamillius, og tilsynelatende også Hermione, dør.

16 år går og Perdita vokser opp til å bli en vakker jente. Hun blir hemmelig forlovet med Kong Polixenes´ sønn Florizel, forkledt som gjeteren Doricles. De blir avslørt - prinsen får ikke lov til å gifte seg med en gjeterjente. De flykter fra Bøhmen til Sicilia, til den angrende Leontes, med Polixenes og Camillo i hælene…

MEDVIRKENDE
RegiElisabeth Dahl

I rollene, studenter på 2. år Bachelor i skuespill:
Leontes: Petter Westlund
Hermione 1, Tiden, hoffdame: Victoria Thorsen
Emilia, Hermione 2: Elisabeth Bech Aschehoug
Polixenes: Magnus Wold
Camillo: Tora Alida Reinholdtsen
Antigonus, Hyrde, journalist: Emil Aleksander Haugan
Mamilius, Perdita: Nora Louise Andvig
Hoffmann, Florizel: Erik Aarum Kirkegaard
Paulina: Guro Rokstad Clausen

Studenter 2. år Bachelor i maske- og hårdesign:
Mathilde Hellenes Nordfonn, Helle Pedersen, Yrja Ramsevik, Marianne Rishaug, Charlotte Matsurika Schreck, Kjersti Siljan, Thea Skomakerstuen, Zahra Djamila Vinterset Tandjaoui

Veileder maske- og hårdesignAase Lund Mathisen

LysdesignMats Bergström

VELKOMMEN!

Meld deg gjerne på facebookarrangementet her.