To unge studenter sitter foran en PC og snakker.
Arbeidslivet trenger flere mennesker med kunnskap om designdrevet innovasjon. Derfor tilbyr Høyskolen Kristiania fire spennende emner innen fagfeltet.

Skal du utvikle produkter og tjenester som svarer på brukernes behov, og som samtidig gir økonomisk gevinst, må du ha en dyp forståelse av målgruppa. Med kunnskap innen designdrevet innovasjon sørger du for at sluttbruker står i sentrum fra start til slutt.

Arbeidslivet trenger flere mennesker med kunnskap og praktiske ferdigheter om designdrevet innovasjon. Derfor tilbyr Høyskolen Kristiania fire spennende emner innen fagfeltet. Emnene er nettbaserte og består av en kombinasjon av webinarer, diskusjons- og gruppeoppgaver. Om du tar ett, to, tre eller alle sammen, er helt opp til deg.

Gjennomføres våren 2022

 • To studenter som diskuterer på gaten

  Tjenestedesign – prinsipper og metoder

  Lær deg sentrale prinsipper og grunnleggende metoder innen tjenestedesign.

Gjennomføres høsten 2022

 • Student avbildet gjennom vindu

  Tjenestedesign – prototyping og simulering

  Lær mer om hvordan du får økt forståelse og gjennomslag for prosjektene dine, samtidig som du jobber mer effektivt. Kommer snart!

Hva er designdrevet innovasjon?

Kort fortalt er designdrevet innovasjon, eller «design thinking» og tjenestedesign, et samlebegrep på måter å utvikle tjenester og produkter som setter brukeren i sentrum. Her blir designernes tilnærming til tjeneste- og produktutvikling kombinert med analytisk og strategisk forretningsutvikling. Resultatet? Løsninger som faktisk fungerer – som svarer på brukerens behov, samtidig som de er lønnsomme og i tråd med bedriftens forretningsstrategi.

Designdrevet innovasjon handler rett og slett om å koble sammen analytisk tenking og kreativitet, noe som kan gi store gevinster, både for bedrifter og sluttbrukerne. 

Hvorfor studere designdrevet innovasjon?

Uansett hvilken bransje du hører hjemme i, forholder du deg til én eller flere målgrupper. Og det er jo nettopp disse som bør være utgangspunktet for alt av innovasjon og nyskapning. Metodikken benyttes allerede aktivt i designbransjen, men kan helt klart være en viktig suksessfaktor for alle bransjer.

Ved å studere designdrevet innovasjon ved Høyskolen Kristiania lærer du sentrale metoder, verktøy og prinsipper for tjenestedesign og «design thinking» i kombinasjon med teorier fra innovasjonsfaget. Du vil få jobbe med alt fra å kartlegge kundenes brukerbehov og designe verdiforslag, til å utforske passende forretningsmodeller og utvikle prototyper.

Målet er at du skal sitte igjen med et utvidet tankesett og en større verktøykasse, slik at du kan lykkes bedre med innovasjon og nyskapning på arbeidsplassen.

Hvem passer emnene for?

Emnene passer for deg som jobber med innovasjon og nyskapning og som ønsker å forstå hvordan du kan se produkter og tjenester med brukernes øyne. Uansett om du er leder, prosjektleder eller medarbeider, og uansett hvilken bransje du hører hjemme i, vil du ha stort utbytte av emnene.

Artikler om nettstudier

 • Slik kan du få videreutdanning dekket av arbeidsgiver
  Arbeidsliv

  Slik kan du få videreutdanning dekket av arbeidsgiver

  Vil du fylle på med kompetanse, men helst slippe å ta opp mer i studielån? 
  Les mer
 • Nettstudier – fra enkeltemner til mastergrad
  Høyskole

  Nettstudier – fra enkeltemner til mastergrad

  Er ikke tradisjonelle studier noe for deg? Med nettstudier kan du ta alt fra enkeltemner til en hel mastergrad på dine egne premisser.
  Les mer
 • Slik finansierer du etter- og videreutdanning
  Høyskole

  Slik finansierer du etter- og videreutdanning

  Drømmer du om å ta etter- eller videreutdanning, men er usikker på hvordan du skal få det til økonomisk? Det finnes muligheter.
  Les mer
 • – Vi skal lage banebrytende nettstudier
  Nyheter

  – Vi skal lage banebrytende nettstudier

  – Nettstudenter skal ha like godt læringsutbytte som studenter på stedbasert campus. Derfor er vi opptatt av at nettundervisningen skal være moderne, lærerik og interaktiv, forteller Michael Reed.
  Les mer
 • Få rask tilgang til ny kompetanse med enkeltemner
  Nyheter

  Få rask tilgang til ny kompetanse med enkeltemner

  Klør det i fingrene etter å studere, men kjenner at tiden ikke strekker til? Da kan det være enkeltemner er noe for deg. Da får du tilgang til ny kompetanse lynraskt.
  Les mer
 • Slik bygger du graden din på nett 
  Nyheter

  Slik bygger du graden din på nett 

  Har du vurdert å studere på nett, men er ikke helt sikker på hvordan det fungerer? Her får du svar på hvordan du bygger graden din med nettstudier!
  Les mer