Foto av en kvinne og en mann som ser på hver sin pc og programerer
IT-utdanning har blitt veldig attraktivt de siste årene. Er dette noe for deg? Foto: Fredrikke Wiheden

Kristiania tilbyr syv bachelorstudier og seks fagskoleutdanninger som alle gir deg unike muligheter innen IT. Med så mange alternativer kan du trygt velge å spesialisere deg innenfor det du synes er mest spennende. Usikker på hvilket av studiene som er rett for deg? Vi har tatt en prat med Eivind Brevikinstituttleder ved Institutt for teknologifor å høre hans råd til deg som skal velge en IT-utdanning. 

En blid mann med skjegg ser inn i kamera med en telefon i hånden.

Trenger du hjelp med å velge studier?

Velg noe du synes er interessant  

Brevik forteller at noen studier krever mer matematisk tilnærming, mens andre studier har en mer menneskelig eller teknologisk tilnærmingHans råd er å tenke på hva du liker, og hvilke oppgaver du kunne tenke deg å jobbe med. 

– Studier som Data Science, programmering, spillprogrammering og intelligente systemer er mer matematiske og systematiske. Om du er mer interessert i samspillet mellom mennesker og teknologi, kan du velge interaktivt design eller E-business.

Foto av en person som skriver på pcen
IT- og teknologibransjen er i vekst, og byr på utallige muligheter.Foto: Fredrikke Wiheden

– tillegg har vi datasikkerhet som er en helt annen side av bransjen. Det har blitt svært populært og blir stadig mer viktig. Det viktigste er at du velger noe du har lidenskap for, og er interessert i å lære om. 

Bachelorstudiene innen IT har felles første år, der du skaffer deg et godt faglig grunnlag. Spesialiseringen starter først på andreåret. Dette gir muligheten for flere valg når du er i gang med å lære om IT, og har fått litt mer erfaring med fagene. Du kan også søke om å bytte spesialisering dersom du skulle finne ut at hjertet ditt banket for noe annet enn det du søkte på i utgangspunktet. 

Kombinerer økonomi, markedsføring og teknologi

En av dem som har valgt IT-studium basert på interesse, er Katrine Lysaker NygårdHun var interessert i økonomi, markedsføring og teknologi – og fant ut at E-business ble en perfekt kombinasjonKatrine trekker spesielt frem at studiet gir en solid breddekunnskap som gir mange muligheter. 

– Vi kan spesialisere oss innenfor forretningssystemer, markedsføring, økonomi og teknologiValgene er mange, i tillegg får vi en utdanning som er fremtidsrettet, og som alle bedrifter trenger, sier hun.  

Det er mulighetene som motiverte henne til å velge en IT-utdanning 

– Alt er mulig, man kan starte for seg selv, jobbe i offentlig eller privat sektor. Det er et tøft studium, men du får så mange muligheter! 

Foto av bilde bakfra et klasserom som holder på med spillutvikling
Digitaliseringen har snudd arbeidsmarkedet på hodet, og det er et skrikende behov for flere tech-hoder som kan bidra til den teknologiske revolusjonen.Foto: Fredrikke Wiheden

Feltet er i stadig endring, så det er alltid noe nytt å utforske. Dette gjør IT-studiene spesielt spennende, ifølge Katrine. 

Ettertraktet kompetanse

Mange bedrifter trenger teknologikompetanse, og etterspørselen øker hvert år. Dette gjør IT til en trygg studieretning. Hvis du i tillegg har en lidenskap for faget, er valget enkelt, mener Brevik.  

– Har du lidenskap for teknologi, så er IT-utdanning helt klart et godt studievalg, sier instituttlederen.  

Alle IT-studiene ved Kristiania er praksisorienterte. Du tar med deg det du lærer på studiet direkte inn i din fremtidige arbeidsplass. Både Fagskolen Kristiania og Høyskolen Kristiania har samarbeid med store bedrifter, private og offentlige, for å sikre at det du lærer er relevant både i dag og i fremtiden. 

IT-studiene du kan velge ved Høyskolen Kristiania: 

Informasjonsteknologi – Cybersikkerhet  

Behovet for gode sikkerhetsløsninger er større en noensinne. Dette studiet gir stor forståelse av digitale systemer og vil lære deg å sikre IT-systemer mot angrep fra hackere, fiendtlige statsmakter og andre trusler. Oppdraget er å sørge for sikkerhet i en høyteknologisk verden.

Informasjonsteknologi - E-business 

E-business er et svært allsidig fagfelt som de fleste bedrifter jobber med. Med en bachelor i informasjonsteknologi – E-business, utdanner du deg til å bli en brobygger mellom teknologi og forretning. Dette studiet er for deg som er interessert i jobbe med mennesker, business og teknologi.

Foto av en person på pcen

Informasjonsteknologi - E-business

Informasjonsteknologi - Frontend- og mobilutvikling 

Frontend- og mobilutvikling gir deg kunnskap om programmering, design og interaksjonsdesign. Med denne utdanningen lærer du å utvikle morgendagens nettsteder og mobile løsninger. Studiet er for deg som liker å jobbe med visuelle og tekniske løsninger. 

Informasjonsteknologi - Interaktivt design 

Er du interessert i design og hvordan vi bruker teknologi? Lær om samspillet mellom mennesker og teknologi, gjennom interaktivt design. Her vil du lære å lage teknologiske løsninger som er brukervennlige. Studiet gir deg blant annet kunnskaper innenfor webutvikling, programmering, visuelt design og forbrukerpsykologi.  

Informasjonsteknologi - Kunstig intelligens

Foto av person som holder på med computer science
Hos oss lærer du å bruke samme programvare og verktøy som benyttes i bransjen. Foto: Fredrikke Wiheden

Med denne utdanningen blir du en ettertraktet kandidat innen et stadig voksende IT-område, nemlig kunstig intelligens. Du vil lære om hensikten med intelligente systemer, og hvordan systemer hjelper oss mennesker med å automatisere og forenkle. Du vil lære om sentrale forbrukerteknologiske løsninger, som mobilbetaling, helse, trafikk, sikkerhet og overvåkning.

Informasjonsteknologi - Programmering 

Lær deg å skrive god kode med en bachelor i programmeringDette er et av de mer matematiske IT-studiene der du lærer å beherske flere verktøy, metoder og kodespråk som er viktige i IT-bransjenDvil lære å jobbe med backend-programmering, algoritmersoftwaredesign, og mye mer.  

Informasjonsteknologi - Spillprogrammering 

Liker du gamingHva med en utdanning som kombinerer programmering og spill?  Her får du en grundig og anvendelig utdanning som gir deg forståelse for hvordan vi skaper spill og flere andre grafiske applikasjoner. Kunnskapene du får gir deg mulighet til å utvikle egne spill eller jobbe med bedrifter innenfor spillutvikling eller andre programmeringsområder.

Fagskolen + tech = sant 

Som nevnt har Fagskolen Kristiania mange spennende og praktisrettede tech-studierArbeidslivet etterspør kompetanse, og vi svarer med å tilby utdanninger som er enda mer rettet mot arbeidslivet. Fagskoleutdanningene prioriterer arbeid med utførelse og du vil jobbe skapende med alt fra apper til animasjon. Disse utdanningene er 1- og 2-årige, og du får studiepoeng på samme måte som andre studier. Fagskolen er perfekt for deg som vil bygge på en mer teoretisk utdanning, som allerede har erfaring fra arbeidslivet, eller for deg som vil gå en mer praktisk til verks og komme raskt i jobb.  

IT-studiene du kan velge ved Fagskolen Kristiania:  

App-programering 

Bli en del av det tekniske teamet ved å bli en app-utvikler. Apper har blitt et viktig verktøy for hverdagen vår, her kan du lære hvordan du kan være med på å skape fremtidens apper. På studiet lærer du først og fremst å utvikle fremtidsrettede og funksjonelle apper. Undervisningen er spesielt praktisk og yrkesrettet, gjennom workshops og tverrfaglige samarbeid. 

Foto av dame som sitter å jobber med en app

App-programmering

Frontend-utvikling 

Vil du utvikle nettsider og mobile applikasjoner? Dagen jobbmarked har et stort behov for frontend-utviklere som kan jobbe med skreddersydde nettløsninger. Studiet gir deg kompetanse innen de tre hovedspråkene i programmering, HTML, CSS og JavaScript. I tillegg vil du jobbe med applikasjonsutviklingsspråk som gjør deg i stand til å utvikle mobilapplikasjoner. 

Interaksjonsdesign 

Lære å lage brukervennlige og funksjonelle løsninger med et toårig studium i interaksjonsdesign. Her vil du lære om interaksjon og digitalt design, og hvordan skape egne design og utvikle nettsider. Studiet gir deg den faglige tyngden du trenger for å jobbe med nettsider og design gjennom relevante prosjekter og kunnskap som trengs i arbeidslivet.  

Content card IT

 • Christina Røise og Robert Egelund er i et klasserom på Fagskolen Kristiania. Robert har på seg hvit skjorte og briller, og sitter foran en Mac. Christina står ved siden av og har på seg en oransje genser.

  Derfor bør du ta en teknologiutdanning

  Bør man satse på en teknologiutdanning? Det mener rekrutteringskonsulentene Ingrid og Stina. Men, hvorfor det?
  Les mer
 • En IT-student sitter foran en PC og smiler

  IT-bransjen trenger folk - også deg som ikke liker matte

  Vi omgir oss med teknologi fra morgen til kveld. Teknologien er kommet for å bli, og behovet for ulike typer mennesker med ulik IT-kompetanse øker.
  Les mer