Høyskolen Kristiania har utdannet flinke HR-kandidater i en årrekke. Her i en forelesning med Elin Ørjasæter. Foto: Georg Aamot

På kort tid har HR-rollen vokst enormt og blitt enda viktigere for norske bedrifter og organisasjoner. 

Digitalisering, automatisering og nye industrier øker behovet for dyktige HR-medarbeidere. Høyskolen Kristiania er kjent i bransjen for å utdanne gode kandidater, og for å møte utviklingen i arbeidsmarkedet har vi nå lansert to nye spesialiseringer innen HR som gir deg ettertraktet spisskompetanse. 

Tidligere har du kunnet velge mellom de populære bachelorstudiene HR og personalledelse samt HR, organisasjonspsykologi og ledelse.

Nå kan du i tillegg velge å studere HR, teknologi- og digitaliseringsledelse eller HR og helsefremmende arbeidsliv

I tillegg har alle våre HR-utdanninger felles første år. Du kan derfor bytte studium fra 2. studieår om ønskelig etter hvert som du finner ut hva du ønsker å spesialisere deg i. 

Teamleder og studieveileder Dennis Dennis Haffner holder en mobil i hånden. Han har mørkt hår, skjegg, og et smil om munnen.
Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne! Ta kontakt med våre studentambassadører her!

Dobbel bachelor på fire år

HR-rollen har på kort tid gått fra å være en ren personaladministrativ rolle til å bli langt mer strategisk viktig for norske bedrifter og organisasjoner. 

En HR-ansatt jobber nå med flere områder enn tidligere –  alt fra hvordan mennesker og maskiner kan samhandle best mulig til hvordan du skal tilrettelegge for fremtidens arbeidsliv. 

Fagfeltet har blitt såpass komplekst og fragmentert at bransjen nå søker HR-kandidater med spisskompetanse til forskjellige fagområder, som teknologi, helse og ledelse. Da kan det lønne seg å ha flere bein å stå på. 

Fra 2020 blir det derfor mulig for HR-studentene ved Høyskolen Kristiania å ta en dobbel bachelorgrad på fire år.

Når du er ferdig med studieløpet til en av de fire bachelorgradene i HR, kan du velge å ta ytterligere ett år med spesialisering fra en av de andre gradene, enten med en gang eller på et senere tidspunkt i arbeidslivet ditt. 

Slik kan du få deg en unik og bredere spisskompetanse som vil åpne opp døren for enda flere muligheter. 

Interessert i dette studiet? Søk her!

Påfyll av utdanning blir stadig mer populært

Muligheten for å komme tilbake til skolebenken og ta ytterligere en bachelorgrad på kun ett år noe som vil komme godt med i fremtidens arbeidsliv. 

Den digitale utviklingen innebærer nemlig at man må ha evne til å omstille seg raskt og ta til seg endringer etter hvert som de kommer. I mange tilfeller vil dette innebære å videreutdanne seg.

Statsminister Erna Solberg påpekte hvor viktig etter- og videreutdanning vil bli for fremtidens arbeidsmarked på Høyres landsmøte i 2019.

– Utdanning er billetten til en klassereise. Men det holder ikke hvis utdanningen din ikke lenger etterspørres når du er halvveis i arbeidslivet, sa Solberg den gang i følge VG

Solberg sa at det ikke vil holde med en billett til utdanning, men snarere et klippekort.

Med en HR-utdanning fra Høyskolen Kristiania vil du dermed allerede ha lagt grunnlaget for rask og ettertraktet videreutdanning når du er ferdig med studieløpet ditt. 

Bachelorstudier

 • Studiekompetansen arbeidsmarkedet vil trenge

  Amna Zafar har valgt et studieprogram ved Høyskolen Kristiania som vil by på gode jobbmuligheter i årene fremover.
 • Jo Anders står foran skiltet til "IBM Client center" og en hvit resepsjonsbenk står bak han og veggen bak er mørk. Jo Anders har hendene i lomma og har på seg en mørkeblå skjorte og sorte jeans.

  Jobber i ett av verdens ledende selskaper innen teknologi

  Samtidig som Jo Anders fullfører en bachelorgrad i HR og personalledelse jobber han for teknologiselskapet IBM. På den måten får han verdifull erfaring i deres HR-avdeling, mens han er student.
 • Iver Grinaker til høyre sammen med to andre studiekamerater ved Høyskolen Kristiania

  Jobbet halvt og studerte på fulltid

  I juni 2017  begynte Iver som HR-rådgiver i Politidirektoratet. I august samme år begynte han på en Master i ledelse ved Høyskolen Kristiania. Nå har han levert masteroppgaven etter å ha sjonglert jobb med høyskole på høyt nivå.