Sist oppdatert: 27.03.20 kl. 13.50

For english version please click here!

Regjeringen kom tirsdag 24. mars med oppdaterte tiltak i håndteringen av koronautbruddet. Alle utdanningsinstitusjoner må holde sine undervisningsbygg stengt til og med 13. april. Vi fortsetter derfor vår undervisning og eksamensgjennomføring på nett, som fungerer fint for de fleste. Vi jobber videre med å finne gode løsninger for våre studenter som har praktisk undervisning.  

Vi skal sikre at du skal få ditt læringsutbytte og studieprogresjon som planlagt. Det gjøres ved å erstatte campusundervisning med alternativer digitale læringsmetoder som blir tilgjengelig gjennom Canvas. Følg med på Canvas og StudentWeb!

Høyskolen Kristiania og Fagskolen Kristiania følger forøvrig kontinuerlig myndighetenes råd i forbindelse med koronaviruset.

Har du spørsmål? Vi har laget en samleside for spørsmål og svar fra studenter ved Høyskolen Kristiania og Fagskolen Kristiania. Denne vil oppdateres jevnlig. Klikk her for å gå til Q&A!

Er du smittet eller satt i karantene? 

Vi ber om at studenter registrerer seg her dersom de er smittet eller satt i karantene.

Dersom du allerede har meldt inn i skjemaet, ber vi om at du ved behov sender oppdatering på din tilstand til: corona-update-students@kristiania.no

Eksamensinformasjon

For å sikre forutsigbarhet og en forsvarlig eksamensgjennomføring, har Høyskolen Kristiania besluttet at de fleste eksamensgjennomføringer våren 2020 blir digitale hjemmeeksamener. Vi gjør vårt ytterste for at undervisning og eksamensavvikling skal kunne gjennomføres så optimalt som mulig for alle våre studenter.

  Praktisk informasjon

  Studenter på utveksling i utlandet

  Utenriksdepartementet oppfordrer alle norske borgere som er på reise i utlandet om å vurdere å reise hjem så snart som mulig, på en trygg og rolig måte, i samråd med sitt reise- eller flyselskap. Årsaken er økningen i utbredelse av koronaviruset internasjonalt og den uforutsigbare og vanskelige situasjonen for mange reisende. Se UDs reiseråd knyttet til spredningen av koronaviruset.

  Helsemyndighetene innførte nye tiltak mot koronasmitte 12. mars. Alle reisende som kommer til Norge fra land i eller utenfor Norden skal i karantene i 14 dager, uavhengig om de har symptomer. 

  Utenriksdepartementet fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Reiserådet gjelder i første omgang fra 14. mars til 14. april.

  Høyskolen vil gå i dialog med hver enkelt student individuelt, for å kunne inkludere disse i høyskolens nettbaserte tilbud ut semesteret.

  Vi har full forståelse for at dette er en vanskelig situasjon å være i og ønsker å være tilgjengelig for alle våre utvekslingsstudenter. Ta kontakt om det er spørsmål eller bekymringer. Ta kontakt på utveksling@kristiania.no

  Kontaktinformasjon

  Utvekslingsstudenter og pårørende:
  Ta kontakt med avdeling for forskningsadministrasjon og internasjonalisering:
  utveksling@kristiania.no

  Studenter som mistenker at de kan ha blitt smittet eller har blitt satt i karantene:
  Ta kontakt med avdeling for studentoppfølging:
  Stine Karlsen: Stine.Karlsen@kristiania.no

  Studenter som er bekymret og trenger noen å snakke med:
  Ta kontakt med avdeling for studentoppfølging:
  Tevje Akerø: TevjeJohanasli.Akero@kristiania.no

  Ansatte:
  Ta kontakt med HR:
  Anders Aas: Anders.Aas@kristiania.no

  Mediekontakt:
  Markeds-og kommunikasjonsavdelingen
  Stein-Oddvar Evensen: SteinOddvar.Evensen@kristiania.no 

  Leder for krisestaben: 
  Pål Wæraas: Pal.Waeraas@kristiania.no

  Øvrig kontaktinformasjon

  Helsedirektoratet har opprettet en virus-informasjonstelefonen for å avlaste medisinsk nødtelefon og andre deler av helsetjenesten. Nummeret er 815 55 015.

  Samtidig ber Helsedirektoratet folk om å lese informasjon på nett før de ringer.

  Folk som tror de kan være smittet av koronaviruset, skal ringe fastlegen sin eller legevakten på 116117.

  Det er viktig at folk som tror de kan være smittet, ikke møter opp hos legen, eller på legevakten, men blir hjemme og tar kontakt på telefon.

  Relaterte artikler

  • Undervisningen fortsetter, men nå er den digital

   Onsdag 11. mars besluttet vi å stenge våre undervisningsbygg som følge av myndighetenes anbefalinger knyttet til koronaviruset.
  • – Forandringer kan være vanskelige å forholde seg til

   Trenger du noen å snakke med? Sosialrådgiver Tevje Akerø tilbyr samtaler og veiledning via video.
  • Tips til digitalt gruppearbeid

   Gruppeoppgaver kan være en utfordring når alle sitter hver for seg. Heldigvis finnes det mange løsninger selv med hjemmekontor.
  • Slik blir din eksamenstid

   Hvordan vil eksamen avvikles i den nye heldigitale studiehverdagen? De ansatte på Høyskolen Kristiania og Fagskolen Kristiania står på dag og natt for at alt blir gjennomført som det skal – og i tide.
  • - Kanskje dette er tiden for å roe ned litt på karakterforventningene, ta litt flere pauser eller å gi seg selv litt flere «gulrøtter», sier Maren Hütt.

   Sliter du med motivasjon til studier? Dette kan hjelpe!

   Hjemmekontor, digital undervisning og kollokviegrupper via FaceTime. Dette er studiehverdagen for studenter landet over. Er du en av dem som sliter med å komme i gang? Da kan disse rådene være gode.
  • Helene Tronstad Moe har flere gode tips på lur for deg som skal studere hjemmefra.

   7 tips til din nye digitale studiehverdag

   Mange av oss har fått livene snudd opp ned de siste ukene, etter at norske myndigheter innførte strenge tiltak for å få kontroll på koronaviruset. Slik gjør du det beste ut av situasjonen.
  • Karrieresenteret jobber fortsatt aktivt for studentene

   Usikker på jobbmulighetene dine eller om det er lurt å søke jobb nå? Karrieresenteret står klare til å foreta karriereveiledninger digitalt, på mail eller telefon.
  • Å være eller ikke være – på nett

   I likhet med alle andre studenter, kan ikke kunstfagstudentene møtes fysisk slik de er vant til. De kunstneriske fagene har derfor måttet trykke teknologien til sitt bryst, for å kunne fortsette med undervisning.