Portrettfoto av kvinne i profil.
Nathalie Lao går inn i sitt andre år med studier på Høyskolen Kristiania. - Det hadde nærmest vært umulig for meg å studere, om det ikke hadde vært for fleksibiliteten med nettstudier.

Ved Høyskolen Kristiania kan du få fart på arbeidssøkingen med ny kompetanse innenfor feltene du brenner for. Regjeringen har nemlig bevilget midler til gratis utdanning for arbeidssøkende, noe som gjør at du kan sikre deg kostnadsfri utdanning på nett.

For Nathalie Lao (32) har studiene ved Høyskolen Kristiania vært en støtte i en vanskelig tid, og et kompetanseløft hun ikke ville vært foruten.

Portrettfoto av mann.

Gratis kompetanseheving mens du søker jobb

Høyskolen Kristiania tilbyr 18 ulike emner.

Fikk gratis utdanning i krise

32-åringen flyttet fra Stavanger til Oslo i 2018, og startet selskapet Oslo Bevertning sammen med samboeren. Selskapet skulle raskt bli en suksess, og de arrangerte fester for Oslos elite. Alt klaffet! Så kom pandemien.

Foto av kvinne som leser bok i en park.
Nathalie Lao tar nettstudier ved Høyskolen Kristiania ved siden av en fulltidsjobb.

– Vi gikk et usikkert år i møte, og bedriften gikk dårlig. Det var rett og slett drithardt.

– Vi gikk et usikkert år i møte, og bedriften gikk dårlig. Det var rett og slett drithardt, forteller Lao.

Så lanserte regjeringen kompetansepakker for permitterte og arbeidsledige. Disse var fullfinansierte, og med mer tid i hverdagen hadde hun ikke noe å tape på å hive seg på muligheten til å studere.

– Jeg lurte på om jeg var for gammel til å studere. Dessuten var jeg, som er vant med tett jobbing med medstudenter fra bachelorutdanningen, skeptisk til å skulle sitte alene med nettstudiene.

Tilhørende studiepakker

Tilhørende studiepakker

– Kan studere hvor jeg vil

I oktober i fjor tok Lao steget, og søkte seg inn på operativ personalledelse og prosjekt og prosesstyring ved Høyskolen Kristiania.

Hun fikk raskt plass på studiene og god oppfølging underveis. Under koronapandemien har Nathalie vært ansatt i Virke, men studiene har ikke vært noe hinder i arbeidshverdagen.

– Arbeidsgiver var bare positiv til at jeg tok ansvar for selvlæring og utvikling. Det er jo tross alt en verdi for arbeidsgiver at de ansatte får bedre kompetanse, sier hun.

Lao understreker også at det nærmest hadde vært umulig for henne å studere, hadde det ikke vært for den fleksible studiemodellen.

– Med nettstudier kan man studere når og hvor man vil, noe som er genialt om man har en travel hverdag med jobb eller familie.

Bilde av ung kvinne som sitter på en mur med planter.

Studiene fylte et tomrom

Det hadde vært veldig vanskelig å kombinere vanlige, stedsbaserte studier med jobb for meg, så å studere på nett er helt klart perfekt for oss som ikke kan studere på dagtid, fortsetter hun.  

Eksamen ble tatt i mai i år, og i juni søkte hun like gjerne på tre nye emner ved Høyskolen Kristiania.

– Jeg ble nok litt bitt av studie-basillen. Nå skal jeg studere kollektiv arbeidsrett, endringsledelse og serviceledelse.

– Jeg lærer så enormt mye!

Lao forteller at mestringsfølelsen er en viktig grunn til at hun vil fortsette å studere.

– Jeg lærer så enormt mye! Dessuten har studiene fylt et lite tomrom det siste året. Jeg har investert tiden min i studier, og fått lære spennende og givende ting.

– Man er aldri utlært

Trine Larsen er hodejeger og rekrutteringsrådgiver i Hammer & Hanborg. Hun sier at evig læring og kompetansepåfyll stadig er viktig.

Usikker på hva som passer for deg?

– I dagens arbeidsliv kan du ikke lene deg på tidligere utdannelse, men du må kontinuerlig fylle på og følge med i tiden. Utviklingen i samfunnet skjer så fort, og da lønner det seg å henge med.

– Kompetanse er ferskvare! Når vi rekrutterer ser vi etter de som har den kompetansen næringslivet trenger. Du har selv et ansvar for å holde deg oppdatert. Det kan selvfølgelig være krevende, men å lære nye ting er også veldig spennende, sier Larsen.

Nettstudier har mange fordeler

Heidi Åberg er avdelingsdirektør for arbeidsliv og innovasjon ved Høyskolen Kristiania. Utdanningsinstitusjonen er en av de som har fått flest midler for å kunne tilby fleksible emner til unge arbeidssøkende og andre ledige.

Kompetanseløftet kan gjøre at flere kommer raskere inn i arbeidsmarkedet.

– Det er stor bredde i fagtilbudet som vil være relevant i de fleste bransjer. Du kan studere alt fra merkantile emner innen HR og ledelse, salg og markedsføring til innovasjon og veiledningspedagogikk, forteller Åberg.

Hun forteller videre om de mange fordelene ved fleksible nettstudier.

– Du kan starte opp med en gang og på den måten utnytte tiden mens du søker arbeid. Det er fullt mulig å fullføre selv om du får jobb underveis, avslutter hun.

Prøv nettstudier + artikkel