Portrettfoto av kvinne som smiler i kamera.
Rosmari Lynghaug trives godt i sin nye rolle som daglig leder i start-up selskapet Co-Own.Foto: Høyskolen Kristiania/Isac Skjevik Kvello

Etter tre innholdsrike år på Høyskolen Kristiania Bergen var innovasjonsstudenten Rosmari Lynghaug (26) klar for å ta arbeidslivet med storm. Få uker etter uteksaminering gjorde hun nettopp det – i dag er hun daglig leder i startup-selskapet Co-Own 

– Det er helt klart en omvending å komme ut i arbeidslivet, men det er så viktig å ha troen på seg selv. Utdanningen har lært meg å se problemer på en annen måte enn tidligere – i dag er fokuset på løsningen og hvordan endring kan skape nye muligheter.  

Rosmari Lynghaug har tilbragt de siste tre årene som bachelorstudent på kreativitet, innovasjon og forretningsutvikling ved campus Bergen. Selv mener hun utdanningen kan gi innpass i mange ulike bransjer og markeder. 

Fra student til daglig leder 

Foto av en kvinne som sitter ved kontorpulten på en laptop og jobber.
Rosmari oppfordrer alle til å knytte kontakter på LinkedIn. Hun sier dette kan være en inngangsportal, og en fin måte å vise seg frem på. Selv fikk hun mye hjelp fra Karrieresenteret underveis i prosessen, og håper flere bruker de for det de er verdt.Foto: Isac Skjevik Kvello/Høyskolen Kristiania

Da tilbudet om å bli daglig leder hos Co-Own dukket opp, tok Rosmari utfordringen på strak arm. Startup-selskapet har en visjon om å gjøre boligmarkedet tilgjengelig for alle som ønsker å ta del i det.  

Hverdagen som daglig leder beskriver hun som spennende og innholdsrik – med stadig nye utfordringer og kreative prosjekter rundt neste sving. Hun understreker at man aldri må vegre seg til å ta en utfordring, da det alltid vil komme noe godt ut av det til slutt.  

– Som innovatør må man være villig til å lære av sine feil, selv om ting ikke ble helt som man hadde sett for seg er det viktig å fokusere på det positive man sitter igjen med, forteller hun.  

–  Utdanningen har lært meg å se problemer på en annen måte enn tidligere – i dag er fokuset på løsningen og hvordan endring kan skape nye muligheter. 

Verdiskaping 

Rosmari ser nå tilbake på utdanningen sin med et smil om munnen. Hun forteller at Høyskolen Kristiania ga henne den nødvendige kunnskapen og ferdighetene hun trenger for å skape verdi i sin nåværende stilling som daglig leder.  

– Noe av det viktigste jeg har lært de siste tre årene, er hvordan man skaper verdi for samfunnet. Verdiskapningsprosessen handler om å ha menneskene i fokus, slår hun fast.  

Kompetanse på dette feltet skulle vise seg å gi den tidligere innovasjonsstudenten medfart i arbeidslivet.  

– Vi skal være en bedrift som folk har troverdighet til, vårt mål er å hjelpe unge mennesker inn på boligmarkedet. Muligheten til å eie fremfor å leie, er en viktig del av verdiskapningen. Det å eie sammen med andre er dessuten med på å skape fellesskap, noe som kan øke livskvaliteten deres, slår hun fast. 

Foto av en mann som har en samtale med en kvinne.

Karrieresenteret jobber fortsatt aktivt for studentene

Usikker på jobbmulighetene dine eller om det er lurt å søke jobb nå?

Positiv til endring 

Fra og med høsten 2021 deles den tidligere bachelorgraden i kreativitet, innovasjon og forretningsutvikling (KIF) opp i to ulike studier – Bachelor i entreprenørskap og Bachelor i innovasjon og forretningsutvikling. De to studiene har felles første år, og det er mulig å søke om å bytte mellom disse studieretningene i løpet av førsteåret.  

Dette er en endring Rosmari stiller seg positiv til.  

– Ved å dele KIF opp i to ulike studium får man muligheten til å spisse sin kompetanse på ett av feltene dersom det er ønskelig. Selv heller jeg mest mot forretningsutvikling, men har jo også en grunder-spire i magen, avslutter hun med et smil. 

Portrettfoto av en mann som smiler i kamera på campus i Oslo.

Valgte splitter nytt studium – går rett ut i jobb

Han jobbet egentlig med innholdsproduksjon og video. Nå går han en karriere som prosjektleder innen IT i møte. En helt ny bachelorgrad i digitalisering og økonomi fikk ham til å endre kurs.
Les hvordan Bendik fikk drømmejobben her!