Tilredelsessamtalen:

Tid: Torsdag 2.desember 2021 kl. 15:00 – 16:00

Sted: Høyskolen Kristiania, Chr. Kroghs gt 32, aud FAU-101, 1.etg.

Streaming av samtalen her

Tiltredelseskonsert:

Tid: Torsdag 2.desember 2021 kl. 16:30 – 17:30

Sted: Høyskolen Kristiania, Chr. Kroghs gt 32, aud 611, 6.etg.

Påmelding til konserten: send e-post til MonicaRennan.Hjelle@kristiania.no

Giørtz er professor ved Høyskolen Kristiania og underviser hovedsakelig i vokal på linjene populærmusikk og låtskriving og produksjon. Giørtz har jobbet som freelance utøvende sanger og musiker siden 1980 og jobber fortsatt med Trio de Janeiro og Anne- Marie Giørtz trio. Hun har turnert mye i både inn- og utland, og har medvirket på et 20-talls LP-/CD -produksjoner.

Hun har drevet flere band som har egne utgivelser. Hun har vært nominert til Spellemannsprisen flere ganger og mottok prisen med Trio de Janeiro i 1993. I Anne-Marie Giørtz trio er hun i tillegg til vokalist også komponist og tekstforfatter.

Giørtz har lang erfaring fra teaterscenen. Hun har medvirket i ulike oppsetninger på de fleste scener i Oslo som Oslo Nye teater, Den norske Opera, Det norske teater, ABC-teateret, Radioteateret i Nrk i tillegg Telemark teater (Teater Ibsen). Giørtz har også turnert mye med diverse konsertprogram for Rikskonsertene.

Hun var produsent, initiativtaker og medvirkende for performance-forestillingen «Den akustiske skyggen». Giørtz har også jobbet i NRK Radio som programleder i diverse musikkprogram.

På sin tiltredelseskonsert vil professor Giørtz spille med egen trio, som består av Eivind Aarset på gitar og elektronikk + Wetle Holte på trommer. Espen Høydalsvik har ansvar for lyden. Trioen skal spille  egenprodusert materiale, blant annet fra den siste utgivelsen: «Capital Punishment for Cars». Det blir i tillegg en del nytt materiale. 

Denne trioen arbeider med å skape en helhet av det tekstlige innholdet og det musikalske uttrykket.  Musikken beveger seg rundt de stemningene vi opplever at tekstene inviterer til, og vi fokuserer på å gi ordene plass.

________

Åpen for alle interesserte.