Grafisk design: Svein Terje Kvalvik Eliassen

OM STYKKET

"Er ikke sannhet bare en løgn som blir gjentatt tilstrekkelig mange ganger?» - Jacob Berg

Når bondesønnen Rasmus Berg kommer hjem fra København påstår han at jorden er rund og ikke flat som alle i Berg vet at den er. Dessuten heter han ikke lenger Rasmus Berg, nå kaller han seg Erasmus Montanus. Kampen om virkeligheten blir derfor brutal når bondevett blir møtt med jålete akademia, og kunnskapen truer uvitenheten.

I denne komedien snus sannheter på hodet og vi blir med til utkantstrøk der viten og fremskritt bekjempes med vold om nødvendig.

Denne versjonen er inspirert av Christian Lollikes bearbeidelse av Erasmus Montanus fra 2017. Nå settes den opp som avgangsforestilling i 2021, i et samfunn som preges av pandemi og uvitenhet. Hva er viktigst: Sannheten eller fellesskapet? Finnes det i det hele tatt objektive sannheter?

«Det er språket som konstruerer bevisstheten vår, Jacob. Hvis vi endrer språket, kan vi også endre bevisstheten.» - Erasmus Montanus

ERASMUS MONTANUS av Ludvig Holberg
Regi: Trine Wiggen
Regiassistent: Anna Dworak
Scenografi og kostyme: Ane Ledang Aasheim
Lys: Mats Bergström
Musikk: Magnus Wold

👨‍👩‍👧‍👦 I ROLLENE: avgangsstudenter på Bachelor i skuespill: Nora Louise Andvig, Kristine Brusdal, Guro Rokstad Clausen, Kine H. Kvalvik Eliassen, Martin Næss Hald, Benjamin Løkken, Vanja Maria Vestenfor, Petter Westlund, Magnus Wold

📆 ERASMUS MONTANUS spilles fem ganger på VEGA SCENE i Oslo:

  • Fredag 28. mai kl. 19.00
  • Lørdag 29. mai kl. 14.00 & kl. 19.00
  • Søndag 30. mai kl. 14.00 & kl. 19.00

📧 Pga. smittevernrestriksjoner er det kun et begrenset antall plasser tilgjengelig. For billettbestilling, send en mail til leen.echelpoels@kristiania.no med ønsket dato/tid, ønsket antall billetter samt mobilnr. (nødvendig i fall smittesporing).

FØRST TIL MØLLA!

Facebookarrangement