Sammen med filmskoleorganisasjonen CILECT arrangerer Høyskolen Kristiania en kongress om innvirkning og relevans. Opprinnelig skulle Kristiania vært fysisk vertskap høsten 2020, men festen i Oslo ble utsatt på grunn av korona. Nå skjer alt digitalt 12. – 14. oktober.

Internasjonalt samarbeid og erfaringsutveksling er en viktig del av satsningen for School of Arts, Design, and Media. Høyskolens fagstab har stått for mange faglige bidrag på konferanser i utlandet opp gjennom årene, og nå er det vår tur til å være vertskap og samarbeidspartner for CILECT sentralt. Høyskolen Kristiania har blant annet stått for den visuelle profilen som preger den virtuelle konferansehallen. 
 
– For oss som vertskap er det synd at vi ikke får vist frem Oslo og vår fantastiske campus, våre studenter og stab. Men gjennom å arrangere og profilere oss får vi styrket vår posisjon internasjonalt. Vi vil få vist oss frem gjennom kongressen, og får presentert en film om vår school, sier Leif Holst Jensen, leder for Westerdals institutt for film og medier.   

CILECT-kongressen har en rekke «speakers» fra filmskoler verden over. Disse er plukket ut etter en omfattende prosess opp mot temaet. Det er også inviterte KeyNotes, og det var et poeng at de ikke skulle hentes fra egen organisasjon.

En sentral foredragsholder som skal snakke på vegne av Kristiania er derfor Danielle Wilson, som jobber med IMPACT og er grunnlegger og daglig leder av Think-Film Impact Production. På merittlisten hennes finner vi Oscar-nominerte og Emmy-vinnende «The Cave», Oscar-shortlistede og Emmy-nominerte «My Enemy, My Brother», den prisvinnende norske dokumentaren «iHuman»), BAFTA-nominerte «Monsters» og docu-fiction-filmen «La Soledad» som har vunnet flere priser.  

Den andre av Kristianians keynote speakers er Ivar Køhn, dramasjefen i NRK. Han har ledet denne avdelingen siden 2013 og startet sin karriere i NRK Drama i 1987. Køhn har i løpet av sin karriere hatt ledende stillinger ved Norsk filminstitutt (NFI), Norsk filmfond og svenske SVT Drama og vært styreleder i Nordisk Film & TV Fond. I tillegg har han skrevet/skapt tre TV-drama-produksjoner og er medeier og utviklingsprodusent i Maipo Film.  

 
CILECT (Centre International de Liaison des Ecoles de Cinéma et de Télévision) er en sammenslutning av 180 filmskoler fra 65 land, med over 9000 faglige og 55 000 unge mennesker i utdanning.

Sjekk hele programmet på kongressens nettside cilectcongress2021.com, og les denne saken for mer informasjon.