Kvinne i gate
– Jeg hadde aldri kunne gjør dette, hvis ikke nettstudier hadde vært så fleksibelt som det er, sier Nicole Boge.Foto: Kristiania/Petter Lønningen

– Som tillitsvalgt var jeg involvert i flere personalsaker og på kurs blant annet i oppsigelse og arbeidsrett. Da oppdaget jeg hvor utrolig spennende HR-faget er, forteller Nicole.

Selv om hun både var etablert frisør og småbarnsmor, bestemte hun seg for å ta sjansen og omskolere seg. Ikke lenge etter var hun i gang med en nettbasert bachelorgrad i HR og personalledelse ved Kristiania.

– Jeg hadde aldri kunne gjør dette, hvis ikke studiet hadde vært så fleksibelt som det er. Forelesningene er alltid tilgjengelig på nett, og jeg bestemmer selv når og hvor jeg vil studere, forteller hun.

Forelesningene er alltid tilgjengelig på nett, og jeg bestemmer selv når og hvor jeg vil studere.

Fleksibiliteten gjør også at Nicole har tid til flere deltidsjobber, blant annet som HR-konsulent i Vaksdal kommune. Her får hun et verdifullt innblikk i arbeidslivet, samtidig som hun bygger nettverk og lærer mye om faget i praksis.

– Det kan være lurt å jobbe ved siden av studiene, hvis man har tid. Da får man en fot inn i bransjen og får brukt fagene på en helt annen og veldig lærerik måte.

Føler seg som en del av et fellesskap

Kvinne i gate
– Som frisør lærte jeg hvordan jeg skulle snakke med folk og å få dem til å slappe av. Det viste seg å være uvurderlig erfaring i den nye HR-jobben min, sier Nicole.Foto: Kristiania/Petter Lønningen

Selv om Nicole er nettstudent, har hun mye kontakt med de andre studentene. De har opprettet Messenger-grupper for hvert fag og bruker disse flittig til å diskutere pensum og dele kunnskap og erfaringer. Den hyppige kontakten gjør at hun føler seg som en del av en klasse og et fellesskap.

– Jeg fant også ut av en av studentene bor like ved meg, så vi har truffet hverandre og hatt flere hyggelige studiedager sammen, forteller hun.

HR-studenten Mathias som ser i kamera

Bachelorgraden i HR ble starten på en internasjonal karriere

Mathias skreddersydde bachelorgraden i HR og personalledelse og gjør i dag karriere hos Salesforce i London.

Les mer her!

Nå er Nicole i gang med bacheloroppgaven, som hun skriver sammen med en medstudent. De har valgt onboarding under pandemien som tema og samarbeider godt ved hjelp av Teams og Google Docs.

– Vi ble raskt enige om å undersøke hvordan det har vært å være nyansatt under pandemien, og hva som har fungert og ikke fungert av integreringstiltak. I tillegg har vi tatt for oss den høye andelen av ansatte som har sagt opp under pandemien og sett på om det kan ha en sammenheng med hvordan onboardingen har foregått. 

Allerede kapret drømmejobben

Snart kan Nicole levere bacheloroppgaven, motta vitnemål og se tilbake på en veldig fin studietid. I tillegg kan hun glede seg til å begynne i ny jobb: en nyopprettet stilling i Agenda Vestlandet, Sparebanken Vests stiftelse, hvor hun skal jobbe med svært spennende omstillingsprosesser på Vestlandet.

– Jeg hadde en kunde i frisørsalongen som jobber i Sparebanken Vest. Vi begynte å snakke om bacheloroppgaven min, og det ble raskt tydelig at problemstillingene vi ville undersøke var svært relevante for banken. Vi holdt god kontakt gjennom hele prosessen, og etter at hun så det ferdige utkastet av oppgaven, inviterte hun meg til jobbintervju. Det var utrolig morsomt å lande stillingen som prosjektkoordinator, og jeg gleder meg veldig til å starte etter sommeren, sier hun.

Nicole forteller videre at hun kjenner andre som også har kapret drømmejobben før studieslutt og har spesielt én oppfordring til nåværende og fremtidige studenter:

– Ikke vær redd for å søke på jobber, heller ikke jobber som virker for vanskelige. Ofte ønsker bedriftene seg folk som tenker nytt og friskt, og da kan det faktisk være en stor fordel å være nyutdannet!

Vil du også ta en nettbasert bachelorgrad i HR og personalledelse?

Studiet er fleksibelt og yrkesrelevant og gir deg kompetansen du trenger for å lykkes i HR-bransjen.
Les mer her!