Foto av Hannah som smiler, foran en mørk bakgrunn.

Hannah holder på med en master i ledelse ved Høyskolen Kristiania. Masteroppgaven blir levert til våren. Likevel er hun usikker på om det neste steget går ut i arbeidslivet eller ikke. 

– Jeg blir veldig gira og får bare lyst til å studere mer, sier hun. En master i ledelse skal gi studentene verktøykassen de trenger for enten å bli leder selv, eller jobbe som rådgiver eller ledelsesutvikling i organisasjoner.

Etter å ha studert to år eksportmarkedsføring i Ålesund, deretter en bachelor i pedagogikk på NTNU, endte altså Hannah opp på Høyskolen Kristiania. 

– Jeg har kanskje vært mest interessert i hvordan voksne samhandler med hverandre. Derfor begynte jeg å lete etter interessante masterfag. Så fant jeg masterfaget her på Høyskolen Kristiania som jeg følte hadde et helt unikt oppsett. Her fikk jeg dekket inn mange felt som interesserte meg.

Hva legger du i at Høyskolen Kristiania har et unikt oppsett på sitt masterfag? 

– Man får en grundig innføring i teorien bak de ulike ledelseformene i de ulike områdene – som for eksempel endringsledelse, kunnskapsledelse og innovasjonsledelse. Alt har altså et ledelsesfokus, men man er innom alle de ulike perspektivene innenfor ledelse. Det er det jeg synes er spennende. Ikke bare fordi du kanskje finner ut av hva du selv synes er mest spennende, men du får også innsikt i hvordan man tenker innenfor andre ledelseretninger, forteller hun og fortsetter.

– Og siden vi bygger nesten alt på teori, selvsagt med mye erfaring fra foreleserne, så føler jeg en veldig god trygghet i det jeg lærer. Det gir en god trygghet at det man tenker, føler og mener har grunnlag i en faglig base. Og det liker jeg. Det gjør at man kommer til å ta bedre avgjørelser i fremtiden, sier Hannah med et lite smil.

Studenter på Høyskolen Kristiania står i et av fellesarealene og poserer for kamera.
Bestemt deg? Søk studieplass! Gå til søknadsskjema

Nå har du studert på Høyskolen Kristiania i to år. Hvordan har det vært? 

– Jeg har likt det skikkelig godt. Jeg har møtt flotte mennesker, veldig dyktige forelesere som har veldig mye bra kompetanse. Når jeg møter folk jeg kan lære noe av, blir jeg veldig spent og inspirert. Jeg har ikke møtt én person jeg ikke har kunne lære noe av her. Det er det jeg alltid er på søken etter: noen jeg kan lære noe av.

– Alle har noe interessant ved seg her, ikke bare på master, men også på tvers av alle studier. Siden jeg er student-ambassadør så møter jeg mange studenter og forelesere fra de ulike linjene, og på den måten får jeg veldig god innsikt i de andre fagene også. Det er veldig spennende, sier hun.

Jeg har ikke møtt én person jeg ikke har kunne lære noe av her.

Teamleder og studieveileder Dennis Dennis Haffner holder en mobil i hånden. Han har mørkt hår, skjegg, og et smil om munnen.
Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne! Ta kontakt med våre studentambassadører her!

Hva skal du gjøre når du er ferdig ved Høyskolen Kristiania? 

– Hehe, veldig godt spørsmål. Det er mange av oss som går ut av faget og ender opp som konsulenter. Man vet aldri hvor man havner, men jeg tenker det hadde vært spennende å studere videre. Jeg synes dette feltet med ledelse og innovasjon er veldig spennende å sette seg inn i. Det er i alle fall viktig for meg å jobbe mot noe.

Etter snart to år på høyskolen har Hannah vært med på å skape et helt unikt miljø. Nå står arbeidslivet for døren. Foto: Jonatan Quintero

Hva er det du har lyst til å jobbe mot? 

– Jeg vil føle at jeg bidrar til noe bedre enn det som var tidligere. Vi har jo denne følelsen av katastrofe hengende konstant over oss. Jeg vil bidra til å gjøre ting bedre – uansett hva slags område jeg havner i – selv innenfor ledelseområdet. Bare det å kunne bidra til at de rette folkene kommer til de rette stillingene så man får de rette løsningene. Det tenker jeg kan være mitt bidrag. Det er det jeg håper på i alle fall.

– Ellers er det viktig at man trives med det man driver med – og har det bra på jobben. Så enkelt og greit er det egentlig. Det er folk som i grunn interesserer meg. Jeg synes det er fascinerende å se hvordan én enkelt person kan endre ganske mye.  

Interessert i dette studiet? Søk her!

Hvordan spiller bærekraft og miljø inn mot dine karrierevalg? 

– Det blir en del av ligningen enten man vil det eller ei. Det blir nok en del av mine underbevisste valg. Jeg blir litt mer tiltrukket av selskaper som har et bærekraftig fokus, som har en tydelig miljøprofil – eller i alle fall prøver å jobbe med det. Jeg tror det blir viktig for selskaper i fremtiden å ha en miljøprofil for å tiltrekke seg flinke folk. Du slipper ikke unna det ansvaret, enten du tar ut søpla, tar bussen eller skriver på Mac-en din, så er det en konstant faktor man tenker på. Og det er bra det, det er noe vi også burde ta med oss hele tiden. 

Alle mastergrader på Høyskolen Kristiania

 • Master i anvendt folkehelsevitenskap

  Utdanningen for deg som vil løse fremtidens folkehelseproblemer, både lokalt og globalt.
 • Master i innovasjonsledelse

  Ønsker du å lede innovasjonsprosesser og jobbe med kommersiell innovasjon? Da er dette studiet for deg.
 • Student viser frem en presentasjon på PC-en. Master i ledelse ved Høyskolen Kristiania.

  Master i ledelse

  Dette er en mastergrad som kvalifiserer deg til en rekke spennende jobber i både privat og offentlig sektor.
 • Student og foreleser foran en PC. Master i markedsføringsledelse ved Høyskolen Kristiania.

  Master i markedsføringsledelse

  Dette studiet gir deg solid kompetanse innenfor markedsføringsledelse, med mulighet til å skreddersy din faglige profil ut fra dine egne interesser.
 • Master i strategisk HR

  Lær hvordan menneskelige ressurser kan og bør forvaltes slik at de tjener organisasjonens formål og øker organisasjonens konkurransedyktighet.
 • Master i strategisk kommunikasjon

  Strategisk kommunikasjon har vokst frem som en etterspurt kompetanse de siste årene. Dette studiet vil hjelpe deg bli en ettertraktet aktør i kommunikasjonsbransjen.
 • Master i treningsvitenskap

  Studiet gir deg spisset kunnskap om trening, testing og adaptasjon innenfor styrke, utholdenhet og motorikk.
 • Forleser foran studenter. Master of Applied Computer Science – Software Integration ved Høyskolen Kristiania.

  Master of Applied Computer Science with Specialization in Software Integration

  Få innsikt og kompetanse i hvordan du knytter teknologiske muligheter innen IT opp mot næringslivets behov.
 • Master of Human-Computer Interaction

  Studiet for deg som vil bidra til å utvikle fremtidens IT-systemer, med et sterkt fokus på hvordan de oppleves av brukeren.
 • Studenter jobber med briller for eye tracking. Master of Information Systems – Digital Business Systems ved Høyskolen Kristiania.

  Master of Information Systems: Digital Business Systems

  Dette er studiet som gjør deg til en brobygger mellom teknologi og organisasjoner.
 • Student foran en PC. Master of Information Systems – Management and Innovation ved Høyskolen Kristiania.

  Master of Information Systems: Management and Innovation

  Utdanningen for deg som ønsker en karriere som forretningsanalytiker, som sikter mot en lederstilling, og som ikke bare vil forstå, men også utvikle morgendagens teknologi.
 • Master of information Systems: Business Analytics

  Denne utdanningen lar deg bygge broer mellom informasjonsteknologi og forretningsdrift, en egenskap som er svært ettertraktet på arbeidsmarkedet.
 • Master i praktisk lederskap

  Den erfaringsbaserte masteren i praktisk lederskap er et utradisjonelt, nyskapende og krevende program fra Høyskolen Kristiania.