Dato: 30.05.2022

Tidspunkt: 17.00 - 21.00 

Sted: Urtegata 9

Påmelding: Venteliste

Arrangementet er i samarbeid med Norske Filmklippere (NFK), er gratis og åpent for alle.

Program: 

17.00 Dørene åpner og vi serverer wraps til alle påmeldte 

17.30  Master class + Q&A i kinosalen 

19.30 Mingling og mulighet for å kjøpe boken "Order in Chaos"  

21.00 Arrangementet avsluttes 

Praktisk informasjon: 

Det vil være mulig å kjøpe drikke i cafèen, både før og etter master class.  

Arrangementet med Nils Pagh Andersen er fullbooket, og det er stor pågang. Vennligst meld deg av dersom du ser at du ikke kan komme likevel - For avmelding: Send en e-post til bobirama@gmail.com slik at noen på venteliste kan få din plass.

--------------------------------------------

Niels Pagh Andersen, som er mest kjent for The Act of Killing og The Look of Silence, deler sine erfaringer fra en lang karriere som dokumentarklipper. Hvordan finner man en historie i kaotisk materiale fra virkeligheten? Hvordan finner filmen det følelsesmessige uttrykket og tonen? Hvordan påvirker dialogen mellom regissør og klipper den endelige filmen? 

OM NIELS PAGH ANDERSEN

Niels Pagh Andersen startet sin 40 år lange karriere som klippeassistent som 16-åring, og siden 1979 har han klippet flere enn 250 filmer. Han fikk sitt gjennombrudd med Nils Gaups Veiviseren i 1987, som ble Oscar-nominert. Selv sier han at han lærte «spille instrumentet» ved å klippe fiksjon, men at han først fant «sin egen tone» da han begynte å klippe dokumentar. I tillegg til å klippe en lang rekke prisbelønte og anerkjente dokumentarfilmer har Niels Pagh Andersen forelest og undervist på filmskoler og universiteter over hele verden. 

I boken “Order and Chaos - storytelling and editing in documentary film” (2021) gir Niels Pagh Andersen et unikt innblikk i klipping og historiefortelling i dokumentarfilm. Boken introduserer leseren for prinsippene og metodene for kreativ klipping, og dykker dypt ned i klippeprosessene til 8 filmer som han har klippet. Etter Mesterklassen vil være mulig å kjøpe boken.