Studierådgiver Veronica Rønning gir veiledning til student.
Studierådgiver Veronica Rønning forteller at det er like lett å få veiledning som før, - men over nett i stedet.

Avdeling for studentoppfølging er primærkontakt for alle studenter ved Fagskolen Kristiania og Høyskolen Kristiania. Hvert studium har sin kontaktperson, og alle rådgiverne har taushetsplikt.

– Hos oss får studentene veiledning, rådgivning og oppfølging på studierelaterte spørsmål og utfordringer, forteller studierådgiver Veronica Rønning.

Det er viktig at studentene vet at vi er på jobb og at de fremdeles kan kontakte oss.

I perioden vi er inne i har avdeling for studentoppfølging i likhet med resten av Høyskolen Kristiania gjennomgått en heldigital omstilling, men Veronica trekker frem at omstillingen ikke går på bekostning av tilbudet.

– Vi har studenten i fokus, og er fremdeles lett tilgjengelige over mail og telefon. Det er også mulig å booke time for veiledning. Her kan studentene velge Zoom-møte om de ønsker det.

Avdeling for studentoppfølging

Hvert studium ved Høyskolen Kristiania har sin kontaktperson. Her finner du kontaktinformasjon og tjenester som tilbys ved studiestedene.

Gode råd for å håndtere en uvant studiehverdag

I møte med studentene snakker rådgiverne i avdeling for studentoppfølging hovedsakelig om studiehverdagen. Studieprogresjon, gruppeveiledning, tilrettelegging, eksamen og psykisk helse er temaer som går igjen. I perioden vi er inne i har avdelingen fått flere henvendelser fra studenter som synes den nye studiehverdagen er uvant og til tider utfordrende.

– Vi får en del spørsmål om hvordan man organiserer hverdagen for å holde struktur, opprettholde rutiner og holde motivasjonen oppe, sier Veronica.

Hun trekker frem at den digitale omstillingen er uvant for mange, og at det kan være utfordrende å opprettholde motivasjonen og finne arbeidsro. Noen studenter forteller også om ensomhet. 

– Det er viktig at studentene vet at vi fremdeles er på jobb og at de kan kontakte oss, understreker hun.

Anne Marie Finsdahl er studierådgiver for bachelorstudenter i Bergen og Eli-Therese Ølversø Lund er studierådgiver for fagskolestudentene i Bergen.
Kjenner du på eksamensnervene? Les mer om hvordan du takler dem!

Gir studentene ekstra verktøy

Ut i fra tilbakemeldingene har avdeling for studentoppfølging sett behovet for å gi studentene noen ekstra mentale verktøy.

– Vi har invitert psykolog Peder Kjøs til høyskolen for å snakke med våre studenter om den nye studiehverdagen og alle slags tanker og følelser rundt den, forteller Veronica.

I perioden 27. april – 18.mai vil Peder Kjøs holde ukentlige, digitale foredrag på ca. 10 minutter. Foredragene blir lagt ut hver mandag klokken tolv, og er tilgjengelige i to uker. Peder vil snakke om temaer som struktur og rutiner, eksamen og motivasjon, ensomhet, isolasjon og digital interaksjon, samt veien videre etter pandemien.

Digitalt foredrag med Peder Kjøs En ny hverdag med nye levemåter og studievaner kan oppleves uvant og krevende. Vi har invitert psykolog Peder Kjøs "rett hjem til deg" for å snakke om nettopp dette. Se foredragene her!

I tillegg er boken "Mentale verktøy – en psykologisk overlevelsesmanual", skrevet av Tevje Akerø og Lars Dehli, gjort tilgjengelig for studenter som ønsker å få den sendt hjem. Boken gir en innføring i hvordan man kan endre tankesettet sitt og kanskje oppleve å få en bedre hverdag i denne tiden.

– Vi prøver å hjelpe studentene der vi kan, og ønsket å gjøre noen ekstra verktøy tilgjengelige, sier Veronica.

Finn alle verktøyene i den Kristianske verktøykassen Les mer her.

Ta kontakt med avdeling for studentoppfølging

Har du spørsmål om studiet eller din studiehverdag? Eller kanskje du trenger noen gode råd i tiden vi nå befinner oss i? Avdeling for studentoppfølging er til stede for alle Høyskolen Kristiania og Fagskolen Kristianias studenter.

Generelle henvendelser sendes til student@kristiania.no 

Ønsker du en veiledningstime? Bestill veiledning her!
Finn din studierådgiver og kontaktinfo Ta kontakt.