Spente studenter i kø for å komme inn i Høyskolen Kristianias telt på Youngstorget i Oslo.
Som tradisjon tro, ble studieåret sparket i gang med fadderuken Into Campus. I år kunne vi endelig ønske nye studenter velkommen til det store festivalteltet vårt på Youngstorget i Oslo. Foto: Jonatan A. Quintero

I høst starter hele 5 600 nye studenter på Høyskolen Kristiania og Fagskolen Kristiania i Oslo og Bergen. I år kunne vi igjen samle Oslo-studentene i det store festivalteltet på Youngstorget. Her var det rigget for live-stream, slik at også studentene ved campus Bergen kunne få med seg de interessante foredragene.

Cathrine Chanel Bognerud starter på Bachelor i digital markedsføring ved Høyskolen Kristiania. Hun har langt mellomblondt hår og sorte solbriller på hodet. Hun har på seg en sort Nike t-skjorte, gullsmykker og en veske over skulderen.
Cathrine ser frem til å starte på digital markedsføring – et fag hun allerede er dreven i, og brenner for. Foto: Jonatan A. Quintero

Mandagen startet med en storslagen velkomstseremoni, hvor spente studenter og faddere var samlet. Her fikk de blant annet bli kjent med rektor ved Høyskolen Kristiania, Arne H. Krumsvik, og rektor ved Fagskolen Kristiania, Annelise Kiønig.

For mange føltes det nok både merkelig og euforisk å samle såpass mange mennesker på ett sted, men smitteverntiltakene ble ivaretatt med blant annet hurtigtesting, krav om grønt koronasertifikat, antibac, og inndeling i kohorter.

Etter seremonien hadde Into Campus-styret i Oslo og Bergen planlagt en uke fylt med spennende aktiviteter som omvisning på campus, rebusløp, musikkquiz, stand-up show, båtturer og konserter. 

En god start på studietiden

Fadderuken er en ypperlig anledning for de nye studentene til å bli kjent med sine medstudenter. En som så veldig frem til nettopp dette, var 20 år gamle Cathrine fra Ski. Hun starter nå på Bachelor i digital markedsføring.

– Jeg valgte dette studiet fordi jeg hadde markedsføringsfag på videregående, så jeg har allerede fått et innblikk i faget. Jeg har også en egen YouTube-kanal, og drifter Instagram-kontoen til jobben min. Jeg har med andre ord et lite øye for markedsføring og sosiale medier, forklarer Cathrine med et smil.

Den ferske studenten er i tillegg veldig glad i å ta bilder og lage video, og føler derfor at en bachelor i digital markedsføring passer henne godt.

– Jeg liker at studiet er veldig nytt og at det oppdateres ofte, slik at det er relevant for det som skjer her og nå.

Ved å delta på Into Campus, håper Cathrine å få en god start på studietiden sin. Hun ønsker å få med seg alt det spennende som skjer, samtidig som hun vil knytte kontakter.

– Jeg skal prøve å bli kjent med så mange som mulig og bare ha det gøy først og fremst, slik at nervene roer seg litt før studiestart. Det virket som om alle var veldig nervøse i starten av uken, men nå virker folk litt roligere, sier hun.

Margarita og Divya starter på HR, organisasjonspsykologi og ledelse ved Høyskolen Kristiania. Margarita mørkt, flettet hår og en mintgrønn genser. Divya har mørkt, langt hår og en mønstrete bluse. De står ved siden av hverandre og smiler til kamera.
Margarita (t.v.) og Divya møttes under fadderuken, og har allerede blitt gode venner. De er forventningsfulle til studiestart. Foto: Jonatan A. Quintero

Store forventninger

Ikke langt fra Cathrine står det to andre spente studenter, som også nettopp har startet sin studietid. Divya og Margarita er 19 og 20 år, og kommer fra Kløfta og Bergen. De blir skal gå samme bachelorstudium i HR, organisasjonspsykologi og ledelse.

– Jeg synes det er interessant å jobbe og kommunisere med mennesker og ser frem til å lære mer om psykologi, og om hvordan vi tenker og fungerer, svarer Divya på spørsmål om hvorfor hun vil studere akkurat HR.

Margarita er enig i at studieretningen er både relevant og interessant i dagens arbeidsliv. Siden hun er fra Bergen, var det ekstra viktig for henne å delta på Into Campus. Da kan hun bli godt kjent med Oslo som studieby, campusområdet og de hun skal studere med.

Hvordan har det vært å møte så mange nye mennesker?

– Jeg er ganske utadvendt, så det har gått fint, sier Margarita og ler. Hun legger til:

– Jeg er veldig fornøyd med faddergruppen min, og det er god stemning! Jeg har allerede blitt kjent med mange nye folk, sier hun, og smiler bort til sin nye venninne Divya.

God stemning på båttur

Bergensstudentene Jørgen (20), Sondre (18) og Jørgen (22) har akkurat vært på foredrag med Fattig student i Hansaparken. De er strålende fornøyde med fadderuken.

– Alt har vært veldig bra! Jeg kjente faktisk ingen av dem jeg skulle studere med, men nå kjenner jeg mange. Det hadde aldri skjedd uten Into Campus, sier Sondre.

Jørgen, Sondre og Jørgen starter på Høyskolen Kristiania i Bergen. Til venstre i bildet står Jørgen. Han har sort genser og solbriller. Sondre har lillafarget, rutete genser. Jørgen til høyre har blondt, kort hår og grå genser.
De tre bergensstudentene Jørgen (t.v), Sondre og Jørgen, forteller at de har stiftet mange nye bekjentskaper under fadderuken. De trekker frem båtturen som høydepunktet under Into Campus.Foto: Petter Lønningen

Jørgen er helt enig.

– Vi er veldig heldige som kan være i mindre grupper, og bare med andre Kristiania-studenter. Vi har kun vært med hverandre denne uken, noe som er veldig fint når man er ny student.

De tre trekker blant annet frem båtturene som det soleklare høydepunktet.

– Det var utrolig god stemning. Vi var på en rundtur i skjærgården; det var godt å komme seg litt ut og gjøre noe annet, samstemmer de.

Content card double